Threat Database Ransomware Mikel Ransomware

Mikel Ransomware

Mikel është një kërcënim ransomware i krijuar posaçërisht për të koduar të dhënat dhe për të zhvatur para nga viktimat. Kur Mikel Ransomware shkel një pajisje, ai fillon të enkriptojë skedarët dhe shton një shtesë '.mikel' në emrat e tyre origjinalë të skedarëve. Kjo do të thotë që një skedar me emrin '1.doc' do të bëhet '1.doc.mikel' pas enkriptimit, ndërsa '2.png' do të bëhet '2.png.mikel' e kështu me radhë. Pasi të përfundojë procesi i enkriptimit, krijohet një shënim shpërblesëje i quajtur 'Mikel_Help.txt' për të kërkuar pagesë nga viktima. Kërcënimi është konfirmuar të jetë një variant i një kërcënimi tjetër të gjurmuar si Proxima Ransomware .

Një përmbledhje e kërkesave të Mikel Ransomware

Kërkesat për shpërblesë të lënë nga Mikel tregojnë qartë se objektivat e tij kryesore janë subjektet e mëdha, si korporatat, dhe jo përdoruesit individualë të shtëpisë. Shënimi tregon se Mikel Ransomware jo vetëm që ka koduar, por edhe ka shfrytëzuar skedarët e viktimave, duke e bërë sulmin një skemë zhvatjeje të dyfishtë. Të dhënat e mbledhura në këtë mënyrë mund të përfshijnë një gamë të gjerë informacionesh të ndjeshme, duke përfshirë bazat e të dhënave, të dhënat financiare, informacionin e kontabilitetit, planet e zhvillimit dhe dokumentet strategjike.

Sulmuesit pas Mikelit kërkojnë që viktimat e tyre të paguajnë një shpërblim në këmbim të kthimit të skedarëve të tyre të koduar. Nëse viktimat nuk i plotësojnë këto kërkesa ose refuzojnë të paguajnë, sulmuesit kërcënojnë të publikojnë të dhënat e mbledhura. Për më tepër, sulmuesit paralajmërojnë se ata do të vazhdojnë të kryejnë sulme kibernetike kundër viktimës dhe të ndikojnë negativisht në proceset e SEO të faqes së tyre të internetit.

Për të siguruar njëfarë sigurie se rikuperimi i të dhënave është i mundur, shënimi i shpërblimit ofron deshifrimin e tre skedarëve të vegjël falas. Megjithatë, viktimat duhet të paguajnë shpërblimin për të marrë çelësat e deshifrimit për pjesën tjetër të skedarëve të tyre.

Mos i Paguani Kriminelët që qëndrojnë pas Ransomware-it Mikel

Përdoruesit nuk duhet të paguajnë kriminelët kibernetikë përgjegjës për sulmet e ransomware, sepse ai nuk është vetëm i paligjshëm, por gjithashtu mbështet aktivitetet kriminale. Sulmet ransomware janë një formë zhvatjeje dhe pagimi i shpërblimit nxit aftësinë e kriminelëve për të vazhduar aktivitetet e tyre të paligjshme, gjë që i vë të tjerët në rrezik.

Për më tepër, nuk ka asnjë garanci se pagesa e shpërblimit do të rezultojë në kthimin e sigurt të skedarëve të koduar ose sulmuesit nuk do të kryejnë një sulm tjetër. Pagesa e shpërblimit gjithashtu e përcakton përdoruesin si një objektiv fitimprurës dhe mund të rezultojë në sulme të mëtejshme, si dhe mundësisht në rritjen e shumës së kërkuar të shpërblimit.

Për më tepër, pagesa e shpërblimit inkurajon rritjen e industrisë së ransomware, e cila mund të çojë në sulme më të sofistikuara në të ardhmen. Në vend që të paguajnë shpërblimin, përdoruesit duhet të raportojnë incidentin tek agjencitë e zbatimit të ligjit, të kërkojnë ndihmë profesionale për të hequr ransomware dhe të investojnë në masa të fuqishme të sigurisë kibernetike për të parandaluar incidente të ngjashme në të ardhmen.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të lënë nga Mikel Ransomware është:

'Të dhënat tuaja janë vjedhur, të koduara dhe të paarritshme
Informacioni juaj kritik është shkarkuar, duke përfshirë bazat e të dhënave, dokumentet financiare/zhvilluese, të kontabilitetit dhe strategjik.
Struktura e skedarit është ndryshuar në format të palexueshëm, por ju mund t'i rikuperoni të gjitha me mjetin tonë.
Nëse pagesa nuk kryhet dhe nëse nuk dëgjojmë asgjë nga ju për një kohë, të dhënat tuaja do të rrjedhin në TOR darknet dhe konkurrentët tuaj mund të kenë akses në të dhënat tuaja, ne gjithashtu do të sulmojmë kompaninë tuaj pa pushim në të ardhmen.

Nëse dëshironi të deshifroni të gjitha të dhënat tuaja dhe t'i ktheni sistemet tuaja në gjendjen operative, keni nevojë për një mjet deshifrimi, ne jemi të vetmit që e zotërojmë atë dhe gjithashtu, nëse dëshironi që të dhënat tuaja të vjedhura të fshihen nga faqja jonë e internetit, ju më mirë na kontaktoni në adresat e mëposhtme të emailit:

Mund të na shkruani në kutinë tonë postare:
Mikel@cyberfear.com
Mikel@onionmail.com

shkruani këtë në titullin e emailit:
ID:

Sigurohuni që të përfshini ID-në në rreshtin e subjektit të emailit, përndryshe ne nuk do t'u përgjigjemi emaileve tuaja.

++++ Çfarë garancie jepet se nuk do t'ju mashtrojmë?
Është thjesht një biznes dhe ne nuk ndjekim asnjë objektiv politik. Ne absolutisht nuk kujdesemi për ju dhe të dhënat tuaja, përveçse përfitimi i përfitimeve, paratë dhe reputacioni ynë janë të vetmet gjëra që kanë rëndësi për ne. nëse nuk kryejmë punën dhe detyrimet tona, askush nuk do të bashkëpunojë me ne që nuk është në interesin tonë.
Përpara pagesës dhe për të kontrolluar mundësinë e kthimit të skedarëve, mund të na dërgoni 3 skedarë (nën 5 MB) të çdo formati që nuk përfshijnë informacione të ndjeshme. Ne do t'i deshifrojmë ato dhe do t'i dërgojmë përsëri tek ju. Kjo është garancia jonë.

++ E rëndësishme
Nëse dëshironi që procedura e deshifrimit të jetë efektive, MOS i fshini ose modifikoni skedarët e koduar, kjo do të shkaktojë probleme me procesin e deshifrimit.

++ Kujdes
Çdo organizatë ose individ që pohon se mund të deshifrojë të dhënat tuaja pa na paguar duhet të shmanget. Ata thjesht ju mashtrojnë dhe ju ngarkojnë shumë më tepër para si pasojë; ata të gjithë na kontaktojnë dhe blejnë mjetin e deshifrimit nga ne.

Nëse nuk bashkëpunoni me ne, nuk ka rëndësi për ne, por duhet të pranoni pasojat e tij:
*Të dhënat tuaja do të rrjedhin falas në TOR darknet dhe konkurrentët tuaj mund të kenë qasje në të dhënat tuaja.
*Ne e dimë saktësisht se cilat dobësi ekzistojnë në rrjetin tuaj dhe do të informojmë Google për to.
*Ne jemi ekspertë në SEO Negative. Ne do të bëjmë dëm të pariparueshëm në faqen tuaj të internetit.

Paratë që kërkuam nuk janë asgjë në krahasim me të gjitha këto dëme të biznesit tuaj, ndaj ju rekomandojmë të paguani çmimin dhe të siguroni biznesin tuaj, thjeshtë.
Nëse paguani, ne do t'ju japim këshilla për sigurinë tuaj, në mënyrë që të mos hakohet në të ardhmen.
përveç kësaj, ju do të humbni kohën dhe të dhënat tuaja sepse ne jemi të vetmit që kemi çelësin privat. Në praktikë, koha është shumë më e vlefshme se paraja.'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...