IRS Crypto Scam

Pas ekzaminimit të plotë të 'IRS Crypto', ekspertët e sigurisë së informacionit kanë arritur në përfundimin se kjo është një tjetër skemë mashtruese që synon vizitorët që nuk dyshojnë. Faqja e internetit imiton IRS (Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme), duke u paraqitur si një platformë për menaxhimin e taksave të kriptomonedhës. Sapo përdoruesit të lidhin kuletat e tyre dixhitale me këtë faqe mashtruese, ajo aktivizohet si një kullues kriptosh, duke synuar të heqë asetet dixhitale nga viktimat. Në thelb, kjo skemë është e orkestruar për të blerë dhe marrë në mënyrë të paligjshme kriptomonedha nga ata që ndërveprojnë me të.

Mashtrimi i IRS Crypto mund të lërë viktima me humbje të rënda

Mashtrimi IRS Crypto funksionon nën maskën e një portali të kriptomonedhave IRS. Kriptomonedha klasifikohet si një aktiv dixhital në Shtetet e Bashkuara dhe i nënshtrohet taksimit nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS), shërbimi i të ardhurave të qeverisë federale që mbikëqyr mbledhjen e taksave.

Kjo skemë mashtruese paraqitet si një platformë e përshtatshme për menaxhimin e detyrimeve tatimore të kriptomonedhave. Është thelbësore të theksohet se mashtrimi 'IRS Crypto' nuk ka lidhje me Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme legjitime ose ndonjë subjekt tjetër me reputacion.

Studiuesit identifikuan këtë mashtrim duke u promovuar në irscrypto.info, megjithëse mund të strehohej gjithashtu në domene të ndryshme për të shmangur zbulimin. Kur përdoruesit i lidhin kuletat e tyre dixhitale me këtë skemë, ajo fillon skriptet që kullojnë kriptomonedha. Më pas fondet transferohen automatikisht në transaksione në kuletat e kriptove të kriminelëve kibernetikë. Disa nga këto skripta shterrues janë në gjendje të vlerësojnë vlerën e aseteve dixhitale dhe t'i japin përparësi vjedhjes së aseteve me vlerë më të lartë. Këto transaksione mund të mos ngjallin menjëherë dyshime pasi mund të duken të matura dhe të paqarta.

Për më tepër, për shkak të natyrës pothuajse anonime dhe të pakthyeshme të transaksioneve të kriptomonedhave, viktimat e taktikave si 'IRS Crypto' kanë pak ose aspak mundësi për të rikuperuar fondet e tyre pasi të jenë marrë. Kjo nënvizon rreziqet e qenësishme që lidhen me përfshirjen me platforma mashtruese që maskohen si shërbime financiare legjitime, veçanërisht në hapësirën e kriptomonedhës ku transaksionet janë të vështira për t'u gjurmuar dhe zhbërë.

Mashtruesit shpesh përfitojnë nga sektori i kriptove për të nisur operacione mashtruese

Mashtruesit shpesh shfrytëzojnë sektorin e kriptomonedhave për të kryer operacione mashtruese për shkak të disa faktorëve që e bëjnë atë një objektiv tërheqës për skemat e tyre:

 • Anonimiteti dhe pakthyeshmëria e transaksioneve : Transaksionet që përdorin kriptomonedhë në përgjithësi nuk lidhen drejtpërdrejt me identitetin e përdoruesve të përfshirë, që do të thotë se janë pseudonime. Ky anonimitet e bën të vështirë gjurmimin e transaksioneve tek individë të caktuar, duke u siguruar mashtruesve një shtresë mbrojtjeje nga zbulimi. Për më tepër, pasi një transaksion i kriptomonedhës konfirmohet në blockchain, ai është i pakthyeshëm, duke e bërë të vështirë për viktimat të rikuperojnë fondet e dërguara në adresa mashtruese.
 • Mungesa e mbikëqyrjes dhe rregullimit : Tregu i kriptomonedhave funksionon me më pak rregullim në krahasim me tregjet financiare tradicionale. Ky boshllëk rregullator krijon mundësi për mashtruesit që të shfrytëzojnë boshllëqet dhe të nisin skema mashtruese pa mbikëqyrje të rreptë. Mungesa e një autoriteti qendror që mbikëqyr transaksionet e kriptomonedhave do të thotë gjithashtu se ka më pak masa mbrojtëse për të mbrojtur përdoruesit nga taktikat.
 • Teknologji me zhvillim të shpejtë : Natyra me zhvillim të shpejtë të teknologjisë blockchain dhe kriptomonedhës ndonjëherë mund të tejkalojë masat e sigurisë dhe të krijojë dobësi që mashtruesit mund t'i shfrytëzojnë. Përdoruesit e rinj dhe të papërvojë mund të mos e kuptojnë plotësisht kompleksitetin e transaksioneve të kriptomonedhave, duke i bërë ata më të ndjeshëm ndaj bërjes viktimë të skemave mashtruese.
 • Potenciali i lartë për fitim : Kriptomonedhat kanë fituar vlerë të konsiderueshme me kalimin e kohës, duke tërhequr investitorët që kërkojnë të përfitojnë nga kthimet e mundshme. Mashtruesit përfitojnë nga kjo duke promovuar mundësi të rreme investimi, ICO (Oferta Fillestare të Monedhave) ose skema Ponzi që premtojnë fitime të larta me pak ose aspak rrezik. Këto skema shpesh joshin viktimat me premtime për pasuri të shpejtë, vetëm për t'u zhdukur me fondet e investitorëve pasi të jenë mbledhur.
 • Mungesa e edukimit të investitorëve : Shumë njerëz tërhiqen nga kriptovalutat për shkak të zhurmës që i rrethon dhe potencialit për fitime të mëdha. Megjithatë, ky entuziazëm ndonjëherë mund të çojë në mungesë të hulumtimit të plotë dhe të kuptuarit të rreziqeve të përfshira. Mashtruesit e shfrytëzojnë këtë duke krijuar projekte ose platforma mashtruese që imitojnë shërbimet e ligjshme, duke e bërë të vështirë për përdoruesit të bëjnë dallimin midis ofertave dhe operacioneve reale dhe mashtruese.
 • Kompleksiteti i operacioneve të kriptomonedhave : Kompleksiteti teknik i transaksioneve me kriptomonedhë mund të jetë i frikshëm për shumë përdorues. Mashtruesit përfitojnë nga ky kompleksitet duke krijuar platforma mashtruese ose konfuze që duken të ligjshme, por që janë krijuar për të mbledhur fonde ose informacione të ndjeshme nga përdorues që nuk dyshojnë.
 • Në përgjithësi, mashtruesit tërhiqen nga sektori i kriptomonedhave për shkak të karakteristikave të tij unike, duke përfshirë anonimitetin, mungesën e rregullimit, potencialin për fitim dhe sfidat që lidhen me të kuptuarit dhe navigimin e operacioneve të kriptomonedhave. Për të mbrojtur veten, përdoruesit duhet të tregojnë kujdes shtesë, të kryejnë kërkime të plota dhe të kërkojnë këshilla nga burime me reputacion përpara se të angazhohen në ndonjë transaksion ose investim në kriptomonedhë.


  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...