Kërkim i dobët

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 3,176
Niveli i Kërcënimit: 50 % (E mesme)
Kompjuterët e infektuar: 137
Parë për herë të parë: April 30, 2024
Parë për herë të fundit: May 15, 2024
OS/OS të prekura: Windows

Lax Search është një aplikacion ndërhyrës i krijuar për të promovuar një motor kërkimi të dyshimtë në laxsearch.com. Aplikacioni e arrin qëllimin e tij duke rrëmbyer shfletuesit e përdoruesve dhe duke anashkaluar disa cilësime thelbësore. Si rezultat, ai do të fillojë të gjenerojë ridrejtime në faqen laxsearch.com. Ka të ngjarë që Lax Search spiunon gjithashtu aktivitetin e shfletimit të përdoruesve.

Kërkimi i dobët merr përsipër cilësimet thelbësore të shfletuesit

Pas instalimit, Lax Search bën modifikime të rëndësishme në disa cilësime të shfletuesit, duke përfshirë faqet kryesore, motorët e kërkimit të paracaktuar dhe faqet e skedave të reja. Kjo shtesë siguron që çdo kërkim në ueb i kryer përmes shiritit të URL-së së shfletuesit do të ridrejtohet te laxsearch.com. Megjithatë, meqenëse motorët e kërkimit të rremë si laxsearch.com nuk ofrojnë rezultate të vërteta kërkimi, ato orkestrojnë ridrejtime që i çojnë përdoruesit përmes sajteve të shumta ndërmjetëse, si kosearch.com dhe myhoroscopepro.com, përpara se të zbresin përfundimisht në motorët e ligjshëm të kërkimit si Yahoo.

Procesi i ridrejtimit mund të ndryshojë në bazë të faktorëve si adresa IP e përdoruesit (gjeolokimi). Për më tepër, Lax Search hap me forcë skedat e reja të shfletuesit që përmbajnë reklama të ndryshme, duke kontribuar në një përvojë shqetësuese të shfletimit. Softueri i rrëmbimit të shfletuesit, si Lax Search, shpesh përdor teknika për të ruajtur qëndrueshmërinë brenda shfletuesit, duke e bërë të vështirë për përdoruesit të zhbëjnë ndryshimet.

Për më tepër, Lax Search ka të ngjarë të jetë i pajisur me funksione të gjurmimit të të dhënave, një tipar i zakonshëm midis rrëmbyesve të shfletuesit. Kjo aftësi gjurmimi i lejon Lax Search të mbledhë një sërë informacionesh të përdoruesit, duke përfshirë URL-të e vizituara, faqet e shikuara, pyetjet e kërkimit, skedarët e internetit, emrat e përdoruesve/fjalëkalimet, detaje të identifikueshme personalisht dhe të dhëna financiare. Të dhënat e mbledhura mund të ndahen ose t'u shiten palëve të treta për qëllime të ndryshme.

PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesve shpesh përpiqen të fshehin instalimet e tyre nga vëmendja e përdoruesve

Programet potencialisht të padëshiruara (PUP) dhe rrëmbyesit e shfletuesit shpesh përdorin taktika mashtruese të shpërndarjes për të fshehur instalimet e tyre nga vëmendja e përdoruesve. Këtu janë metodat e zakonshme të përdorura:

 • Paketimi : PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesit shpesh janë të lidhura me aplikacione falas ose shareware që përdoruesit i shkarkojnë dhe instalojnë me dëshirë. Gjatë procesit të instalimit, këto programe të padëshiruara fshihen brenda magjistarit të konfigurimit si oferta opsionale, shpesh të parazgjedhura si parazgjedhje. Përdoruesit mund t'i anashkalojnë këto instalime të bashkuara nëse nxitojnë në procesin e instalimit pa rishikuar çdo hap me kujdes.
 • Reklamat mashtruese : Reklamat mashtruese ose dritaret kërcyese në faqet e internetit mund të pretendojnë në mënyrë të rreme se nevojiten përditësime specifike të softuerit ose shtojca për të parë përmbajtjen ose për të përmirësuar performancën. Klikimi i këtyre reklamave mund të çojë në shkarkimin dhe instalimin e paqëllimshëm të PUP-ve ose rrëmbyesve të shfletuesit.
 • Përditësimet e rreme të softuerit : PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesit mund të maskohen si përditësime legjitime të softuerit, si Adobe Flash Player ose shtesat e shfletuesit, për të mashtruar përdoruesit për t'i shkarkuar dhe instaluar ato. Këto përditësime të rreme shpesh shfrytëzojnë besimin e përdoruesve në markat e njohura të softuerëve.
 • Rrjetet e ndarjes së skedarëve : PUP-të mund të shpërndahen përmes rrjeteve të shkëmbimit të skedarëve Peer-to-Peer (P2P), ku përdoruesit shkarkojnë skedarë që përmbajnë softuer të fshehur të bashkuar. Këto shkarkime mund të instalojnë PUP ose rrëmbyes të shfletuesit pa pëlqimin e qartë të përdoruesve.
 • Taktikat e inxhinierisë sociale : Disa PUP dhe rrëmbyes të shfletuesve përdorin teknika të inxhinierisë sociale për të nxitur përdoruesit të japin leje ose të instalojnë softuer. Kjo mund të përfshijë paralajmërime ose sinjalizime të rreme që pretendojnë se sistemi është i infektuar dhe që u bëjnë thirrje përdoruesve të instalojnë një aplikacion specifik për të zgjidhur problemin.
 • Zgjerimet e shfletuesit : Rrëmbyesit e shfletuesve shpesh vijnë të maskuar si shtesa ose shtojca në dukje të dobishme të shfletuesit që pretendojnë se përmirësojnë përvojën e shfletimit ose ofrojnë funksione të caktuara. Përdoruesit mund t'i instalojnë këto shtesa pa e ditur, duke besuar se ato janë mjete legjitime.
 • Për t'u mbrojtur kundër këtyre taktikave, përdoruesit duhet të tregojnë kujdes kur shkarkojnë softuer nga interneti dhe të zgjedhin gjithmonë cilësimet e instalimit të personalizuara ose të avancuara për të shqyrtuar dhe çzgjedhur ofertat e bashkuara. Është gjithashtu thelbësore të mbani të përditësuar softuerin dhe shfletuesit, të përdorni softuer me reputacion të sigurisë që përfshin zbulimin PUP dhe të shmangni klikimin në reklama të dyshimta ose dritare kërcyese.

  URL-të

  Kërkim i dobët mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

  laxsearch.com/search

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...