Threat Database Rogue Websites Glam-celebrity-news.com

Glam-celebrity-news.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 4,599
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1,243
Parë për herë të parë: September 6, 2022
Parë për herë të fundit: September 28, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Studiuesit e Infosec kanë zbuluar praninë e uebsajtit mashtrues Glam-celebrity-news.com gjatë hetimit të tyre për faqet e internetit jo të besueshme. Ky uebsajt i veçantë angazhohet në praktikën e dyshimtë të mashtrimit të vizitorëve për të mundësuar pa vetëdije shërbimet e saj të njoftimit shtytës. Më pas, faqja do të vazhdojë të dërgojë mesazhe të padëshiruara të shfletuesit në pajisjet e tyre ose të shkaktojë ridrejtime në sajte të tjera të ndryshme, shumica e të cilave ka të ngjarë të jenë të dyshimta ose të pasigurta në natyrë. Duhet të theksohet se përdoruesit zakonisht ndeshen me Glam-celebrity-news.com dhe faqe të ngjashme në internet përmes ridrejtimeve të shkaktuara nga faqet e internetit që përdorin rrjete reklamuese mashtruese.

Glam-celebrity-news.com Shfaq Mesazhet Clickbait dhe Lure

Duhet të dini se përmbajtja e promovuar në ueb faqe mashtruese dhe nëpërmjet tyre mund të ndryshojë në bazë të adresave IP ose vendndodhjeve gjeografike të vizitorëve.

Kur bëhet fjalë për Glam-celebrity-news.com, studiuesit hasën në disa taktika të klikimeve të përdorura nga faqja e internetit në të njëjtën kohë. Sajti shfaqte copa teksti të mbivendosura dhe shfaqte një dritare kërcyese të pozicionuar sipër. Mesazhi kërcyes paraqiti opsione të tilla si 'Videoja juaj është gati/ Shtypni Luaj për të nisur videon/ Anulo/ LUAJ'. Sfondi i faqes përmbante grafika të animuara dhe tekst shoqërues që i nxiste vizitorët të klikonin 'Lejo' në mënyrë që të hynin në përmbajtjen e sajtit. Synimi mashtrues pas këtyre elementeve është të mashtrojë vizitorët.

Duke rënë pas këtij mashtrimi, vizitorët pa dashje i japin Glam-celebrity-news.com mundësinë për të dhënë njoftime të shfletuesit. Këto njoftime promovojnë kryesisht taktika në internet, softuer jo të besueshëm ose të dëmshëm dhe forma të ndryshme të malware.

Rrjedhimisht, faqet e internetit si Glam-celebrity-news.com mund t'i ekspozojnë përdoruesit ndaj një sërë rezultatesh të dëmshme. Këto përfshijnë infeksione të sistemit, shqetësime serioze për privatësinë, humbje monetare dhe madje edhe mundësinë e vjedhjes së identitetit. Kjo është arsyeja pse përdoruesit duhet të tregojnë kujdes dhe të informohen për rreziqet e mundshme që lidhen me përfshirjen me faqe interneti të tilla mashtruese.

Përdorni masa efektive për të ndaluar njoftimet që vijnë nga faqet e internetit mashtruese

Përdoruesit mund të përdorin strategji të ndryshme për të parandaluar që faqet e internetit mashtruese të dërgojnë njoftime të dyshimta push në pajisjet e tyre. Duke zbatuar këto masa, përdoruesit mund të rimarrin kontrollin mbi cilësimet e tyre të njoftimit dhe të shmangin ndërprerjet e padëshiruara.

Një qasje është rishikimi dhe rregullimi i cilësimeve të njoftimit brenda shfletuesve të tyre të internetit. Shumica e shfletuesve modernë ofrojnë opsione për të menaxhuar njoftimet, duke i lejuar përdoruesit të personalizojnë preferencat e tyre. Përdoruesit mund të hyjnë në cilësimet e shfletuesit, të gjejnë seksionin e njoftimeve dhe të çaktivizojnë plotësisht njoftimet ose t'i konfigurojnë ato vetëm për të lejuar njoftimet nga faqet e besuara dhe të verifikuara të internetit.

Revokimi i lejeve të dhëna për faqet e internetit mashtruese është një tjetër hap efektiv. Përdoruesit mund të rivizitojnë uebsajtin mashtrues që po jep njoftimet e dyshimta shtytëse dhe të lundrojnë te cilësimet e lejes së njoftimit. Duke revokuar lejen e dhënë më parë, përdoruesit mund të ndalojnë në mënyrë efektive dërgimin e mëtejshëm të njoftimeve të padëshiruara.

Instalimi i shtesave të shfletuesit me reputacion të bllokimit të reklamave ose anti-malware mund të sigurojë një shtresë shtesë mbrojtjeje. Këto shtesa mund të identifikojnë dhe bllokojnë faqet e internetit të pasigurta ose mashtruese, duke i penguar ato të shfaqin njoftime të dyshimta shtytëse.

Rekomandohet gjithashtu pastrimi i rregullt i të dhënave të shfletuesit, përfshirë kukit dhe lejet e uebsajtit. Kjo ndihmon në rivendosjen e preferencave dhe heq çdo leje të ruajtur që mund t'u jetë dhënë uebsajteve mashtruese.

Për më tepër, përdoruesit duhet të tregojnë kujdes gjatë shfletimit të Internetit dhe të shmangin klikimin në lidhje të dyshimta ose vizitimin e faqeve të internetit të pabesueshme. Të qenit i vetëdijshëm për faqet e internetit të vizituara mund të zvogëlojë gjasat për të hasur në uebsajte mashtruese që japin njoftime të dyshimta shtytëse.

Duke rregulluar cilësimet e njoftimeve, duke revokuar lejet, duke përdorur shtesa mbrojtëse të shfletuesit, duke pastruar të dhënat e shfletuesit dhe duke praktikuar zakone të sigurta të shfletimit, përdoruesit mund të ndalojnë në mënyrë efektive njoftimet e dyshimta shtytëse të ofruara nga faqet e internetit mashtruese.

URL-të

Glam-celebrity-news.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

glam-celebrity-news.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...