Myavids.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1
Parë për herë të parë: April 24, 2023
Parë për herë të fundit: April 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Pas analizës së Myavids.com, u zbulua se faqja përdor një taktikë mashtruese për të mashtruar përdoruesit e kompjuterit për t'u abonuar në njoftimet e saj push. Njoftimet shtytëse përdoren më pas për të ofruar reklama spam pop-up në pajisjen e viktimës. Kjo metodë lejon uebsajtin mashtrues të synojë përdoruesit drejtpërdrejt në pajisjet e tyre.

Myavids.com i josh vizitorët që të abonohen në njoftimet e tij shtytëse duke shfaqur mesazhe të rreme gabimi, sinjalizime ose kontrolle CAPTCHA. Për shembull, përdoruesve mund t'u paraqitet një mesazh i ngjashëm me "Shtypni Lejo për të parë videon". Nëse një përdorues bie në grackën dhe pajtohet në njoftimet e Myavids.com, ai do të fillojë të marrë dritare të padëshiruara në pajisjen e tij, edhe kur shfletuesi është i mbyllur. Këto reklama promovojnë një sërë përmbajtjesh të padëshiruara, duke përfshirë sajte për të rritur, lojëra në internet, përditësime të rreme të softuerit dhe programe potencialisht të dëmshme.

Për të shmangur rezultatet negative, rekomandohet shumë të shmangni abonimin në njoftimet shtytëse të Myavids.com dhe të përdorni bllokues të besuar të reklamave për të parandaluar shfaqjen e reklamave të padëshiruara.

Faqet mashtruese si Myavids.com mund të çojnë në rreziqe të privatësisë

Lejimi i një faqe interneti mashtruese për të dërguar njoftime shtytëse në pajisjen e një përdoruesi mund të përbëjë disa rreziqe. Së pari, mund të çojë në një vërshim njoftimesh ndërhyrëse dhe të padëshiruara, të cilat mund të prishin rrjedhën e punës së përdoruesit, të shkaktojnë bezdi dhe të çojnë në shpërqendrim. Për më tepër, klikimi mbi këto njoftime mund të çojë në instalimin e softuerëve të dyshimtë, të tillë si spyware ose adware, të cilët mund të mbledhin informacione të ndjeshme dhe t'ua dërgojnë atë palëve të treta të paautorizuara.

Në disa raste, këto njoftime gjithashtu mund ta drejtojnë përdoruesin drejt faqeve të internetit të pasigurta, të cilat mund të rezultojnë në vjedhjen e informacionit personal dhe financiar, vjedhje identiteti ose humbje financiare. Njoftimet mashtruese gjithashtu mund të inkurajojnë përdoruesin të shkarkojë dhe instalojë përditësime të rreme të softuerit, të cilat mund të çojnë në instalimin e PUP-ve (Programe Potencialisht të Padëshiruara), adware, rrëmbyes të shfletuesit, etj.

Si të ndaloni njoftimet e gjeneruara nga Myavids.com

Për të ndaluar njoftimet e gjeneruara nga faqe interneti mashtruese, përdoruesit mund të ndjekin hapat e mëposhtëm:

  • Hyni në cilësimet e shfletuesit: Përdoruesit duhet të kenë qasje në cilësimet e shfletuesit të tyre për të menaxhuar dhe bllokuar njoftimet shtytëse.

  • Gjeni cilësimet e njoftimeve: Brenda cilësimeve të shfletuesit, përdoruesit duhet të gjejnë seksionin e cilësimeve të njoftimeve. Ky seksion mund të ndryshojë në varësi të shfletuesit.

  • Blloko njoftimet e uebsajtit mashtrues: Përdoruesit duhet të gjejnë uebsajtin mashtrues që duan të bllokojnë dhe të zgjedhin opsionin për të bllokuar njoftimet e tij. Kjo do të parandalojë që faqja e internetit të dërgojë njoftime shtytëse në pajisjen e përdoruesit.

  • Hiq njoftimet ekzistuese: Përdoruesit mund të heqin gjithashtu njoftimet ekzistuese nga faqet e internetit mashtruese duke zgjedhur opsionin për të pastruar historinë e tyre të njoftimeve.

Procesi i bllokimit të njoftimeve mund të ndryshojë në varësi të shfletuesit dhe pajisjes që përdoret. Për më tepër, përdoruesit duhet të jenë gjithashtu të kujdesshëm kur vizitojnë faqet e internetit dhe të shmangin abonimin në njoftimet nga faqet e pabesueshme ose të dyshimta.

URL-të

Myavids.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

myavids.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...