Baza e të dhënave të kërcënimeve Rogue Websites Mashtrimi i LiquidEther Airdrop

Mashtrimi i LiquidEther Airdrop

Pas kryerjes së një hetimi të plotë mbi 'LiquidEther Airdrop', ekspertët e sigurisë kibernetike kanë arritur në përfundimin se ai është një mashtrim i plotë. Studiuesit zbuluan shumë faqe në internet që përhapin këtë taktikë, e cila në mënyrë të rreme premton shpërblime për pjesëmarrësit e kualifikuar. Sidoqoftë, kur individët përpiqen të pretendojnë këto shpërblime të supozuara, ata drejtohen të lidhin kuletat e tyre dixhitale.

Kjo skemë mashtruese funksionon si një kullues kriptomonedhash, duke synuar të thithë fondet nga kuletat e cenueshme të kriptove. Është thelbësore të theksohet se ky airdrop mashtrues nuk është në asnjë mënyrë i lidhur me ndonjë platformë ose entitet legjitim. Përdoruesit duhet të tregojnë kujdes ekstrem dhe të shmangin ndërveprimin me taktika të tilla për të mbrojtur asetet e tyre dixhitale dhe informacionin personal.

Viktimat e mashtrimit LiquidEther Airdrop mund të pësojnë humbje të konsiderueshme financiare

Studiuesit kanë zbuluar mashtrimin 'LiquidEther Airdrop' që promovohet përmes faqeve të internetit si reward-liquideth.io dhe airdrop-eth.homes, megjithëse mund të jetë i pritur edhe në domene të tjera. Kjo skemë pretendon në mënyrë të rreme se pronarët e portofolit që plotësojnë disa kritere mund të marrin pjesë në një airdrop, me shpërblime që supozohet se mund të shkëmbehen për Ethereum ose kriptovaluta të tjera. Sidoqoftë, kjo e ashtuquajtur dhurim është në të vërtetë një kullues kriptosh.

Këto lloj taktikash shpesh paraqiten si shumë legjitime dhe madje mund të përsërisin faqet e internetit ekzistuese me saktësi mbresëlënëse. Për shkak të ngjashmërive vizuale, është shumë e rëndësishme të theksohet se këto skema nuk kanë asnjë lidhje me platforma ose entitete legjitime.

Kur përdoruesit e lidhin portofolin e tyre dixhital me 'LiquidEther Airdrop', ata padashur e ekspozojnë atë ndaj një mekanizmi të krijuar për të kulluar kriptomonedhën. Në thelb, fondet e ruajtura në kuletat e viktimave transferohen në kuletat e kontrolluara nga mashtruesit. Disa kullues kriptosh janë mjaft të sofistikuar për të vlerësuar vlerën e aseteve dhe për të përcaktuar në mënyrë selektive prioritetet se cilat fonde duhet të grumbullohen. Këto transaksione janë krijuar që të duken të paqarta dhe mund të kalojnë pa u vënë re për periudha të gjata.

Viktimat e taktikave të kullimit të kriptove rrezikojnë të humbin një pjesë të konsiderueshme ose të gjitha fondet e ruajtura në kuletat e tyre të komprometuara. Fatkeqësisht, për shkak të natyrës së tyre të pakorrigjueshme të transaksioneve të kriptomonedhave, këto humbje nuk mund të rikuperohen ose të kthehen. Është jetike për përdoruesit që të tregojnë kujdes dhe të shmangin ndërveprimin me skemat e dyshimta të airdrop për të mbrojtur asetet e tyre dixhitale dhe sigurinë financiare.

Sektori i kriptove është shpesh i synuar nga mashtruesit

Sektori i kriptomonedhave është shpesh në shënjestër të mashtruesve për shkak të disa karakteristikave themelore që e bëjnë atë veçanërisht tërheqës dhe të prekshëm:

 • Decentralizimi : Kriptovalutat funksionojnë në teknologjinë e decentralizuar të blockchain, që do të thotë se transaksionet regjistrohen në një rrjet të shpërndarë kompjuterësh. Kjo natyrë e decentralizuar e bën të vështirë rregullimin dhe monitorimin e aktiviteteve, duke ofruar mundësi për mashtruesit të veprojnë me mbikëqyrje të reduktuar.
 • Anonimiteti : Transaksionet që përfshijnë kriptovaluta mund të kryhen me një nivel të caktuar anonimiteti. Ndërsa transaksionet me blockchain janë publike dhe transparente, identitetet e individëve pas adresave të portofolit mund të jenë të vështira për t'u gjurmuar, duke i lejuar mashtruesit të fshehin identitetet e tyre në mënyrë më efektive.
 • Mungesa e rregullimit : Krahasuar me sistemet tradicionale financiare, tregu i kriptomonedhave është relativisht më pak i rregulluar në shumë juridiksione. Kjo mungesë rregulloreje mund të tërheqë aktorë të këqij që shfrytëzojnë boshllëqet dhe boshllëqet në mbikëqyrje për të kryer aktivitete mashtruese.
 • Transaksionet e pakthyeshme : Transaksionet e kriptomonedhave, pasi të konfirmohen në blockchain, janë të pakthyeshme. Kjo do të thotë që pasi të dërgohen fondet, ato nuk mund të rikuperohen ose rimbursohen lehtësisht. Mashtruesit e përdorin këtë karakteristikë për të kryer skema ku viktimat në mënyrë të pavetëdijshme dërgojnë fonde që nuk mund të merren.
 • Teknologjia me zhvillim të shpejtë : Peizazhi i kriptomonedhës po evoluon vazhdimisht me projekte, argumente dhe teknologji të reja që shfaqen shpesh. Ky mjedis dinamik mund të jetë konfuz për investitorët, duke krijuar mundësi për mashtruesit për të promovuar projekte të rreme ose mashtruese dhe mundësi investimi.
 • Mungesa e ndërgjegjësimit të investitorëve : Shumë investitorë në hapësirën e kriptomonedhës janë relativisht të rinj në teknologji dhe mund të mos i njohin plotësisht rreziqet që lidhen me të. Kjo mungesë ndërgjegjësimi i bën ata më të ndjeshëm ndaj taktikave, të tilla si ICO-të mashtruese (Ofertat Fillestare të Monedhave), fluturimet e rreme, skemat Ponzi dhe sulmet e phishing.
 • Potenciali për kthime të larta : Kriptomonedhat kanë fituar një reputacion për ofrimin e kthimeve të larta nga investimet. Mashtruesit e shfrytëzojnë këtë dëshirë për fitime të shpejta duke promovuar mundësi të rreme investimi që premtojnë kthime joreale, duke joshur individë që nuk dyshojnë të ndahen me paratë e tyre.
 • Operacionet Ndërkufitare : Kriptovalutat lehtësojnë transaksionet ndërkufitare pa pasur nevojë për sisteme tradicionale bankare. Kjo akses globale mund të tërheqë mashtruesit ndërkombëtarë të cilët mund të operojnë nëpër juridiksione dhe të shfrytëzojnë pabarazitë rregullatore.
 • Në përgjithësi, kombinimi i decentralizimit, anonimitetit, mungesës së rregullimit, transaksioneve të pakthyeshme, kompleksitetit teknologjik, naivitetit të investitorëve, potencialit për kthime të larta dhe aksesit global e bën sektorin e kriptomonedhave një objektiv tërheqës për mashtruesit. Është thelbësore që individët të tregojnë kujdes, të kryejnë kërkime të plota dhe të adoptojnë praktikat më të mira të sigurisë kur angazhohen me kriptovaluta për të zbutur rreziqet e bërjes viktimë e taktikave.


  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...