Mictiotom

Mictiotom është një lloj softueri që konsiderohet të jetë një PUP (Program Potencialisht i Padëshiruar) sepse mund të instalohet në pajisjet Mac të përdoruesve pa dijeninë e tyre. Ky program ka të ngjarë të ketë aftësinë të shkaktojë një sërë problemesh që përdoruesit në përgjithësi nuk i dëshirojnë, të tilla si shfaqja e reklamave të padëshiruara, modifikimi i cilësimeve të shfletuesit dhe mbledhja e të dhënave personale pa leje. Për shkak të këtyre efekteve të padëshiruara, rekomandohet shumë që përdoruesit të heqin Mictiotom nga Mac-et e tyre sa më shpejt që të jetë e mundur, në mënyrë që të shmangin çdo ndikim negativ në performancën e pajisjes së tyre ose në sigurinë e të dhënave personale.

PUP (Programe potencialisht të padëshiruara) si Mictiotom shpesh shkaktojnë rreziqe të privatësisë

Mictiotom mund të jetë arsyeja për shfaqjen e shiritave të padëshiruar të veglave, reklamave dhe komponentëve të tjerë në shfletuesit e internetit të përdoruesve. Kjo mund të çojë në performancë më të ngadaltë dhe më pak të besueshme të Mac-it tuaj. Objektivi kryesor i aplikacioneve si Mictiotom është të shfaqin sa më shumë reklama të jetë e mundur duke ndryshuar faqen tuaj kryesore, skedën e re dhe motorin e parazgjedhur të kërkimit. Mund të hasni gjithashtu tekst të theksuar, reklama banerash ndërprerëse, ridrejtime, dritare kërcyese me video dhe/ose tinguj dhe rezultate kërkimi që shfaqin reklama në vend të sajteve përkatëse.

Për më tepër, ky aplikacion mund të përdorë kuki dhe objekte të tjera gjurmuese për të mbledhur informacione rreth aktiviteteve tuaja të shfletimit, duke përfshirë informacione personale të identifikueshme si adresat IP, historitë e shfletimit dhe kërkimit, faqet e internetit të shënuara, faqet e vizituara, klikimet e miut dhe çdo informacion personal të identifikueshëm që mund të keni hyri.

Pavarësisht se është në gjendje të instalohet vetë pa dijeninë tuaj, Mictiotom nuk duhet të konsiderohet një virus Mac ose malware. Ai klasifikohet si një program potencialisht i padëshiruar që mund të ketë një ndikim negativ në performancën e Mac-it tuaj, por nuk posedon aftësi keqdashëse ose shkatërruese.

Kini kujdes kur instaloni aplikacione nga burime të panjohura

Përdoruesit shpesh dështojnë të vënë re se programet potencialisht të padëshiruara (PUP) po instalohen në pajisjet e tyre, sepse këto programe shpesh bashkohen me softuer të tjerë që përdoruesi synon të shkarkojë ose instalojë. Për shembull, kur shkarkon një program falas, përdoruesi mund të mos kuptojë se programe ose shirita veglash shtesë janë përfshirë në paketën e instalimit.

Përveç kësaj, PUP-të mund të përdorin taktika mashtruese për të mashtruar përdoruesit për t'i instaluar ato. Ata mund të përdorin gjuhë mashtruese ose konfuze në kërkesat e tyre të instalimit ose të përdorin taktika të tilla si kutitë e kontrollit të shënjuara paraprakisht që janë të lehta për t'u humbur. Përdoruesit gjithashtu mund të nxitojnë të instalojnë softuer dhe të mos i kushtojnë vëmendje procesit të instalimit, gjë që mund të rezultojë në instalimin e paqëllimshëm të PUP-ve.

Në përgjithësi, përdoruesit shpesh nuk e vërejnë instalimin e PUP-ve sepse mund të mos jenë të vetëdijshëm për rreziqet që lidhen me shkarkimin dhe instalimin e softuerit nga interneti dhe PUP-të mund të përdorin taktika mashtruese për të shmangur zbulimin.

Mictiotom Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...