Baza e të dhënave të kërcënimeve Spam Mashtrim i postës elektronike të Shtëpisë së Pastrimit të...

Mashtrim i postës elektronike të Shtëpisë së Pastrimit të Botuesve

Pas një ekzaminimi gjithëpërfshirës, ekspertët e sigurisë kibernetike kanë vërtetuar përfundimisht se emailet e 'Publishers Clearing House' janë shpërndarë qëllimisht me qëllimin kryesor për të mashtruar marrësit. Këto mesazhe mashtruese përdorin taktika për të joshur përdoruesit të zbulojnë informacione personale ose të bëjnë transferta monetare. Natyra e këtyre emaileve i lidh ato me atë që zakonisht njihet si mashtrim i lotarisë. Kjo skemë mashtruese përfshin individë që marrin emaile të pakërkuara duke pretenduar në mënyrë të rreme se ata kanë fituar një llotari, lotari ose shorte çmimesh, që zakonisht i atribuohen një kompanie ose organizate në dukje me reputacion.

Shtëpia e Pastrimit të Publishers Mashtrimet me Email Mashtrimet Marrësit me Premtime të Tepruara

Këto emaile mashtruese pretendojnë të jenë nga Publishers Clearing House (PCH), duke njoftuar marrësin për një çmim të konsiderueshëm që arrin në $2,000,000. Sipas pretendimeve të paraqitura, marrësi u përzgjodh si fitues përmes një sistemi elektronik të votimit me email, me emailet që përpiqeshin të theksonin më tej legjitimitetin e fitores së tyre.

Për të vazhduar me procesin e supozuar të mbledhjes së fitimeve të tyre, mesazhi i nxit marrësit të japin detaje personale si emri, adresa e shtëpisë, numri i telefonit dhe shteti. Dërguesi, i cili e identifikon veten si Kunz James Douglas, përshkruhet si Drejtor i Kërkesave dhe Remitancave në Shtëpinë e Clearing Publishers dhe ofron një adresë emaili kontakti (publishersclearinghouse3333@gmail.com) për korrespondencë të vazhdueshme.

Këshillohet fuqimisht kujdes dhe marrësit duhet të shmangin fare përgjigjen ndaj emaileve të tilla, duke i njohur ato si përpjekje mashtruese për të mashtruar individët që të zbulojnë informacione të ndjeshme personale ose të bëjnë pagesa nën pretendime.

Mashtruesit përdorin shpesh taktika mashtruese që përfshijnë njoftime të falsifikuara të lotarisë, fitime fiktive të lotarisë ose pretendime mashtruese për çmime për të manipuluar individët që të ndahen me paratë ose detajet e tyre financiare. Këto mesazhe mashtruese shpesh kërkojnë pagesa paraprake, taksa ose tarifa përpunimi për të liruar çmimin e supozuar, të gjitha duke premtuar një shumë më të madhe parash në këmbim.

Fatkeqësisht, sapo të bëhet pagesa, mashtruesit zhduken, duke i lënë viktimat pa çmimin e premtuar dhe të prekshme ndaj humbjeve financiare ose vjedhjes së mundshme të identitetit. Vigjilenca është thelbësore për të mos rënë viktimë e taktikave të tilla.

Jini të kujdesshëm kur merreni me email dhe mesazhe të papritura

Njohja e përpjekjeve për phishing me email, veçanërisht ato që përfshijnë emaile joshëse që premtojnë fitime të tepruara nga llotaritë ose dhuratat e dyshimta, është thelbësore për të mbrojtur veten nga taktikat e mundshme. Këtu janë tregues specifikë për të ndihmuar përdoruesit të identifikojnë dhe të shmangin të bien viktimë e përpjekjeve të tilla të phishing:

  • Shumë i mirë për të qenë i vërtetë : Ushtroni skepticizëm nëse një email premton fitime ose shpërblime jorealiste të larta. Emailet e phishing shpesh përdorin joshjen e çmimeve ekstravagante për të joshur individët të japin informacion personal ose të bëjnë transaksione financiare.
  • Kontrolloni adresën e emailit të dërguesit : Kontrolloni adresën e emailit të dërguesit. Emailet e phishing mund të përdorin adresa që ngjajnë me ato të ligjshme, por kanë gabime të vogla drejtshkrimore ose ndryshime. Verifikoni autenticitetin e dërguesit përpara se të ndërmerrni ndonjë veprim.
  • Urgjenca dhe Presioni : Emailet e phishing shpesh krijojnë një ndjenjë urgjence, duke u bërë presion marrësve që të përgjigjen shpejt. Ata mund të pretendojnë se veprime të menjëhershme janë të nevojshme për të kërkuar çmimin, duke nxitur një ndjenjë urgjence për të manipuluar përdoruesit.
  • Kërkesë për informacion personal : Jini të kujdesshëm nëse emaili kërkon informacione të ndjeshme personale, të tilla si detaje bankare, fjalëkalime ose numra të sigurimeve shoqërore, për të kërkuar çmimin e pretenduar. Subjektet legjitime nuk do të kërkonin një informacion të tillë me email.
  • Verifikoni lotarinë ose dhuratën : Hulumtoni në mënyrë të pavarur lotarinë ose dhuratën e pretenduar. Kontrolloni legjitimitetin e organizatës duke vizituar faqen e saj zyrtare të internetit ose duke i kontaktuar ata përmes kanaleve të verifikuara. Shmangni përdorimin e informacionit të kontaktit të dhënë në emailin e dyshimtë.
  • Kontrolloni URL-në : Zhvendoseni mbi ndonjë lidhje në email pa klikuar mbi to. Sigurohuni që URL-ja përputhet me destinacionin e pretenduar. Emailet e phishing zakonisht përfshijnë lidhje që çojnë në faqet e internetit mashtruese që përpiqen të mbledhin informacione personale.
  • Gramatika dhe Drejtshkrimi : Jini vigjilent ndaj gramatikës së dobët, gabimeve drejtshkrimore ose gjuhës së vështirë në email. Emailet e phishing, veçanërisht ato që vijnë nga mashtruesit, mund të shfaqin gabime gjuhësore.
  • Bashkëngjitje të papritura : Shmangni hapjen e bashkëngjitjeve të papritura, pasi ato mund të përmbajnë malware. Njoftimet legjitime të çmimeve zakonisht nuk do të kërkonin shkarkimin e bashkëngjitjeve për të pretenduar fitimet.

Duke qëndruar vigjilentë dhe duke u kushtuar vëmendje këtyre treguesve, përdoruesit mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun për t'u bërë pre e tentativave të phishing-ut që joshin individët me premtime për fitime të jashtëzakonshme nga lotaritë ose dhuratat e dyshimta.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...