Gratsegrid.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 9,764
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 16
Parë për herë të parë: May 9, 2024
Parë për herë të fundit: May 24, 2024
OS/OS të prekura: Windows

Gratsegrid.com është identifikuar si një faqe interneti mashtruese nga studiuesit e sigurisë së informacionit gjatë një ekzaminimi të plotë të faqeve të dyshimta. Pas një inspektimi më të afërt, këta ekspertë zbuluan se Gratsegrid.com promovon njoftimet e shfletuesit të padëshiruar dhe i drejton vizitorët në uebsajte të tjera potencialisht të pabesueshme ose të pasigurta. Në mënyrë tipike, përdoruesit hasin në Gratsegrid.com dhe faqe të ngjashme nëpërmjet ridrejtimeve të iniciuara nga sajte që përdorin rrjete reklamash mashtruese.

Faqet mashtruese si Gratsegrid.com Shfrytëzojnë shpesh mesazhet e klikimeve për të joshur vizitorët

Kur studiuesit hetuan faqen Gratsegrid.com, ajo u paraqiti atyre një shirit ngarkimi të përparimit që me sa duket është bllokuar. Sajti e shoqëron atë me udhëzime për - 'Kliko butonin Lejo për t'u abonuar në njoftimet push dhe për të vazhduar shikimin.' Përdoruesit duhet të kenë parasysh se përmbajtja e hasur në dhe nëpërmjet sajteve të tilla mashtruese mund të ndryshojë në bazë të adresës së tyre specifike IP (gjeolokacioni).

Gratsegrid.com nënkupton që për të rifilluar shikimin e përmbajtjes në internet, përdoruesi duhet të aktivizojë dërgimin e njoftimeve. Kjo është e rreme, dhe duke lejuar faqen të shfaqë njoftimet e shfletuesit - përdoruesi do të dërgohet me reklama që mbështesin mashtrimet në internet, softuer të pabesueshëm/të rrezikshëm dhe madje edhe malware.

Për ta përmbledhur, nëpërmjet faqeve të internetit si Gratsegrid.com – përdoruesit mund të përjetojnë infeksione të sistemit, çështje serioze të privatësisë, humbje financiare dhe vjedhje identiteti.

Merrni masa të menjëhershme për të ndaluar njoftimet e gjeneruara nga sajte mashtruese dhe burime të paverifikuara

Për të ndaluar njoftimet e krijuara nga sajte mashtruese dhe burime të paverifikuara, përdoruesit duhet të ndërmarrin veprimet e mëposhtme:

Hyni në cilësimet e shfletuesit : Hapni menynë e cilësimeve në shfletuesin tuaj të internetit. Kjo zakonisht përfaqësohet nga tre pika ose vija vertikale në këndin e sipërm djathtas ose majtas të dritares së shfletuesit. Kërkoni opsionin e emërtuar "Cilësimet" ose "Preferencat" brenda menysë së shfletuesit. Nga atje, gjeni dhe zgjidhni "Cilësimet e faqes" ose një opsion të ngjashëm. Brenda menysë së cilësimeve të faqes, gjeni seksionin që lidhet me njoftimet. Kjo mund të renditet nën lejet ose cilësimet e privatësisë.

Rishikoni faqet e lejuara : Rishikoni listën e sajteve që lejohen të dërgojnë njoftime. Kërkoni ndonjë faqe të panjohur ose të dyshimtë, veçanërisht ato që njihen si mashtrues ose të paverifikuar.

Blloko ose heq lejet : Për çdo sajt mashtrues ose burim të paverifikuar të listuar, zgjidhni opsionin për të bllokuar ose hequr lejet për njoftimet. Ky veprim do të parandalojë që sajtet të dërgojnë njoftime në shfletuesin tuaj.

Çaktivizo njoftimet globalisht (opsionale) : Nëse dëshironi, mund t'i çaktivizoni njoftimet globalisht për të gjitha faqet e internetit duke çaktivizuar opsionin për të lejuar njoftimet nga të gjitha sajtet. Kjo mund të sigurojë një shtresë shtesë mbrojtjeje kundër njoftimeve të padëshiruara.

Pastro të dhënat e shfletuesit (opsionale) : Në disa raste, njoftimet mund të shfaqen ende edhe pas bllokimit të lejeve. Pastrimi i të dhënave të shfletuesit si kukit dhe të dhënat e sajtit mund të ndihmojë në heqjen e çdo njoftimi të vazhdueshëm.

Përdorni shtesat ose softuerin e shfletuesit : Merrni parasysh përdorimin e shtesave të shfletuesit ose softuerit të krijuar për të bllokuar njoftimet dhe reklamat e padëshiruara. Këto mjete mund të ofrojnë mbrojtje shtesë kundër njoftimeve mashtruese.

Duke ndjekur këto hapa, përdoruesit mund të ndalojnë në mënyrë efektive njoftimet e gjeneruara nga sajte mashtruese dhe burime të paverifikuara, duke reduktuar rrezikun e përballjes me përmbajtje të padëshiruar ose keqdashëse gjatë shfletimit të uebit.

URL-të

Gratsegrid.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

gratsegrid.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...