Threat Database Rogue Websites Openspecificdark.com

Openspecificdark.com

Openspecificdark.com funksionon si një platformë për spam-in e njoftimeve shtytëse, duke i nënshtruar përdoruesit ndaj një breshërie të pamëshirshme reklamash të padëshiruara pop-up, të gjitha me qëllimin kryesor të pasurimit të operatorëve të faqes në internet. Ajo që e dallon këtë faqe është përdorimi i shkathët i strategjive mashtruese të inxhinierisë sociale që shfrytëzojnë psikologjinë e përdoruesve, duke i tërhequr ata të klikojnë butonin "Lejo". Pasojat e veprimeve të tilla shkojnë përtej bezdisjes së menjëhershme të marrjes së reklamave ndërhyrëse dhe të padëshiruara, pasi këto dritare kërcyese janë të prirura të promovojnë softuer jo të besueshëm dhe taktika në internet.

Openspecificdark.com Shfaq mesazhe mashtruese për të mashtruar vizitorët

Uebsajtet e paskrupullt mbështeten në taktika mashtruese dhe skenarë të fabrikuar për të fshehur motivet e tyre të vërteta. Ata mund të përpiqen të joshin përdoruesit duke paraqitur kontrolle mashtruese CAPTCHA, duke premtuar akses në përmbajtjen e videos ose duke pretenduar në mënyrë të rreme se një skedar është gati për shkarkim. Më pas, vizitorëve u kërkohet të ndjekin udhëzimet e shfaqura në faqe. Për shembull, Openspecificdark.com është vërejtur duke pohuar në mënyrë të rreme se përdoruesit duhet të 'Klikojnë Lejo për të verifikuar që nuk jeni robot.'

Ky model i përsëritur i sjelljes joetike nënvizon prioritizimin e përfitimit financiar në kurriz të privatësisë dhe sigurisë së përdoruesit. Lidhjet e ngulitura brenda këtyre pop-up-eve ndërhyrëse shpesh çojnë përdoruesit që nuk dyshojnë në destinacione të dyshimta. Këto destinacione mund të përfshijnë sajte që mashtrojnë përdoruesit për të zbuluar informacione personale, për të shkarkuar programe potencialisht të padëshiruara (PUP) potencialisht të dëmshme ose për të rënë viktimë e infeksioneve të malware.

Vlen të përmendet se disa raste të faqeve të spam-it të njoftimeve shtytëse janë gjetur që promovojnë përmbajtje për të rritur dhe faqe interneti të lojërave të fatit, duke përforcuar shqetësimet që lidhen me këto praktika të paskrupullta. Një shqetësim i veçantë është mundësia që fëmijët mund të përdorin pajisjen e prekur, duke intensifikuar nevojën për ndërhyrje të menjëhershme në adresimin e kësaj çështjeje.

Flamuj të rëndësishëm të kuq që sinjalizojnë një kontroll potencialisht të rremë CAPTCHA

Njohja e një kontrolli të rremë CAPTCHA është thelbësore që përdoruesit të mbrohen nga praktikat mashtruese në internet. Disa tregues kryesorë mund t'i ndihmojnë përdoruesit të dallojnë CAPTCHA-të e vërteta nga ato mashtruese:

  • Dizajni i paqëndrueshëm : CAPTCHA-të e rreme shpesh shfaqin elemente të dizajnit jokonsistent ose nën të njëjtën mënyrë. Pamja e CAPTCHA mund të ndryshojë ndjeshëm nga ajo që përdoruesit zakonisht hasin në faqet e internetit me reputacion. Kjo mospërputhje duhet të ngrejë dyshime.
  • Kërkesa të pazakonta : CAPTCHA-të legjitime zakonisht kërkojnë që përdoruesit të njohin dhe të futin karaktere ose objekte. Nëse një CAPTCHA ju kërkon të kryeni detyra të pazakonta, të tilla si shkëmbimi i informacionit personal, shkarkimi i softuerit ose kryerja e një pagese, kjo është një shenjë e fortë se është një skemë.
  • Shkrime të gabuara dhe gramatikë e dobët : Shumë CAPTCHA të rreme përmbajnë fjalë të shkruara gabim ose shfaqin gramatikë të dobët. Ky është një flamur i kuq i qartë pasi CAPTCHA-të legjitime janë zakonisht të shkruara mirë dhe pa gabime.
  • Mungon informacioni i privatësisë : CAPTCHA-të origjinale zakonisht shoqërohen nga politikat e privatësisë dhe informacione rreth mënyrës se si do të përdoren të dhënat. Nëse një CAPTCHA i mungojnë këto detaje ose ju ridrejton në faqet e internetit të dyshimta, ka të ngjarë të jetë e rreme dhe duhet të trajtohet me kujdes.
  • URL-të ose domenet e pazakonta : Nëse kontrolli CAPTCHA ju ridrejton në një faqe interneti me një URL ose domen të panjohur ose me pamje të dyshimtë, është thelbësore të verifikoni vërtetësinë e sajtit përpara se të vazhdoni. Domenet e dyshimta mund të jenë një tregues i fortë i një CAPTCHA mashtruese.
  • Sjellje e papritur pas përfundimit : Përfundimi i një CAPTCHA legjitime nuk duhet të çojë në veprime të papritura, të tilla si shkarkime automatike, ridrejtim në faqet e internetit të palidhura ose kërkesa për informacion personal. Nëse hasni sjellje të tilla pas përfundimit të një CAPTCHA, ka të ngjarë të jetë një përpjekje mashtruese.

Duke qëndruar vigjilentë dhe duke njohur këto shenja treguese, përdoruesit mund të mbrohen nga kontrollet e rreme CAPTCHA dhe, nga ana tjetër, të mbrohen nga mashtrimet e mundshme, malware dhe grumbullimi i paautorizuar i të dhënave. Është e domosdoshme të tregohet kujdes dhe të sigurohet që çdo ndërveprim në internet që përfshin CAPTCHA t'u përmbahet këtyre udhëzimeve për të ruajtur sigurinë dhe privatësinë në internet.

URL-të

Openspecificdark.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

openspecificdark.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...