Threat Database Rogue Websites Elementalhammer.top

Elementalhammer.top

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 72
Parë për herë të parë: October 29, 2023
Parë për herë të fundit: November 1, 2023

Elementalhammer.top është një faqe interneti e dedikuar për shpërndarjen e njoftimeve shtytëse të pakërkuara në pajisjet e përdoruesve, të karakterizuara nga natyra e tyre ndërhyrëse. Këto njoftime shtytëse kanë aftësinë për t'u shfaqur në ekranin e një përdoruesi, duke ndërprerë përvojën e tyre të shfletimit, pavarësisht nga faqja e internetit që ata po vizitojnë aktualisht. Për më tepër, ato mund të shfaqen edhe kur shfletuesi i internetit i përdoruesit është joaktiv ose i minimizuar, duke përkeqësuar më tej natyrën e tyre përçarëse.

Në mënyrë tipike, përdoruesit i nënshtrohen kësaj përvoje të padëshiruar si rezultat i ridrejtimeve të paqëllimshme që ndodhin gjatë shfletimit të tyre në internet. Këto ridrejtime shpesh shkaktohen nga akti i vizitës së faqeve të internetit të komprometuara, të cilat janë manipuluar për të përfshirë kodin ose skriptet me qëllim të keq. Uebsajte të tilla të komprometuara shpesh strehojnë një spektër të përmbajtjes, duke filluar nga materialet e paligjshme dhe temat e të rriturve deri te softuerët dhe aplikacionet pirate, duke i bërë ato si destinacione të rrezikshme në internet që i ekspozojnë përdoruesit ndaj rreziqeve të ndryshme.

Elementalhammer.top Përdor mesazhe joshëse për të mashtruar vizitorët

Ngjashëm me faqet e tjera të internetit mashtruese të llojit të tij, Elementalhammer.top përdor teknika mashtruese për të manipuluar përdoruesit për të dhënë pëlqimin e tyre për njoftime shtytëse. Në mënyrë tipike, kjo arrihet përmes paraqitjes së mesazheve mashtruese që synojnë t'i shtyjnë përdoruesit të klikojnë butonin "Lejo". Pasi të jepet kjo leje, faqja e internetit fiton aftësinë për të mbushur pajisjen e përdoruesit me një shumëllojshmëri të përmbajtjeve të padëshiruara. Kjo përmbajtje mund të përfshijë reklama ndërhyrëse dhe, në disa raste, mesazhe që mund të jenë potencialisht të dëmshme.

Mashtruesit përdorin shpesh një sërë skenarësh mashtrues për të joshur përdoruesit që të abonohen në këto njoftime shtytëse. Një mashtrim i zakonshëm përfshin prezantimin e përdoruesve me kontrolle të rreme CAPTCHA. Këto faqe interneti mashtruese pohojnë në mënyrë të rreme se vizitorët duhet të verifikojnë humanitetin e tyre, duke shfrytëzuar njohjen e përdoruesve me proceset legjitime të verifikimit CAPTCHA. Fatkeqësisht, kjo shpesh rezulton në individë që nuk dyshojnë që klikojnë butonin 'Lejo', duke hapur pa dashje portat për një përmbytje të njoftimeve të padëshiruara.

Kushtojini vëmendje shenjave tipike të një çeku të rremë CAPTCHA

Kontrollet e rreme CAPTCHA janë një taktikë e zakonshme e përdorur nga faqet e internetit mashtruese për të manipuluar përdoruesit për të ndërmarrë veprime të caktuara, të tilla si lejimi i njoftimeve shtytëse ose verifikimi i identitetit të tyre. Është thelbësore që përdoruesit të jenë të vetëdijshëm për shenjat tipike të një kontrolli të rremë CAPTCHA për të shmangur bërjen viktimë e praktikave të tilla mashtruese. Këtu janë disa tregues kryesorë për t'u kujdesur:

  • Thjeshtësia : Kontrollet e rreme CAPTCHA priren të jenë tepër të thjeshta. Ata mund të kërkojnë që përdoruesit të kryejnë detyra që janë shumë më të lehta se karakteret ose enigmat tipike komplekse dhe të shtrembëruara që paraqesin CAPTCHA-të origjinale.
  • Formulimi i përgjithshëm : CAPTCHA-të e rreme mund të përdorin formulime të përgjithshme ose të paqarta si "Kliko Lejo për të vazhduar" ose "Verifiko për të hyrë në faqen e internetit". CAPTCHA-të legjitime zakonisht nuk ofrojnë udhëzime në lidhje me aktivizimin e veçorive specifike të faqes në internet.
  • Kërkesa të tepërta : CAPTCHA-të e rreme mund t'i kërkojnë në mënyrë të përsëritur përdoruesit të kryejnë veprimin që dëshirojnë, si p.sh. klikimi "Lejo". CAPTCHA-të origjinale në përgjithësi nuk vazhdojnë t'u kërkojnë përdoruesve të kryejnë të njëjtin veprim.
  • Vendosja : CAPTCHA-të e rreme shpesh vendosen në vende të dyshimta ose të papritura në një faqe interneti dhe ato mund të mos kenë ndonjë lidhje të dukshme me përmbajtjen ose qëllimin e sajtit.
  • Dritaret kërcyese pushtuese : Kontrollet e rreme CAPTCHA mund të shfaqen në dritaret kërcyese që prishin përvojën e shfletimit të përdoruesit. CAPTCHA-të legjitime zakonisht integrohen pa probleme në ndërfaqen e faqes së internetit.
  • Gabimet gjuhësore ose drejtshkrimore : CAPTCHA-të e rreme mund të përmbajnë gabime gjuhësore ose drejtshkrimore, të cilat janë të rralla në CAPTCHA-të legjitime.
  • Presioni për të vepruar shpejt : Uebsajtet mashtruese mund t'u bëjnë presion përdoruesve që të plotësojnë shpejt CAPTCHA, duke nënkuptuar se dështimi për ta bërë këtë do të rezultojë në pasoja negative.
  • Përdorimi tepër i shpeshtë : CAPTCHA-të e rreme mund të shfaqen shumë shpesh në një faqe interneti, duke u përpjekur të manipulojnë përdoruesit për të dhënë leje ose për të ndërmarrë veprime në mënyrë të përsëritur.

Duke qëndruar vigjilentë dhe duke i njohur këto shenja, përdoruesit mund të mbrohen më mirë nga rënia pre e kontrolleve të rreme CAPTCHA dhe praktikave të tjera mashtruese të përdorura nga faqet e internetit të lidhura me mashtrimin. Është thelbësore të tregoheni të kujdesshëm dhe të jeni skeptik ndaj çdo kërkese të pazakontë ose të dyshimtë të paraqitur nga faqet e internetit, veçanërisht nëse ato duken të palidhura me funksionalitetin e zakonshëm të sajtit.

 

URL-të

Elementalhammer.top mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

elementalhammer.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...