Threat Database Adware Skam Email-i i Rrëmujës Video

Skam Email-i i Rrëmujës Video

Taktikat e postës elektronike ekzistojnë që nga agimi i Internetit. Një nga skemat më të reja që po fiton shpejtësi quhet mashtrim i postës elektronike 'Nest Video Shtypje'. Kjo fushatë duket se ka për qëllim përdoruesit e vendosur në Shtetet e Bashkuara, kryesisht. Sipas raportimeve, autorët e taktikës 'Nest Video Extension ’kanë dërguar email mashtrues për më shumë se 1.500 përdorues. Kjo taktikë gjithashtu mund të klasifikohet si 'sekuencë' pasi sulmuesit pretendojnë se posedojnë pamjet nudo të objektivit dhe kërcënojnë t'i dërgojnë në faqe të ndryshme argëtuese për të rritur. Sulmuesit gjithashtu pretendojnë se kanë qasje në pajisjen celulare të përdoruesit, e cila shërben për të frikësuar më tej objektivin. Në vend që vetëm të kërkojnë para në këmbim të fshirjes së videove të supozuara nudo, sulmuesit marrin një rrugë tjetër.

Përdor truket e ndryshme të inxhinierisë sociale

Së pari, nga përdoruesi do t'i kërkohet të regjistrohet në një llogari të postës elektronike protonmail.com të siguruar nga sulmuesit. Pas hyrjes në llogarinë e postës elektronike, shënjestra do të shohë një mesazh që thotë se kjo llogari është komprometuar nga sulmuesit, dhe ajo mund të shërbejë si një mjet për të komunikuar me ta vetëm. Sidoqoftë, ky nuk është rasti, dhe ky është një tjetër mashtrim i inxhinierisë sociale i përdorur nga autorët e mashtrimit të postës elektronike 'Nest Video Extorce' që shërben për t'i paraqitur ata si hakerë kërcënues dhe shumë të aftë. Tjetra, përdoruesi është ridrejtuar në një faqe në internet që pret transmetime të drejtpërdrejta nga pajisjet Nest. Sulmuesit pretendojnë se këta janë përdorues të tjerë, sistemet e të cilëve ata kanë kompromentuar. Ata gjithashtu shtojnë një rrjedhë të rreme që është menduar të vijë nga smartphone i viktimës që nuk është operacional. Sidoqoftë, transmetimet live të ofruara nga sulmuesit nuk janë nga pajisjet që ata kanë kompromentuar, por janë burime të disponueshme të drejtpërdrejta publike. Autorët e taktikës 'Nxjerrja Video Video' gjithashtu i japin përdoruesit një shënim shpërblyese që nxit viktimën të kontaktojë me sulmuesit përmes Gmail.

Sulmuesit kërkojnë Bitcoin ose Kartat e Dhuratave

Synimet që ndjekin udhëzimet dhe dërgojnë një email në adresën e dhënë Gmail, do të marrin një tjetër grup kredencialesh hyrëse, që korrespondojnë me një llogari të ndryshme të emailit Protonmail.com. Përsëri, krijuesit e taktikës Nest Nest Video Shtypje ’zbatojnë të njëjtin mashtrim - ata deklarojnë se llogaria Protonmail.com është e hakuar dhe ka për qëllim të shërbejë vetëm si një mjet për të komunikuar me ta. Pasi të keni kryer të gjitha hapat, objektivi do të shohë mesazhin shpërblyese të sulmuesve. Bashkëmoshatarët që qëndrojnë pas taktikës së 'Nest Video Shtypje' kërkojnë 500 € në formën e Bitcoin si një tarifë shpërblese. Si alternativë, viktima gjithashtu mund të paguajë mashtruesit me Kartat e Dhuratave që arrijnë në 600 dollarë nga shërbimet e njohura si eBay, Amazon, Target, Steam, iTunes, etj.

Shumica e artistëve bashkëkohorë që operojnë në këtë fushë i mbajnë skemat e tyre mjaft të thjeshta dhe të drejtpërdrejta deri në pikën e duhur. Sidoqoftë, krijuesit e taktikës Nest Nest Video Shtypje ’përpiqen të shfaqen më të dëmshëm dhe më me përvojë në krimin kibernetik sesa janë. Natyrisht, ky është një mashtrim i inxhinierisë sociale që përdoret për të trembur përdoruesit duke menduar se kanë të bëjnë me individë shumë të aftë. Mos harroni, shumica e hajdutëve në internet që pretendojnë se kanë informacion komprometues për ju po gënjejnë. Mos u besoni pretendimeve të tyre dhe mos paguani tarifën e shpërblesës pasi paratë tuaja do të shkojnë drejt financimit të veprimtarive të tyre kriminale në të ardhmen.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...