ExpandedList

ExpandedList është një aplikacion ndërhyrës që është identifikuar si adware. Ky softuer shpesh funksionon duke shfaqur reklama ndërhyrëse në kompjuterët e përdoruesve. Prania e adware mund të jetë jashtëzakonisht shkatërruese dhe e vështirë për t'u hequr. Për më tepër, shumë adware ose PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) gjithashtu mund të jenë në gjendje të mbledhin informacion personal nga përdoruesit pa dijeninë ose pëlqimin e tyre. ExpandedList është gjithashtu një pjesë e familjes së adware AdLoad . Shumica dërrmuese e aplikacioneve AdLoad janë krijuar për të synuar përdoruesit e Mac dhe ExpandedList nuk është një përjashtim.

Karakteristikat tipike të aplikacioneve adware si ExpandedList

Adware, si ExpandedList, është softuer që mund të shfaqë reklama në ndërfaqe të ndryshme. Këto reklama mund të përdoren si materiale promovuese për taktikat në internet, softuerët e pabesueshëm/të dëmshëm dhe faqet e internetit të lojërave të fatit/takimeve për të rritur. Në disa raste, klikimi në këto reklama mund të çojë edhe në shkarkime pa kërkuar pëlqimin e përdoruesit. Për më tepër, një adware mund të ketë funksione të gjurmimit të të dhënave, të cilat mund të përdoren për të mbledhur informacione të shfletimit ose personale. Të dhënat e mbledhura më pas mund t'u shiten palëve të treta ose të përdoren për fitim në mënyra të tjera. Si i tillë, prania e aplikacioneve si ExpandedList mund të çojë në disa rreziqe privatësie ose sigurie.

Vlen gjithashtu të theksohet se çdo përmbajtje e vërtetë që haset nëpërmjet këtyre reklamave nuk ka gjasa të promovohet nga zhvilluesit e saj, por nga mashtruesit që abuzojnë me programet shoqëruese të produkteve ose shërbimeve legjitime për të marrë komisione mashtruese.

Si u shfaq Adware Like ExpandedList në My Mac?

Adware është softuer që në përgjithësi është i aftë të shfaqë reklama të padëshiruara në pajisjet e përdoruesve pa dijeninë ose pëlqimin e tyre. Për të parandaluar që adware dhe PUP të gjejnë rrugën e tyre në pajisjet tuaja, është e rëndësishme të dini mënyrat më të zakonshme të shpërndarjes së këtyre aplikacioneve.

  1. Instalimi i softuerit të palëve të treta

Instalimi i softuerit të palëve të treta nga një burim jozyrtar mund të jetë i rrezikshëm, pasi shumë aplikacione të tilla janë të bashkuara me programe adware. Është thelbësore vetëm shkarkimi i aplikacioneve nga burime zyrtare, të tilla si App Store (Apple) ose Google Play Store (Android).

  1. Hapja e bashkëngjitjeve të dyshimta të postës elektronike

Hapja e bashkëngjitjeve të dyshimta të postës elektronike nga dërgues të panjohur gjithashtu mund të instalojë softuer ndërhyrës në pajisjen tuaj, duke përfshirë adware. Kjo është arsyeja pse këshillohet fuqimisht të mos hapni bashkëngjitje, përveç nëse ato janë absolutisht të nevojshme dhe vijnë nga dikush të cilit i besoni.

  1. Vizita e faqeve të pasigurta të internetit

Shfletimi i uebsajteve të pabesueshme është një mënyrë tjetër për të instaluar pa dashje programe të padëshiruara në pajisjen tuaj që mund të përfshijnë potencialisht adware. Prandaj, ia vlen të kërkoni përpara se të vizitoni faqet e reja të internetit për t'u siguruar që ato janë faqe të sigurta dhe të sigurta me përmbajtje dhe lidhje legjitime.

Në trend

Po ngarkohet...