Threat Database Phishing 'DËRGIMI E-MAIL E BLLOKUAR' Mashtrim me email

'DËRGIMI E-MAIL E BLLOKUAR' Mashtrim me email

Analiza e emaileve 'DËRGIMI I EMAIL TË BLOKUAR' të kryer nga ekspertët e infosec ka zbuluar se këto janë me të vërtetë letra mashtruese dhe keqdashëse. Emailet mashtruese tentojnë të mashtrojnë marrësit duke pretenduar në mënyrë të rreme se llogaritë e tyre janë pezulluar. Skema mashtruese më pas vazhdon për të joshur përdoruesit në një proces të rremë riaktivizimi, duke i shtyrë ata të regjistrohen në llogaritë e tyre të postës elektronike përmes një faqe interneti phishing. Taktikat e phishing si emaili 'DËRGIMI EMAIL I BLOKUAR' mund të jenë jashtëzakonisht kërcënuese për viktimat që pa dijeninë e tyre ofrojnë informacione të ndjeshme për mashtruesit.

Mashtrimi i email-it 'DËRGIMI I EMAILIT TË BLOKUAR' mund të ketë pasoja të tmerrshme për viktimat

Email-et e padëshiruara me temën '[Rishikimi] Dorëzimi i postës është pezulluar për (adresën e emailit të marrësit)' pretendojnë se dërgimi i emailit të marrësve është bllokuar përkohësisht. Ata përpiqen të mashtrojnë përdoruesit që të mendojnë se mund të riaktivizojnë aksesin e tyre përmes një lidhjeje të dhënë. Është thelbësore të theksohet se informacioni i përfshirë në këto email phishing është tërësisht i rremë dhe nuk ka asnjë lidhje me ndonjë ofrues legjitim shërbimi.

Me klikim të lidhjes 'REAKTIVO DORËZIMIN', përdoruesit që nuk dyshojnë ridrejtohen në një faqe interneti mashtruese të phishing-ut që imiton me dinakëri faqen e identifikimit të llogarisë së tyre të emailit. Pavarësisht pamjes së saj relativisht bindëse, kjo faqe interneti është, në fakt, mashtruese dhe e krijuar për të regjistruar çdo informacion të futur, siç janë fjalëkalimet e llogarisë së emailit.

Viktimat që bien pas këtij mashtrimi përballen me shumë më tepër sesa thjesht rrezikun e humbjes së aksesit në emailet e tyre. Meqenëse llogaritë e postës elektronike përdoren shpesh për t'u regjistruar për shërbime të ndryshme në internet, mashtruesit potencialisht mund të kenë akses të paautorizuar në llogari të tjera në internet që u përkasin viktimave.

Pasojat e një aksesi të tillë të paautorizuar mund të jenë të rënda dhe të gjera. Kriminelët kibernetikë mund të shfrytëzojnë llogaritë e vjedhura të mediave sociale dhe rrjeteve sociale për të imituar viktimën dhe për të mashtruar kontaktet ose miqtë e tyre. Ata mund të kërkojnë hua ose donacione me pretendime të rreme, të promovojnë mashtrime të ndryshme dhe madje të shpërndajnë malware duke ndarë skedarë ose lidhje me qëllim të keq.

Për më tepër, llogaritë financiare që janë të rrezikuara, të tilla si platformat bankare në internet, transferimi i parave ose e-commerce, mund të shfrytëzohen për transaksione mashtruese dhe blerje të paautorizuara në internet. Për më tepër, nëse ndonjë përmbajtje konfidenciale ose komprometuese gjendet në platformat e ruajtjes së të dhënave të rrëmbyera, ajo mund të përdoret për shantazh ose qëllime të tjera të liga.

Jini të kujdesshëm kur merreni me emaile të papritura

Njohja e një emaili phishing ose mashtrimi është thelbësore për të mbrojtur veten nga kërcënimet në internet. Këtu janë disa shenja tipike që mund t'i ndihmojnë përdoruesit të identifikojnë emaile të tilla mashtruese:

  • Adresa e dërguesit të dyshimtë : Kontrolloni me kujdes adresën e emailit të dërguesit. Emailet e phishing shpesh përdorin adresa emaili që imitojnë burime legjitime, por mund të përmbajnë gabime të vogla drejtshkrimore, karaktere shtesë ose emra të pazakontë domenesh.
  • Gjuha urgjente ose kërcënuese : Emailet e phishing mund të përdorin gjuhë urgjente ose kërcënuese për të krijuar një ndjenjë paniku dhe për t'i bërë presion marrësit që të ndërmarrë veprime të menjëhershme. Ata mund të pretendojnë se një llogari do të mbyllet ose ka një shkelje sigurie që kërkon vëmendje të menjëhershme.
  • Përshëndetje të përgjithshme : Emailet e mashtrimit shpesh përdorin përshëndetje të përgjithshme si 'Klient i dashur' në vend që t'i drejtohen marrësit me emër. Kompanitë legjitime zakonisht personalizojnë emailet me emrin e marrësit.
  • Gabimet drejtshkrimore dhe gramatikore : Emailet e phishing shpesh përmbajnë gabime drejtshkrimore dhe gramatikore. Komunikimet profesionale nga organizatat me reputacion janë zakonisht pa gabime.
  • Bashkëngjitje ose lidhje të papritura : Jini të kujdesshëm ndaj emaileve që përmbajnë bashkëngjitje ose lidhje të papritura. Këto bashkëngjitje mund të përmbajnë programe keqdashëse dhe lidhjet mund të çojnë në uebsajte të phishing.
  • Kërkesë për informacion personal : Organizatat legjitime rrallë kërkojnë nga përdoruesit të japin informacion personal, si fjalëkalime ose detaje të llogarisë, përmes emailit. Jini skeptik ndaj çdo emaili që kërkon informacion të ndjeshëm.
  • URL-të e papërputhshme : Zhvendosni miun mbi ndonjë lidhje në email pa klikuar mbi to. Nëse URL-ja e shfaqur nuk përputhet me tekstin e lidhjes së faqes në internet, mund të jetë një përpjekje phishing.
  • Email i dizajnuar keq : Emailet e phishing mund të kenë formatim të dobët, ngjyra të papërputhshme ose paraqitje të pazakonta. Kompanitë legjitime zakonisht mbajnë dizajne profesionale dhe të qëndrueshme të postës elektronike.
  • Ndjenja e Urgjencës : Emailet e phishing shpesh krijojnë një ndjenjë urgjence, duke pretenduar se kërkohet veprim i menjëhershëm. Kjo është një taktikë për të nxituar marrësit në marrjen e vendimeve të nxituara.

Nëse përdoruesit ndeshen me ndonjë nga këto shenja në një email, është thelbësore të tregoni kujdes dhe të përmbaheni nga klikimi në lidhje, shkarkimi i bashkëngjitjeve ose ofrimi i informacionit personal. Kur dyshoni, përdoruesit duhet të kontaktojnë dërguesin e supozuar përmes një mjeti të besuar dhe të verifikuar për të verifikuar vërtetësinë e emailit. Zbatimi i praktikave të forta të sigurisë, të tilla si përdorimi i vërtetimit me shumë faktorë, përditësimi i rregullt i fjalëkalimeve dhe përdorimi i softuerit me reputacion të sigurisë, mund të ndihmojë gjithashtu në mbrojtjen kundër rënies viktimë të phishing dhe email-eve skematike.

 

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...