Threat Database Spam 'A keni vënë re së fundi se ju kam dërguar e-mail nga...

'A keni vënë re së fundi se ju kam dërguar e-mail nga llogaria juaj?' Mashtrim me email

'A keni vënë re së fundi se ju kam dërguar e-mail nga llogaria juaj?' Mashtrimi me email bie në kategorinë e një fushate spam 'shpërdorimi'. Ka të ngjarë të përfshijë dërgimin masiv të mijëra emaileve mashtruese që pretendojnë se ekziston një video komprometuese që paraqet marrësin. Emailet deklarojnë në mënyrë të rreme se videoja do të zbulohet nëse nuk plotësohet kërkesa për shpërblim. Megjithatë, asnjë nga informacionet e ofruara nga këto email nuk është i vërtetë, që do të thotë se as pajisjet e marrësve dhe as privatësia e tyre nuk janë cenuar dhe nuk ekzistojnë regjistrime. Duhet të bëhet e qartë se emailet pjesë e kësaj fushate të pasigurt janë pjesë e një skeme dhe nuk duhen marrë seriozisht.

Kërcënimet e rreme të gjetura në "A keni vënë re së fundi se ju kam dërguar e-mail nga llogaria juaj?" Email-et e mashtrimit

Email-et e shpërndara si pjesë e kësaj fushate të pasigurt pretendojnë në mënyrë të rreme se janë dërguar nga llogaria e postës së vetë marrësit. Mesazhet thonë se pajisjet e përdoruesve janë infektuar me malware pasi kanë vizituar një faqe interneti për të rritur dhe një video e tyre duke parë përmbajtjen është regjistruar përmes kamerës së pajisjes. Mashtruesit më pas kërcënojnë se do ta dërgojnë këtë video të rreme tek kontaktet e viktimës nëse nuk paguajnë një shpërblim në kriptomonedhën Bitcoin brenda 48 orëve. Shuma e saktë e kërkuar nga aktorët e kërcënimit mund të ndryshojë, në varësi të versionit specifik të emailit mashtrues. Megjithatë, të gjitha këto pretendime janë krejtësisht të rreme, kështu që nëse përdoruesit u besojnë atyre, ata do të pësojnë vetëm humbje financiare dhe mund të jenë në shënjestër të skemave të mëtejshme.

Një version i një 'A keni vënë re së fundi që ju kam dërguar e-mail nga llogaria juaj?' Email-i i mashtrimit është:

'Subjekti: Shlyeni borxhin tuaj për të shmangur tarifat shtesë.

Përshëndetje!
A keni parë kohët e fundit që një email të dërguar nga unë nga llogaria juaj?
Po, kjo thjesht përfundon se unë kam fituar një akses të plotë në një pajisje tuajën.

Për disa muajt e fundit, ju keni qenë nën vëzhgimin tim nga afër.
Ende e habitur si mund të ndodhte kjo? Çështja është se pajisja juaj u infektua nga një malware nga një prej faqeve të internetit për të rritur që keni akses kohët e fundit.
Mund t'ju duket e ndërlikuar, megjithatë më lejoni të përpiqem t'ju sqaroj.

Me ndihmën e Trojan Virus, unë fitova akses të plotë në kompjuterin tuaj si dhe në çdo pajisje tjetër që posedoni.
Kjo thjesht do të thotë që unë mund t'ju shoh sa herë që dua vetëm duke ndezur kamerën dhe mikrofonin në kompjuterin tuaj, ndërkohë që ju as nuk dini për këtë.
Për më tepër, unë kam marrë gjithashtu të gjithë listën tuaj të kontakteve, duke përfshirë të gjithë korrespondencën tuaj.

Në të vërtetë, ju pyesni veten, "Por kompjuteri im është i pajisur me një antivirus të vlefshëm, kështu që si mund të jetë e mundur kjo?
Pse nuk kam parë ndonjë paralajmërim?" Për të qenë i sinqertë, përgjigja është shumë e drejtpërdrejtë: malware i imi bazohet në drejtuesit,
nënshkrimet e të cilit përditësohen në baza 4-orëshe, duke bërë që ai të bëhet thjesht i pagjurmueshëm dhe si rezultat ta lë antivirusin tuaj të papunë.

Kam marrë një video që tregon mënyrën se si po dridheni në ekranin tim të majtë, ndërsa në ekranin e djathtë është një video që keni parë gjatë seancës suaj të masturbimit.
Ende e paqartë sa e keqe mund të bëhet kjo? Mjafton një klikim i mausit për ta dërguar atë video në të gjithë listën e rrjeteve sociale, si dhe në kontaktet e postës elektronike.
Për më tepër, unë mund të siguroj gjithashtu akses në të gjithë korrespondencën tuaj të postës elektronike, si dhe në lajmëtarët që janë aktualisht në përdorim.

Gjithçka që duhet të bëni në mënyrë që të mos ndodhë kjo - transferoni 1450 dollarë (USD) në Bitcoin ekuivalente me adresën time Bitcoin
(nëse ende nuk e dini se si mund të bëhet kjo, thjesht përdorni shfletuesin tuaj dhe kyçin: "Bli Bitcoin").

Më poshtë është adresa ime e bitcoin (BTC Wallet): 19hk5wJPDCSV6KexJPbgz28TdECKLnXgFt

Me marrjen e dëshmisë së pagesës nga ana juaj, unë do të vazhdoj menjëherë me heqjen e atyre videove, dhe kjo është e gjitha, ju nuk do të dëgjoni më për mua.
Ju mbeten 2 ditë (ose 48 orë) për të kryer atë transaksion.
Pas hapjes së këtij e-maili, do të marr një njoftim, i cili automatikisht do të nisë numërimin mbrapsht të kohëmatësit.

Çdo përpjekje për t'u ankuar tek autoritetet nuk do të jetë e dobishme për ju, sepse ky e-mail është thjesht i pagjurmueshëm, ashtu si ID-ja ime e Bitcoin.
Unë kam punuar për këtë për një periudhë mjaft të gjatë kohore; kështu që as mos mendo se mund të bëj një gabim.

Në rast se, herë pas here zbuloj se ju e keni ndarë këtë mesazh me dikë tjetër,
Unë do të vazhdoj menjëherë me bërjen publike të videos tuaj siç u tha më herët.

Paç fat.'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...