Notifier.co.in

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 43
Parë për herë të parë: February 19, 2024
Parë për herë të fundit: February 21, 2024

Një faqe interneti mashtruese e quajtur Notifier.co.in përdor një taktikë mashtruese për të joshur vizitorët të klikojnë butonin "Lejo", e paraqitur në mënyrë të rreme si një proces verifikimi për të konfirmuar se nuk janë robotë. Megjithatë, ky veprim në dukje i padëmshëm abonon pa dashje përdoruesit për të pushuar njoftimet, duke çuar në një fluks të bezdisshëm reklamash kërcyese, edhe kur shfletuesi i tyre i internetit nuk është në përdorim ose i mbyllur.

Përtej mesazhit dhe pamjes së tij mashtruese, është thelbësore të theksohet se kjo faqe interneti nuk ofron asnjë përmbajtje të vërtetë ose të vlefshme. Individët që qëndrojnë pas kësaj skeme madje mund të shfrytëzojnë rrjetet mashtruese të reklamave për të ridrejtuar përdoruesit në faqet e internetit potencialisht të rrezikshme. Rrjedhimisht, përdoruesit që nuk dyshojnë mund ta gjejnë veten në faqe interneti mashtruese që përdorin teknika të ndryshme të inxhinierisë sociale për t'i mashtruar dhe manipuluar ata. Kjo mund t'i ekspozojë përdoruesit ndaj rreziqeve të ndryshme në internet dhe taktikave të mundshme.

Notifier.co.in Përpiqet të joshë vizitorët në dhënien e lejeve

Fakti që përdoruesit shpesh përfundojnë në faqet e internetit të njoftimeve shtytëse pa dashje luan drejtpërdrejt në duart e mashtruesve, duke u ofruar atyre një mundësi për të mashtruar individët përmes kërkesave të hartuara me kujdes që i shtyjnë përdoruesit të mundësojnë njoftimet. Një mesazh i tillë mashtrues që përdoruesit mund të hasin kur vizitojnë një sajt si Notifier.co.in është si më poshtë:

'Shtypni Lejo nëse nuk jeni robot.'

Ky mesazh është veçanërisht i zgjuar sepse imiton nga afër procedurat standarde të verifikimit të bot-it të përdorura nga shumë faqe interneti të ligjshme si një masë sigurie për të parandaluar sulmet e Mohimit të Shpërndara të Shërbimit (DDoS). Thjeshtësia mashtruese dhe familjariteti i kësaj kërkese mund t'i shtyjë përdoruesit të ndjekin udhëzimet pa e kuptuar se po mashtrohen.

Mashtruesit përdorin teknika të tjera manipulimi për të mashtruar më tej përdoruesit. Për shembull, ata mund të nënkuptojnë se aktivizimi i njoftimeve është i nevojshëm për të aktivizuar riprodhimin e videos ose për të verifikuar moshën e përdoruesit, të cilat të dyja janë veçori të zakonshme që lidhen me protokollet e sigurisë në internet. Duke shfrytëzuar besimin e përdoruesve dhe njohjen e tyre me kërkesat standarde të sigurisë, mashtruesit mashtrojnë individët që të aktivizojnë pa dashje njoftime të pasigurta push.

Jini të kujdesshëm me çdo njoftim të dhënë nga sajte mashtruese dhe burime të paverifikuara

Marrja e njoftimeve shtytëse të padëshiruara dhe ndërhyrëse nga faqe interneti mashtruese dhe burime të paverifikuara mund të përbëjë rreziqe të ndryshme për përdoruesit. Këtu janë disa rreziqe të mundshme që lidhen me njoftime të tilla:

  • Dorëzimi i përmbajtjes së dyshimtë : Uebsajtet mashtruese mund të përdorin njoftime shtytëse për të ofruar përmbajtje të pasigurt, duke përfshirë lidhje me faqet e phishing, malware ose faqe të tjera të dëmshme uebi. Klikimi mbi këto njoftime mund të çojë në shkarkimin e paqëllimtë të softuerit të pasigurt ose ekspozimin ndaj mashtrimeve.
  • Sulmet e phishing : Njoftimet shtytëse të paverifikuara mund të përpiqen të mashtrojnë përdoruesit duke imituar mesazhe legjitime nga burime të besuara. Këto njoftime mashtruese mund t'i çojnë përdoruesit në sajte phishing, ku mund të ofrojnë pa dashje informacione të ndjeshme si detajet e kartës së kreditit, kredencialet e hyrjes ose të dhëna të tjera personale.
  • Mashtrimet financiare : Njoftimet mashtruese mund t'i çojnë përdoruesit në faqe interneti mashtruese që promovojnë produkte, shërbime ose mundësi investimi të rreme. Kjo mund të shkaktojë humbje financiare për individët që bien viktimë e këtyre taktikave.
  • Shqetësimi dhe humbja e produktivitetit : Njoftimet ndërhyrëse mund të shpërqendrojnë dhe të prishin fokusin e përdoruesve, duke çuar në humbje të produktivitetit. Kjo është veçanërisht problematike kur njoftimet vazhdojnë të shfaqen edhe kur përdoruesi nuk po përdor në mënyrë aktive pajisjen e tij.
  • Reklamim i padëshiruar : Njoftimet mashtruese shpesh shërbejnë si një mjet për reklamat e padëshiruara dhe agresive. Përdoruesit mund të përjetojnë përmbajtje të papërshtatshme ose fyese dhe rrjedha e vazhdueshme e reklamave mund të krijojë një përvojë negative të përdoruesit.

Për të zbutur këto rreziqe, përdoruesit këshillohen që të menaxhojnë me kujdes cilësimet e tyre të njoftimeve, duke lejuar vetëm njoftime nga burime të besuara dhe të verifikuara. Rishikimi dhe çinstalimi i rregullt i aplikacioneve nga zhvillues të pabesueshëm mund të ndihmojë gjithashtu në minimizimin e gjasave për të hasur njoftime të padëshiruara shtytëse. Për më tepër, mbajtja e softuerit të përditësuar të sigurisë dhe të qenit i kujdesshëm gjatë ndërveprimit me njoftimet mund të përmirësojë sigurinë e përgjithshme në internet.

URL-të

Notifier.co.in mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

notifier.co.in

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...