Threat Database Rogue Websites Myreqdcompany.com

Myreqdcompany.com

Analistët e sigurisë kibernetike kryen një hetim në faqen e internetit Myreqdcompany.com dhe zbuluan se shfaq një mesazh mashtrues për të joshur vizitorët që t'i japin leje për të dhënë njoftime. Për më tepër, Myreqdcompany.com gjithashtu ka të ngjarë të ridrejtojë vizitorët në faqet e tjera të internetit të një natyre të ngjashme të dyshimtë. Myreqdcompany.com u zbulua midis faqeve të internetit që përdorin rrjete reklamuese mashtruese.

Faqet mashtruese si Myreqdcompany.com Shpesh mbështeten në skenarë të rremë

Faqja e internetit, Myreqdcompany.com, shfaq një mesazh për vizitorët se ata duhet të klikojnë butonin 'Lejo' për të verifikuar që nuk janë robotë. Mesazhi më tej udhëzon vizitorët të kryejnë një test të rremë CAPTCHA. Megjithatë, klikimi në butonin "Lejo" i jep leje kësaj faqeje për të shfaqur njoftimet.

Këto njoftime të shfaqura nga myreqdcompany[.]com janë qëllimisht mashtruese dhe mund të përfshijnë sinjalizime të rreme për viruse ose mashtrime të tjera të krijuara për t'i drejtuar vizitorët në faqet e internetit me qëllim të keq, për të ofruar shkarkimin e aplikacioneve jo të besueshme ose për të kërkuar informacione të ndjeshme personale. Për më tepër, klikimi mbi këto njoftime mund t'i ridrejtojë vizitorët në uebsajte të tjera me qëllim të keq.

Për më tepër, Myreqdcompany.com i ridrejton vizitorët te notadslife.com, dhe ndoshta faqet e tjera të internetit të ngjashme. Notadslife[.]com ndjek të njëjtin model të mashtrimit të vizitorëve për të pranuar njoftime të dyshimta. Prandaj, si Myreqdcompany.com ashtu edhe çdo faqe e hapur përmes saj duhet të konsiderohen të pabesueshme.

Merrni hapat e duhur për të parandaluar që faqet mashtruese të dërgojnë njoftime në pajisjen tuaj

Për të ndaluar në mënyrë efektive marrjen e njoftimeve nga faqet e internetit të padëshiruara, të tilla si faqet mashtruese, përdoruesit duhet të ndërmarrin disa hapa. Së pari, përdoruesit duhet të kërkojnë cilësimet e njoftimit në shfletuesin e tyre të internetit dhe të çaktivizojnë njoftimet për çdo faqe interneti që nuk i njohin ose nuk i besojnë. Në shumicën e shfletuesve të internetit, këto cilësime mund të gjenden nën seksionet "Privatësia dhe siguria" ose "Cilësimet e faqes".

Së dyti, përdoruesit duhet të konsiderojnë instalimin e shtesave të shfletuesit që mund të ndihmojnë në bllokimin e njoftimeve të padëshiruara. Ekzistojnë disa shtesa të shfletuesit që mund të identifikojnë dhe bllokojnë njoftimet me qëllim të keq, duke përfshirë bllokuesit e reklamave dhe softuerin kundër malware.

Së fundi, përdoruesit duhet të tregojnë kujdes kur vizitojnë faqet e internetit dhe të shmangin klikimin në ndonjë lidhje të dyshimtë ose dritare kërcyese. Faqet mashtruese shpesh përdorin taktika të inxhinierisë sociale për të mashtruar vizitorët në pranimin e njoftimeve, kështu që është thelbësore të jeni vigjilentë dhe të kujdesshëm ndaj çdo kërkese për leje për të dërguar njoftime. Duke ndërmarrë këto hapa, përdoruesit mund të parandalojnë në mënyrë efektive njoftimet e padëshiruara nga faqet mashtruese dhe të mbrojnë sigurinë dhe privatësinë e tyre në internet.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...