Gosearches.gg

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 411
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 35,459
Parë për herë të parë: January 3, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Gosearches.gg është adresa e asaj që klasifikohet si një motor kërkimi i rremë që nuk duhet besuar, pasi mund të paraqesë rezultate mashtruese ose të shfaqë rezultate nga motorë të tjerë kërkimi të pabesueshëm. Shpesh është URL-ja përfundimtare e destinacionit në zinxhirët e ridrejtimit, siç është ajo e iniciuar nga një motor kërkimi i ngjashëm i rremë i njohur si Searchesmia.com . Makinat e dyshimta të kërkimit zakonisht promovohen nga softuer ndërhyrës; në këtë rast të veçantë, një program i tillë i rremë u paraqit si një aplikacion i rremë Google Docs.

Këto aplikacione dhe shtesa ndërhyrëse rrëmbejnë shfletuesit e uebit dhe ndryshojnë cilësimet e tyre në gosearches.gg si motori i parazgjedhur i kërkimit, faqja kryesore dhe faqja e skedës së re. Për më tepër, ky aplikacion i rremë Google Docs shfrytëzon funksionin legjitim të Chrome "Menaxhuar nga organizata juaj" për të ndaluar përdoruesit të modifikojnë më tej cilësimet e shfletuesit të ndikuar. Rekomandohet fuqimisht që përdoruesit të shmangin përdorimin e gosearches.gg dhe çdo aplikacioni që e promovon atë për të mbrojtur veten nga dëmtimi i mundshëm.

Karakteristikat tipike të rrëmbyesve të shfletuesve

Rrëmbyesit e shfletuesve janë programe softuerike ndërhyrëse të krijuara për të modifikuar cilësimet e shfletuesve të internetit pa dijeninë ose pëlqimin e përdoruesit. Ata zakonisht promovojnë motorë kërkimi të ndryshëm (kryesisht të rremë) dhe mund të përdoren për të mbledhur informacione të lidhura me shfletimin dhe informacione të tjera. Rrëmbyesit e shfletuesve mund të instalohen në një kompjuter në mënyra të shumta, të tilla si nëpërmjet faqeve të internetit të korruptuara, të bashkuara me softuer të tjerë ose duke klikuar në lidhje të dyshimta.

Pasi të instalohet, rrëmbyesit e shfletuesit mund të ndryshojnë faqen kryesore të një shfletuesi uebi, të ridrejtojnë kërkimet në faqet e internetit të padëshiruara, të shfaqin reklama ndërhyrëse dhe të ngadalësojnë performancën e kompjuterëve. Këto programe janë të vështira për t'u hequr sepse ato shpesh fshihen thellë brenda skedarëve të sistemit dhe hyrjeve në Regjistrin. Për t'u mbrojtur nga rrëmbimi i shfletuesit, është thelbësore të mbani sistemin tuaj operativ të përditësuar me arnimet më të fundit të sigurisë dhe të përdorni softuer me reputacion kundër malware. Për më tepër, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur shkarkojnë ndonjë softuer nga burime të panjohura ose kur klikojnë në lidhje të dyshimta.

Si të shmangni instalimin e rrëmbyesve të shfletuesve?

Për të parandaluar instalimin e programeve reklamuese, rrëmbyesve të shfletuesit ose PUP-ve (Programe potencialisht të padëshiruara), është thelbësore të shkarkoni aplikacione vetëm nga një burim i besueshëm, si p.sh. faqet zyrtare të internetit dhe dyqanet e verifikuara. Për më tepër, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm ndaj reklamave të shfaqura ose të shpërndara nga faqe të dyshimta ose të lejojnë operatorë të tillë të shfaqin njoftime.

Është gjithashtu thelbësore të mbështeteni në rrjetet P2P, shkarkues të palëve të treta, faqet e pritjes falas të skedarëve, etj., vetëm si mjeti i fundit, pasi skedarët e marrë nga burime të tilla mund të përmbajnë softuer kërcënues. Për më tepër, kur shkarkojnë instalues ose shkarkues për aplikacione, përdoruesit duhet të kontrollojnë për ndonjë aplikacion të padëshiruar dhe t'i çaktivizojnë ato duke ndryshuar cilësimet e dhëna, shpesh të etiketuara si 'Avancuar' ose 'Custom' (ose duke hequr kutitë përkatëse të kontrollit), përpara se të përfundojnë shkarkimet dhe instalimet.

Gosearches.gg Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

URL-të

Gosearches.gg mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

gosearches.gg
macjkjgieeoakdlmmfefgmldohgddpkj

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...