Threat Database Mac Malware Origjina e Zgjeruar

Origjina e Zgjeruar

Pas hetimit të aplikacionit ExpandedOrigin, u zbulua se aplikacioni shfaq sjellje ndërhyrëse reklamuese, duke çuar në klasifikimin e tij si adware. Adware zakonisht shpërndahet përmes mjeteve të dyshimta, duke e bërë të lehtë për përdoruesit që nuk dyshojnë ta shkarkojnë dhe instalojnë pa dashje.

Adware është një lloj softueri që është krijuar për të shfaqur reklama në kompjuterin e një përdoruesi. Këto reklama mund të jenë ndërhyrëse dhe disa adware madje mund të mbledhin informacione personale rreth përdoruesit. ExpandedOrigin, në veçanti, është krijuar për të synuar në mënyrë specifike pajisjet Mac.

ExpandedOrigin Like Possesses Apabilities Intrusive

ExpandedOrigin është një lloj softueri i mbështetur nga reklama që shfaq reklama ndërhyrëse. Këto reklama mund t'i çojnë përdoruesit në uebsajte potencialisht të rrezikshme që mund t'i mashtrojnë ata të shkarkojnë aplikacione të dyshimta, të telefonojnë numra të rremë të mbështetjes teknike ose të japin informacione të ndjeshme, si të dhënat e kartës së kreditit ose informacionin e kartës së identitetit. Për më tepër, reklamat e shfaqura nga ExpandedOrigin mund të iniciojnë shkarkime të paautorizuara duke ofruar PUP të ndryshëm (Programe Potencialisht të Padëshiruara) ose aplikacione të tjera të ngjashme të dyshimta.

Është thelbësore të theksohet se aplikacionet adware si ExpandedOrigin mund të kenë aftësinë për të lexuar informacione private si fjalëkalimet dhe detajet e kartës së kreditit. Këto të dhëna mund të përdoren për qëllime mashtruese nga zhvillues jo të besueshëm, si vjedhja e llogarive personale, identiteteve dhe parave.

Si rezultat, rekomandohet shumë që të çinstaloni menjëherë ExpandedOrigin dhe të mos i besoni asnjë prej reklamave të tij. Përdoruesit duhet gjithashtu të ndërmarrin hapa për të mbrojtur pajisjet e tyre dhe informacionin personal duke përdorur softuer të besueshëm antivirus, duke shmangur faqet e internetit dhe shkarkimet e dyshimta dhe duke ndryshuar rregullisht fjalëkalimet e tyre.

Përdoruesit duhet të kenë parasysh taktikat e përdorura për shpërndarjen e PUP-ve (Programe potencialisht të padëshiruara) dhe adware

Adware dhe PUP shpesh instalohen pa u vënë re nga përdoruesit përmes metodave të ndryshme mashtruese. Këto metoda mund të përfshijnë bashkimin e adware-ve ose PUP-ve me shkarkime të tjera softuerësh, maskimin e tyre si përditësime legjitime të softuerit ose përdorimin e taktikave të inxhinierisë sociale për të mashtruar përdoruesit për t'i shkarkuar ato.

Një metodë e zakonshme është përmes grumbullimit të softuerit, ku adware ose PUP përfshihen në paketën e instalimit të softuerit legjitim. Përdoruesit mund të anashkalojnë programet shtesë gjatë procesit të instalimit dhe mund t'i instalojnë ato pa dashje së bashku me softuerin e dëshiruar.

Një metodë tjetër është nëpërmjet përditësimeve të maskuara të softuerit ose Adware ose PUP-të mund të maskohen si përditësime kritike për softuerët e njohur dhe përdoruesve mund t'u kërkohet t'i shkarkojnë dhe instalojnë ato për t'u siguruar që sistemi i tyre është i përditësuar.

Taktikat e inxhinierisë sociale, të tilla si sinjalizimet e rreme të sistemit ose emailet e phishing, mund të përdoren gjithashtu për të mashtruar përdoruesit për të shkarkuar dhe instaluar adware ose PUP. Për shembull, një përdorues mund të marrë një email që duket se është nga një burim legjitim dhe i kërkon të shkarkojë dhe instalojë një program. Megjithatë, programi në të vërtetë është adware ose një PUP që do të rrezikojë sigurinë dhe performancën e pajisjes së tyre.

Si përmbledhje, adware dhe PUP-të shpesh instalohen pa u vënë re nga përdoruesit përmes metodave të ndryshme mashtruese, të tilla si grumbullimi i softuerit, përditësimet e maskuara të softuerit dhe taktikat e inxhinierisë sociale. Është thelbësore të tregoni kujdes gjatë shkarkimit dhe instalimit të softuerit dhe të lexoni gjithmonë termat dhe kushtet për të shmangur instalimin e padashur të softuerit të padëshiruar.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...