Threat Database Phishing Mashtrimi 'BANKA E PESTË E TRETË'

Mashtrimi 'BANKA E PESTË E TRETË'

Përdoruesit duhet të jenë gjithmonë të kujdesshëm kur marrin njoftime të papritura. Ky është një dredhi e zakonshme e shfrytëzuar nga mashtruesit dhe është gjithashtu pjesë e një fushate të re phishing. Mashtruesit po shpërndajnë emaile joshëse që pretendojnë të jenë një alarm për një "Aktivitet të dyshimtë të llogarisë" dërguar nga Banka e Tretë e Pestë. Natyrisht, Banka e Tretë e Pestë aktuale nuk është në asnjë mënyrë e lidhur me këto emaile të rreme dhe emri dhe logoja e saj shfrytëzohen nga mashtruesit si një mënyrë për t'i bërë emailet të duken të ligjshme.

Mesazhet e joshjes do të pretendojnë se një blerje e konsiderueshme është bërë në Amazon nga llogaria rrjedhëse e marrësit. Blerja e supozuar mund të jetë me vlerë qindra dollarë (456,99 dollarë) dhe supozohet se ka tejkaluar kufirin e transaksioneve të lejuara për llogarinë. Mashtruesit më pas i nxisin përdoruesit që të ndjekin menjëherë lidhjen e dhënë në email për të ndaluar transaksionin.

Sidoqoftë, klikimi në lidhje do t'i çojë përdoruesit që nuk dyshojnë në një portal të dedikuar phishing. Faqja e rreme do të jetë vizualisht e ngjashme me një portal identifikimi. Përdoruesve do t'u kërkohet të fusin kredencialet e llogarisë së tyre bankare në internet (User ID/Fjalëkalimi) për të hyrë në llogarinë e tyre dhe për të ndaluar blerjen që nuk ekziston. Në realitet, të gjitha informacionet e futura do të bëhen të disponueshme për mashtruesit. Pasojat për viktimat mund të jenë të rënda, pasi hakerët mund të shfrytëzojnë kredencialet e marra për të marrë kontrollin e llogarisë bankare të lidhur dhe për të nxjerrë fondet prej saj. Humbjet monetare që rezultojnë mund të jenë të rëndësishme.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...