Threat Database Ransomware Erqw Ransomware

Erqw Ransomware

Ransomware Erqw është një kërcënim lëndues që mund të rrezikojë sigurinë e të dhënave të viktimave të tij duke i enkriptuar dhe duke shtuar ekstensionin '.erqw' në emrat e skedarëve të tyre. Pas enkriptimit të të dhënave, Erqw Ransomware krijon një skedar '_readme.txt' që shërben si një shënim shpërblese.

Erqw Ransomware i përket familjes STOP/Djvu , e cila njihet për atë që ndonjëherë shpërndahet së bashku me malware të tjerë, si RedLine , Vidar ose malware që mbledh informacion. Kjo e bën kërcënimin edhe më serioz, pasi informacioni konfidencial i viktimës mund të mblidhet përveç skedarëve të koduar. Kjo nënvizon nevojën që individët dhe organizatat të qëndrojnë të informuar për kërcënimet më të fundit të ransomware dhe të ndërmarrin hapa për të mbrojtur veten e tyre.

Kërkesat e Erqw Ransomware

Sipas informacionit të përmbajtur në shënimin e shpërblimit të ransomware-it Erqw, është e qartë se skedarët e koduar nuk mund të deshifrohen pa përdorimin e softuerit të specializuar të deshifrimit dhe një çelës unik që është në posedim vetëm të sulmuesve. Për të komunikuar me sulmuesit dhe për të marrë mjetet e deshifrimit, viktimat udhëzohen të dërgojnë një email brenda 72 orëve ose në support@freshmail.top ose datarestorehelp@airmail.cc. Shënimi i shpërblimit pretendon gjithashtu se viktimat që veprojnë shpejt dhe kontaktojnë aktorët e kërcënimit brenda kornizës kohore të specifikuar do të jenë në gjendje të blejnë mjetet e deshifrimit për një çmim më të ulët prej 490 dollarësh sesa 980 dollarë.

Kontaktimi me kriminelët kibernetikë është jashtëzakonisht i rrezikshëm

Ka disa arsye pse viktimat e ransomware nuk duhet të kontaktojnë kriminelët kibernetikë ose të paguajnë një shpërblim:

  • Asnjë garanci për deshifrimin : Edhe nëse paguhet një shpërblim, kriminelët kibernetikë mund të mos ofrojnë çelësin e deshifrimit ose softuerin e nevojshëm për të rivendosur skedarët e koduar. Në disa raste, viktimat kanë paguar shpërblimin, por nuk kanë marrë mjetet e premtuara të deshifrimit.

  • Inkurajimi i aktivitetit të paligjshëm : Pagimi i një shpërblimi për kriminelët kibernetikë financon aktivitetet e tyre të paligjshme dhe i nxit ata që të vazhdojnë të synojnë viktimat me sulme ransomware.

  • Rreziku i sulmeve të mëtejshme : Duke kontaktuar kriminelët kibernetikë, viktimat rrezikojnë të ekspozojnë sistemet e tyre ndaj sulmeve shtesë, pasi sulmuesit mund të përdorin mundësinë për të mbledhur informacione të ndjeshme ose për të instaluar softuer të tjerë kërcënues.

Si përfundim, është mirë që të shmangni çdo komunikim me kriminelët kibernetikë dhe të mos u paguani asnjë shumë parash, pasi kjo nuk është një zgjidhje e garantuar dhe shërben vetëm për nxitjen dhe financimin e aktiviteteve të paligjshme. Në vend të kësaj, viktimat e një sulmi ransomware duhet të përqendrohen në rivendosjen e të dhënave të tyre nga kopjet rezervë dhe forcimin e masave të tyre të sigurisë për të parandaluar incidentet e ardhshme.

Teksti i plotë i shënimit të Erqw Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-8pCGyFnOj6
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...