Threat Database Rogue Websites Notifpushnext.com

Notifpushnext.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 359
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 15,376
Parë për herë të parë: January 4, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Gjatë një hetimi të uebsajteve të dyshimta, studiuesit zbuluan faqen mashtruese Notifpushnext.com. Faqja funksionon duke promovuar njoftimet e shfletuesit të postës së padëshiruar dhe duke ridrejtuar vizitorët në faqe të tjera që ka të ngjarë të jenë jo të besueshme ose të dëmshme.

Përdoruesit zakonisht ndeshen me faqe të tilla si Notifpushnext.com përmes ridrejtimeve të shkaktuara nga faqet e internetit që përdorin rrjete reklamuese mashtruese. Këto rrjete janë të njohura për ridrejtimin e vizitorëve në destinacione të diskutueshme, ku atyre u kërkohet të lejojnë njoftime të padëshiruara, duke çuar në ridrejtime të mëtejshme të padëshiruara dhe probleme të mundshme të sigurisë ose privatësisë.

Notifpushnext.com mashtron vizitorët me mesazhe mashtruese

Përmbajtja e shfaqur në faqet e internetit mashtruese mund të ndryshojë në varësi të adresës IP të vizitorit ose vendndodhjes gjeografike. Gjatë hulumtimit, faqja Notifpushnext.com shfaqi një imazh të një roboti me tekst që udhëzon vizitorët të klikojnë 'Lejo' nëse nuk ishin robot.

Ky test i rremë CAPTCHA është qëllimisht mashtrues dhe i krijuar për të mashtruar vizitorët që të mundësojnë që Notifpushnext.com të shfaqë njoftimet e shfletuesit. Këto njoftime promovojnë mashtrime të ndryshme dhe softuer të dyshimtë apo edhe të dëmshëm.

Si përmbledhje, vizitorët në faqet e internetit si Notifpushnext.com mund të kenë probleme të rënda të privatësisë. Rreziqet që lidhen me faqe të tilla e bëjnë të domosdoshme që të tregohet kujdes dhe të përdoren masat e duhura të sigurisë për t'u mbrojtur nga rreziqet e paraqitura nga faqet e internetit mashtruese.

Si të dalloni një test të rremë CAPTCHA?

Për të dalluar një kontroll të rremë CAPTCHA të përdorur nga një faqe interneti mashtruese, përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm për disa karakteristika kryesore që zakonisht lidhen me CAPTCHA të rreme.

Një nga shenjat më të dukshme të një CAPTCHA të rreme është teksti i palexueshëm ose i shtrembëruar. Në shumë raste, faqet e internetit mashtruese mund të përdorin imazhe ose tekst që janë të vështira për t'u lexuar ose mund të përfshijnë karaktere të parëndësishme. Kjo është e ndryshme nga CAPTCHA-të legjitime, të cilat në përgjithësi përdorin tekst të qartë dhe të lehtë për t'u lexuar që është krijuar posaçërisht për të qenë i lexueshëm nga njeriu.

Një tjetër karakteristikë e zakonshme e CAPTCHA-ve të rreme është mungesa e një opsioni audio. Ky është një veçori që zakonisht përfshihet në CAPTCHA-të legjitime për të ndihmuar përdoruesit që kanë vështirësi në leximin e tekstit. Nëse një faqe interneti nuk ofron një opsion audio, mund të jetë një shenjë se CAPTCHA është e rreme.

Një tregues tjetër i një CAPTCHA të rreme është mungesa e markës zyrtare. Shumica e CAPTCHA-ve legjitime përfshijnë logot dhe elementë të tjerë të markës për të treguar se ato janë origjinale dhe janë zhvilluar nga një kompani me reputacion. Nëse një faqe interneti nuk shfaq ndonjë markë ose logo, mund të jetë një shenjë se CAPTCHA është e rreme.

Së fundi, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm ndaj CAPTCHA-ve që nuk japin reagime të menjëhershme ose që shfaqin mesazhe gabimi edhe kur është futur përgjigja e saktë. CAPTCHA-të legjitime janë krijuar për të ofruar reagime të menjëhershme për përdoruesit, duke treguar nëse përgjigja e tyre ishte e saktë apo jo.

Duke qenë të vetëdijshëm për këto karakteristika kryesore, përdoruesit mund të identifikojnë CAPTCHA të rreme të përdorura nga faqe interneti mashtruese dhe të ndërmarrin hapat e duhur për të mbrojtur privatësinë dhe sigurinë e tyre në internet.

URL-të

Notifpushnext.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

notifpushnext.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...