Threat Database Mac Malware FrequencyField

FrequencyField

FrequencyField kategorizohet si një aplikacion i tipit adware, që do të thotë se funksionon kryesisht duke shfaqur reklama ndërhyrëse për përdoruesit. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se ndikimi i tij negativ mund të shtrihet përtej shfaqjes së reklamave të padëshiruara. Ky aplikacion njihet se drejton fushata reklamuese agresive që mund të prishin përvojën tuaj në internet dhe të pushtojnë privatësinë tuaj.

Për më tepër, FrequencyField është i lidhur me familjen e malware AdLoad . Kjo lidhje me një familje malware tregon se ai ndan karakteristika ose sjellje të caktuara me softuer të tjerë të pasigurt në këtë grup. Rrjedhimisht, prania e FrequencyField në pajisjen tuaj mund t'ju ekspozojë potencialisht ndaj një sërë rreziqesh sigurie dhe privatësie. Prandaj, është thelbësore të ndërmerrni veprime të menjëhershme për të hequr këtë aplikacion dhe për të mbrojtur pajisjen dhe të dhënat tuaja nga çdo dëm i mundshëm që mund të shkaktojë.

FrequencyField dhe Adware të tjerë mund të kryejnë veprime ndërhyrëse

Adware është një lloj softueri që funksionon duke shfaqur reklama në faqe të ndryshme të internetit dhe ndërfaqe që viziton një përdorues. Këto reklama nuk janë reklamat tuaja tipike që promovojnë produkte ose shërbime legjitime. Në vend të kësaj, ata shpesh miratojnë taktika në internet, softuer të pabesueshëm ose të dëmshëm, dhe në disa raste, madje edhe malware të mundshëm.

Ajo që i bën adware veçanërisht shqetësues është se disa nga këto reklama mund të fillojnë veprime kur klikohen, të tilla si ekzekutimi i skripteve që çojnë në shkarkime të fshehta ose instalime të programeve të padëshiruara në pajisjen tuaj.

Ndërsa teorikisht është e mundur të hasni produkte ose shërbime legjitime përmes këtyre reklamave, ka shumë pak gjasa që këto miratime të vijnë drejtpërdrejt nga zhvilluesit e produkteve të tilla. Më shpesh sesa jo, mashtruesit shfrytëzojnë programet e filialeve për të fituar komisione të paligjshme duke promovuar këto reklama të dyshimta.

Për më tepër, ky aplikacion mashtrues ka të ngjarë të jetë i pajisur me funksione të gjurmimit të të dhënave. Ai mund të mbledhë një gamë të gjerë informacioni, duke përfshirë historinë tuaj të shfletimit, pyetjet e motorit të kërkimit, skedarët e internetit, emrat e përdoruesve, fjalëkalimet, detajet e identifikueshme personalisht, të dhënat financiare dhe më shumë. Ky informacion i mbledhur më pas mund të ndahet ose t'u shitet palëve të treta, duke ngritur shqetësime të rëndësishme për privatësinë dhe sigurinë.

Adware shpesh fshehin instalimin e tij nga vëmendja e përdoruesve

Adware shpesh përdor teknika të ndryshme shpërndarjeje për të fshehur instalimin e tyre nga vëmendja e përdoruesve. Këto teknika janë krijuar për ta bërë sfidues për përdoruesit zbulimin dhe parandalimin e depërtimit të adware në pajisjet e tyre. Këtu janë disa strategji të zakonshme që përdor adware:

Paketimi me Freeware/Shareware : Adware shpesh bashkohet me softuer në dukje të ligjshëm falas ose shareware. Kur përdoruesit shkarkojnë dhe instalojnë këto programe falas, ata mund të mos e kuptojnë se adware është përfshirë në paketë. Gjatë procesit të instalimit, adware mund të fshihet në shtypje të imta ose të paraqitet në një mënyrë që e bën të lehtë për t'u anashkaluar.

Magjistarët mashtrues të instalimit : Krijuesit e adware shpesh hartojnë magjistarë instalimi për të mashtruar përdoruesit. Ata përdorin taktika mashtruese të tilla si parazgjedhja e instalimit të adware si parazgjedhje ose duke e bërë procesin e instalimit konfuz. Përdoruesit që nxitojnë instalimet pa i shqyrtuar me kujdes opsionet mund të pranojnë pa dashje të instalojnë adware.

Përditësimet e rreme të sistemit : Adware mund të paraqiten si përditësime legjitime të sistemit ose përditësime të softuerit. Përdoruesit që besojnë se po instalojnë përditësime kritike mund të shkarkojnë dhe instalojnë pa vetëdije adware në pajisjet e tyre.

Inxhinieria Sociale : Krijuesit e adware përdorin manipulime psikologjike për të mashtruar përdoruesit që të instalojnë softuerin e tyre. Kjo mund të përfshijë reklama bindëse pop-up që pretendojnë se ofrojnë përfitime ose paralajmërime urgjente, duke i tërhequr përdoruesit të klikojnë dhe instalojnë adware.

Reklamim i keq : Keqvertifikimi përfshin përhapjen e reklamave përmes reklamave të pasigurta në internet. Përdoruesit mund të ndeshen me reklama mashtruese në faqet e internetit në dukje të besueshme. Klikimi mbi këto reklama mund të shkaktojë një shkarkim të drejtpërdrejtë, duke instaluar në heshtje adware në pajisjen e përdoruesit pa dijeninë e tij.

Përdorimi i emrave të ligjshëm : Adware shpesh maskohet me emra dhe përshkrime që duken të ligjshme. Përdoruesit mund të anashkalojnë praninë e adware sepse duket të jetë një komponent i mirë ose thelbësor i sistemit.

Për t'u mbrojtur nga adware dhe programe të tjera potencialisht të padëshiruara (PUP), përdoruesit duhet të tregohen të kujdesshëm kur shkarkojnë dhe instalojnë softuer, veçanërisht aplikacione falas. Lexoni gjithmonë me kujdes kërkesat e instalimit, zgjidhni opsionet e instalimit të personalizuara ose të avancuara dhe zgjidhni çdo softuer shtesë ose shirit veglash që nuk dëshironi. Për më tepër, mbani të përditësuar softuerin anti-malware për të ndihmuar në zbulimin dhe heqjen e programeve reklamuese dhe madje edhe kërcënimeve.

 

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...