Threat Database Malware Mashtrim me email "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway".

Mashtrim me email "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway".

"Brad Garlinghouse Crypto Giveaway" është një skemë mashtruese që synon të mashtrojë individë që nuk dyshojnë për të zbuluar informacione të ndjeshme ose për t'u përfshirë në aktivitete mashtruese. Këtu, ne thellojmë detajet e këtij mashtrimi për të ekspozuar natyrën e tij mashtruese.

Pretendime të rreme të një Airdrop masiv XRP

Ky dhurim mashtrues pretendon të jetë një lëshim masiv XRP i organizuar nga Fondacioni Ripple, me Brad Garlinghouse, CEO i Ripple, i portretizuar si orkestruesi. Ajo josh pjesëmarrësit me premtimin për të marrë një pjesë prej 100,000,000 XRP, të gjitha duke klikuar në një lidhje që duket zyrtare.

Duke luajtur në Urgjencë dhe Eksitim

Mashtrimi pre mbi emocionet e individëve duke krijuar një ndjenjë urgjence dhe emocioni, duke e bërë atë të duket si një festë e veçantë ose një gjest mirënjohjeje ndaj komunitetit të kriptomonedhave. Sidoqoftë, është thelbësore të pranohet se ky është një shembull klasik i një mashtrimi dhurues.

Rreziku i vjedhjes së informacionit personal

Klikimi në lidhjen e dhënë ka shumë të ngjarë t'i çojë viktimat në një faqe interneti mashtruese ku mund t'u kërkohet të fusin informacione personale, duke përfshirë kredencialet e hyrjes në portofol ose detajet e pagesës. Kjo i ekspozon ata ndaj vjedhjes së identitetit, mashtrimit financiar dhe aktiviteteve të tjera me qëllim të keq.

Realiteti i dhuratave legjitime të kriptomonedhave

Dhuratat autentike të kriptomonedhave zakonisht kryhen në mënyrë transparente përmes kanaleve zyrtare, jo përmes mesazheve ose emaileve të pakërkuara. Përdoruesit duhet të tregojnë kujdes, duke shmangur lidhjet e dyshimta dhe të përmbahen nga dhënia e informacionit personal në përgjigje të ofertave të tilla.

Natyra e përhapur e mashtrimeve të ngjashme

Këto mashtrime shpesh përdorin emrat e figurave dhe organizatave të njohura për të fituar besueshmëri, ndërsa premtojnë shpërblime të rëndësishme të kriptomonedhave në këmbim të informacionit personal. Në realitet, qëllimi i tyre është të vjedhin të dhëna personale, detaje të portofolit të kriptomonedhave, apo edhe para nga viktimat që nuk dyshojnë.

Shembuj të mashtrimeve të ngjashme

Shembuj të mashtrimeve të ngjashme përfshijnë "Apple Crypto Giveaway", "Mr. Beast GIFT CARDS GIVEAWAY" dhe "Bittrex Crypto Giveaway", të cilat të gjitha përdorin taktika mashtruese për të mashtruar individët.

Si aksesohen faqet e internetit të mashtrimit

Përdoruesit mund të gjenden pa dashje në faqet e internetit mashtruese përmes rrugëve të ndryshme në internet. Angazhimi me reklama mashtruese në internet, klikimi në lidhje me qëllim të keq në email ose mesazhe të mediave sociale dhe faqet e internetit të komprometuara mund të çojnë në këto sajte mashtruese. Shtesat e shfletuesit, të tilla si aplikacionet e mbështetura nga reklamat, gjithashtu mund t'i ridrejtojnë përdoruesit në faqe të tilla.

Mbroni veten nga faqet mashtruese

Për të shmangur vizitën e faqeve të lidhura me mashtrimin, tregohuni të kujdesshëm kur hasni oferta joshëse, veçanërisht përmes postës elektronike ose mediave sociale. Verifikoni vërtetësinë e ofertave duke vizituar faqet zyrtare të internetit ose duke kontaktuar drejtpërdrejt burime të besuara në vend që të klikoni në lidhjet e dhëna. Kushtojini vëmendje URL-ve të faqeve të internetit, pasi mashtrimet shpesh përdorin adresa të shkruara gabim ose të dyshimta.

Për më tepër, përdorni motorë kërkimi me reputacion si Google, Bing ose Yahoo, pasi ata kanë më shumë gjasa të filtrojnë faqet e internetit të dëmshme nga rezultatet e tyre të kërkimit. Nëse kompjuteri juaj është i infektuar me aplikacione të padëshiruara, merrni parasysh ekzekutimin e një skanimi me një program të besuar anti-malware për të garantuar sigurinë tuaj në internet.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...