DePriMon

DePriMon Description

Malware nga DePriMon është një shkarkues i zbuluar rishtazi, i cili ka të ngjarë krijimin e një grupi hakmarrjeje të quajtur The Lamberts (i njohur edhe si Longhorn). Ekspertët besuan se shkarkuesi DePriMon i përket grupit The Lamberts sepse kërcënimi shpesh do të përdorej në kombinim me një familje malware që i përket grupit, dhe quhet ColoredLambert. Ekzistojnë disa mjete hakmarrjeje që i përkasin familjes ColoredLambert - Black Lambert, White Lambert, Blue Lambert, Green Lambert, Pink Lambert dhe Grey Lambert.

Rreth Grupit të Hacking Lambert

Grupi i hakerave Lambert besohet të ketë filluar të funksionojë përsëri në vitin 2008, por aktiviteti i tij i pasigurt nuk u bë publik deri në vitin 2014. Ata konsiderohen të jenë një grup hacker me shumë përvojë me një histori të gjatë sulmesh kibernetike shkatërruese të nisura kundër profileve të ndryshme të larta objektivat. Grupi Lamberts duket se përqendron pjesën më të madhe të përpjekjeve të tij në Evropë dhe Lindjen e Mesme. Grupi i hakerave ka tendencë të shkojë pas korporatave që operojnë në industrinë e automobilave, telekomunikacionit dhe aviacionit, midis linjave të tjera të profilit të lartë të biznesit. Ata gjithashtu janë të njohur për shënjestrimin e institucioneve të ndryshme qeveritare.

Operon në heshtje

Malware nga DePriMon ka aftësi mbresëlënëse kur bëhet fjalë për të mbetur të pazbuluar dhe për të fituar këmbëngulje në makinën e kompromentuar. Emri i këtij kërcënimi të ri është i bazuar në atë se si malware maskohet vetë në hostin e infektuar - Windows Default Print Monitor. Dhënia e një kërcënimi me një emër të tillë gjenerik e bën shumë më të vështirë për përdoruesit të vërejnë ndonjë gabim në sistemin e tyre. Shkarkuesi DePriMon funksionon në mënyrë të kotë. Kjo do të thotë që kërcënimi funksionon direkt nga memorja, dhe prania e tij në sistem fshihet me ndihmën e teknikave reflektuese të DLL. Meqenëse shkarkuesi DePriMon nuk i ruan skedarët e tij në diskun e kompjuterit të infektuar, gjurmët e aktivitetit të tij të dëmshëm të lënë në sistem zvogëlohen shumë. Kjo e bën më të vështirë për mjetet antivirus të zbulojnë gjurmët.

Shkarkuesi DePriMon është sigurisht një kërcënim mbresëlënës dhe grupi Lambert ka të ngjarë të vazhdojë përdorimin e tij në fushatat e ardhshme.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with DePriMon & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like DePriMon as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.