Threat Database Rogue Websites Kërko-alpha.com

Kërko-alpha.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 4,374
Niveli i Kërcënimit: 50 % (E mesme)
Kompjuterët e infektuar: 211
Parë për herë të parë: March 30, 2023
Parë për herë të fundit: January 7, 2024
OS/OS të prekura: Windows

Pas ekzaminimit të Search-alpha.com, u zbulua se faqja e internetit është një motor kërkimi mashtrues që shfaq rezultatet e marra nga motorë të tjerë kërkimi. Është e rëndësishme të theksohet se motorët e kërkimit fals zakonisht promovohen përmes rrëmbyesve të shfletuesit që ndryshojnë cilësimet e shfletuesve të internetit pa lejen e përdoruesit. Search-alpha.com është gjetur të jetë një version tjetër i searchmarquis.com. Rrjedhimisht, këshillohet fuqimisht të mos i besoni Search-alpha.com ose të mbështeteni në rezultatet e kërkimit të tij.

Rezultatet e paraqitura nga motorët e kërkimit të dyshimtë mund të jenë jo të besueshme

Search-alpha.com është i njohur për ridrejtimin e përdoruesve në adresa të shumta ueb, duke përfshirë bing.com, nearbyme.io dhe ask.com, ndër të tjera, përmes përdorimit të search-location.com dhe api.lisumanagerine.club. Ky motor kërkimi i rremë paraqet rezultate kërkimi nga motorë kërkimi legjitim dhe të dyshimtë. Për më tepër, Search-alpha.com mund të jetë krijuar me qëllimin për të mashtruar përdoruesit që të klikojnë në reklama ose të shkarkojnë softuer potencialisht të dëmshëm.

Për më tepër, motorët e rremë të kërkimit, si Search-alpha.com, mund të përbëjnë një rrezik të konsiderueshëm për privatësinë dhe sigurinë e përdoruesit. Makinat e tilla mashtruese të kërkimit kanë një tendencë për të mbledhur informacione të ndjeshme të përdoruesit, si adresat IP, pyetjet e kërkimit dhe historinë e shfletimit. Kriminelët kibernetikë mund ta shfrytëzojnë këtë informacion për reklama të synuara, vjedhje identiteti ose aktivitete të tjera keqdashëse, të cilat potencialisht mund të rrezikojnë sigurinë dhe privatësinë e përdoruesit.

Përveç kësaj, motorët e dyshimtë të kërkimit si Search-alpha.com mund të dëmtojnë përvojën e përgjithshme të përdoruesit duke shfaqur rezultate kërkimi të parëndësishme ose me cilësi të ulët, gjë që mund të jetë zhgënjyese për përdoruesit që përpiqen të gjejnë informacion. Si rezultat, rekomandohet fuqimisht përdorimi i motorëve të kërkimit të mirënjohur dhe të besueshëm.

Makinat e rreme të kërkimit promovohen kryesisht përmes rrëmbyesve ndërhyrës të shfletuesve dhe PUP-ve

Rrëmbyesit e shfletuesve dhe programet potencialisht të padëshiruara (PUP) janë lloje të aplikacioneve të dyshimta që mund të shkaktojnë një sërë problemesh për përdoruesit. Ato janë krijuar për të ndryshuar sjelljen e shfletuesve të internetit, zakonisht duke ridrejtuar përdoruesit në faqet e internetit të padëshiruara ose duke shfaqur reklama ndërhyrëse.

Një metodë e zakonshme e përdorur nga këto lloje programesh është modifikimi i cilësimeve të shfletuesit si faqja kryesore, motori i kërkimit ose faqja e skedës së re, pa pëlqimin e përdoruesit. Ata gjithashtu mund të instalojnë shtesa ose shirita veglash të shfletuesit që mund të mbledhin informacione personale, të gjurmojnë sjelljen e shfletimit ose të shfaqin reklama të padëshiruara.

Për më tepër, rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP-të mund të injektojnë reklama pop-up ose banderola në faqet e internetit, pavarësisht nëse ato lidhen me përmbajtjen e sajtit apo jo. Kjo mund të jetë zhgënjyese për përdoruesit, pasi mund të ndërhyjë në përvojën e tyre të shfletimit dhe të vështirësojë aksesin në informacionin që ata kërkojnë.

URL-të

Kërko-alpha.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

search-alpha.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...