Threat Database Phishing Mashtrimi me email "Dropbox është i plotë".

Mashtrimi me email "Dropbox është i plotë".

Pas ekzaminimit të kujdesshëm të emailit 'Dropbox Is Full', është përcaktuar se këto emaile janë shpërndarë si pjesë e një mashtrimi phishing. Korrespondenca pretendon se llogaria Dropbox e marrësit është në kapacitetin maksimal, duke shkaktuar probleme sinkronizimi në të gjithë pajisjet. Është e domosdoshme të theksohet se pretendimet e gjetura në këto mesazhe janë tërësisht mashtruese dhe nuk kanë asnjë lidhje me shërbimin autentik të pritjes së skedarëve Dropbox. Objektivi kryesor i emaileve është të mashtrojnë marrësit që të zbulojnë kredencialet e tyre të hyrjes përmes një faqe interneti phishing.

Mashtrimet si emailet 'Dropbox është plot' mund të jenë jashtëzakonisht të rrezikshëm

Emailet e padëshiruara, që shpesh shfaqen me linja teme si 'Kujdes, ju keni arritur kufirin tuaj të ruajtjes', paraqiten si një njoftim me origjinë nga Dropbox. Përmbajtja e tyre pohon se skedarët e marrësit kanë pushuar së sinkronizuari në të gjitha pajisjet për shkak të ruajtjes së tyre të plotë. Për të zgjidhur këtë problem, emaili rekomandon përmirësimin e ruajtjes së Dropbox në një kufi prej tre terabajt.

Është thelbësore të theksohet se këto emaile janë mashtruese dhe nuk janë në asnjë mënyrë të lidhura me shërbimin e vërtetë Dropbox. Pasi të klikoni butonin e paraqitur "Shiko opsionet tuaja", përdoruesit do të ridrejtohen në një faqe interneti të dedikuar. Ky tregues i qartë sugjeron se qëllimi ishte krijimi i një faqe phishing. Në mënyrë tipike, faqe të tilla imitojnë ndërfaqet e hyrjes ose të verifikimit të llogarisë. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se përsëritjet e ardhshme të këtij mashtrimi mund t'i ridrejtojnë përdoruesit në faqet e internetit operacionale të phishing.

Në shumicën e rasteve, emailet e padëshiruara të kësaj natyre synojnë kryesisht kredencialet e hyrjes në llogarinë e emailit të marrësit. Të biesh viktimë e këtyre mashtrimeve paraqet rreziqe më të mëdha përtej kompromisit të aksesit në email. Kriminelët kibernetikë mund të shfrytëzojnë kredencialet e vjedhura për të marrë identitetin e pronarëve të llogarive sociale, duke shfrytëzuar emailet e tyre, profilet e rrjeteve sociale ose llogaritë e mediave sociale për të kërkuar hua, donacione, përhapur mashtrime dhe përhapur malware duke ndarë skedarë ose lidhje me qëllim të keq.

Shërbimet e mbajtjes dhe transferimit të skedarëve mund të shërbejnë gjithashtu si kanale për marrjen e përmbajtjeve të ndjeshme, konfidenciale ose komprometuese, të cilat mund të shfrytëzohen për qëllime shpërblyese ose të shiten në platforma të paligjshme në internet. Llogaritë financiare të vjedhura, të tilla si ato që lidhen me bankingun online, platformat e tregtisë elektronike ose kuletat e kriptomonedhave, mund të keqpërdoren për të kryer transaksione mashtruese ose për të bërë blerje të paautorizuara në internet.

Është thelbësore që përdoruesit të tregojnë kujdes dhe të qëndrojnë vigjilentë kur hasin emaile të dyshimta, veçanërisht ato që imitojnë shërbime të njohura si Dropbox. Verifikimi i autenticitetit të emaileve, përmbajtja nga klikimi në lidhje të panjohura ose të dyshimta dhe përdorimi i masave të forta sigurie mund të ndihmojë në zbutjen e rreziqeve që lidhen me përpjekjet e phishing dhe mbrojtjen e informacionit personal dhe aseteve dixhitale.

Jini në vëzhgim për shenjat tipike të një emaili phishing

Njohja e një emaili mashtrimi ose phishing kërkon vëmendje dhe ndërgjegjësim për disa shenja që tregojnë qëllime keqdashëse. Këtu janë disa tregues kryesorë që mund t'i ndihmojnë përdoruesit të identifikojnë emaile të tillë:

  • Dërgues i dyshimtë ose i papritur : Jini të kujdesshëm ndaj emaileve nga dërgues të panjohur ose adresa që duken të panjohura ose të pazakonta. Mashtruesit shpesh përdorin taktika mashtruese për t'i bërë adresat e tyre të emailit të ngjajnë me ato të ligjshme, kështu që kontrolloni dy herë për çdo ndryshim të vogël ose gabim drejtshkrimor.
  • Gramatika dhe drejtshkrimi i dobët : Kushtojini vëmendje cilësisë së shkrimit në email. Emailet e mashtrimit shpesh përmbajnë gabime gramatikore, struktura të vështira fjalish ose gabime drejtshkrimore. Organizatat legjitime zakonisht mbajnë standarde më të larta komunikimi.
  • Urgjenca dhe Presioni : Mashtruesit krijojnë një ndjenjë urgjence për të nxitur veprime të menjëhershme. Ata mund të përdorin fraza si "kërkohet veprim urgjent" ose "ofertë me kohë të kufizuar" për të nxitur një përgjigje të nxituar. Jini të kujdesshëm ndaj emaileve që ju bëjnë presion për të dhënë shpejt informacione personale ose detaje financiare.
  • Lidhjet ose bashkëngjitjet e dyshimta : Inspektoni me kujdes çdo lidhje ose bashkëngjitje brenda emailit. Rri pezull mbi lidhjet (pa klikuar) për të kontrolluar nëse URL-ja përputhet me tekstin e shfaqur. Jini të kujdesshëm ndaj URL-ve të shkurtuara ose lidhjeve që çojnë në uebsajte të papritura ose të panjohura. Bashkëngjitjet duhet të hapen vetëm nëse i besoni burimit dhe e prisnit skedarin.
  • Kërkesat për informacion personal : Organizatat legjitime rrallë kërkojnë informacione të ndjeshme përmes emailit. Jini skeptik nëse një email kërkon detaje personale si fjalëkalime, numra të sigurimeve shoqërore, informacione të kartës së kreditit ose kredencialet e llogarisë bankare. Institucionet me reputacion zakonisht kanë metoda të sigurta për mbledhjen e të dhënave të tilla.
  • Çmime të papritura ose fitime të lotarisë : Emailet që pretendojnë se keni fituar një llotari, konkurs ose çmim, veçanërisht nëse nuk keni marrë pjesë kurrë, janë shpesh mashtrime. Jini të kujdesshëm ndaj kërkesave për pagesë për të kërkuar çmimin ose kërkesave për informacion personal për të lehtësuar procesin.
  • Imitimi i organizatave të besuara : Mashtruesit mund të përpiqen të imitojnë kompani të njohura, institucione financiare ose agjenci qeveritare për të fituar besimin. Kontrolloni adresën e emailit, logot dhe formatimin për çdo mospërputhje. Kur jeni në dyshim, verifikoni në mënyrë të pavarur legjitimitetin e organizatës përmes kanaleve zyrtare.
  • Besoni instinkteve tuaja : Nëse diçka nuk ju duket e keqe ose shumë e mirë për të qenë e vërtetë, besoni intuitës suaj. Nëse një email ngre dyshime ose shkakton një ndjenjë shqetësimi, është më mirë të gaboni në anën e kujdesit dhe të përmbaheni nga bashkëveprimi me të.

Duke qenë vigjilentë dhe duke përdorur këto udhëzime, përdoruesit mund të përmirësojnë aftësinë e tyre për të identifikuar emailet e mashtrimit ose phishing, duke u mbrojtur nga rreziqet e mundshme dhe duke ruajtur informacionin e tyre personal.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...