Threat Database Rogue Websites Captchawizard.lart

Captchawizard.lart

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 3,516
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 433
Parë për herë të parë: May 21, 2023
Parë për herë të fundit: September 27, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Pas analizimit të faqes së internetit Captchawizard.top, studiuesit e sigurisë kibernetike konfirmuan se është një faqe mashtruese. Në të vërtetë, Captchawizard.top përdor metoda mashtruese për të mashtruar vizitorët që t'i japin lejet përkatëse të shfletuesit. Më konkretisht, aftësia për të dhënë njoftime shtytëse. Përdoruesit shpesh hasin faqe interneti të ngjashme me Captchawizard.top pa dashje, si rezultat i ridrejtimeve të detyruara të shkaktuara nga destinacione të tjera jo të besueshme që përdorin rrjete reklamuese mashtruese.

Skenarët e rremë dhe mesazhet e Clickbait përdoren shpesh nga sajte mashtruese si Captchawizard.top

Mesazhi 'Kliko Lejo për të konfirmuar që nuk je robot!' i shfaqur në Captchawizard.top është krijuar për të mashtruar vizitorët duke krijuar përshtypjen se është një proces i ligjshëm verifikimi CAPTCHA që synon të parandalojë robotët. Megjithatë, në realitet, klikimi i butonit "Lejo" i jep leje faqes së internetit të shfaqë njoftime.

Përmes një hetimi gjithëpërfshirës, u zbulua se Captchawizard.top përdor sistemin e njoftimeve për të ofruar përmbajtje mashtruese, duke përfshirë alarme të falsifikuara të sigurisë dhe mesazhe të ngjashme. Këto njoftime shërbejnë si një platformë për promovimin e faqeve të dyshimta të internetit që përfshihen në praktika të ndryshme mashtruese. Praktika të tilla mund të përfshijnë joshjen e vizitorëve për të zbuluar informacione të ndjeshme, shkarkimin e programeve reklamuese, rrëmbyesit e shfletuesit, malware, kontaktin me numrat mashtrues të mbështetjes teknike ose përfshirjen në aktivitete të tjera të pasigurta.

Bazuar në gjetjet e gjera, këshillohet fuqimisht që të mos jepet leje për njoftime për Captchawizard.top ose ndonjë faqe tjetër të ngjashme të dyshimtë. Është gjithashtu e nevojshme të qëndroni vigjilentë, pasi Captchawizard.top mund t'i ridrejtojë vizitorët në uebsajte të tjera të dyshimta. Për shembull, Captchawizard.top u zbulua se çon në një taktikë që i ngjan skemës 'AMAZON TRIAL'.

Kushtojini vëmendje shenjave që tregojnë për një çek të rremë CAPTCHA

Dallimi midis një kontrolli të rremë CAPTCHA dhe atij të ligjshëm kërkon që përdoruesit të jenë të vëmendshëm dhe të vëmendshëm ndaj disa shenjave që mund të tregojnë vërtetësinë ose mungesën e tyre. Duke i kushtuar vëmendje këtyre treguesve, përdoruesit mund të bëjnë gjykime të informuara për legjitimitetin e kontrolleve CAPTCHA që hasin.

Një shenjë kryesore për t'u marrë parasysh është konteksti në të cilin shfaqet kontrolli CAPTCHA. Kontrollet legjitime të CAPTCHA zakonisht hasen në faqet e internetit ose platformat ku verifikimi i përdoruesit është i nevojshëm për qëllime sigurie, të tilla si gjatë krijimit të llogarisë, proceseve të hyrjes ose kur dërgoni formularë. Nëse një kontroll CAPTCHA shfaqet papritur ose në një kontekst të palidhur, mund të jetë një flamur i kuq që sinjalizon një falsifikim të mundshëm.

Ekzaminimi i dizajnit dhe prezantimit të kontrollit CAPTCHA është gjithashtu thelbësor. Kontrollet legjitime CAPTCHA shpesh kanë një pamje të qëndrueshme dhe profesionale, duke shfaqur udhëzime të qarta dhe elementë të dallueshëm si karaktere të shtrembëruara, kuti kontrolli ose përzgjedhje imazhesh. Kontrollet e rreme CAPTCHA mund të shfaqin cilësi të dobët të dizajnit, paraqitje të pazakonta, gabime gramatikore ose pamje të paqëndrueshme. Këto mospërputhje mund të tregojnë se kontrolli CAPTCHA nuk është i vërtetë.

Për më tepër, sjellja ose veprimet e kërkuara nga kontrolli CAPTCHA mund të ofrojnë njohuri për vërtetësinë e tij. Kontrollet legjitime CAPTCHA zakonisht përfshijnë detyra të thjeshta që verifikojnë ndërveprimin njerëzor, të tilla si futja e kodeve alfanumerike ose zgjedhja e imazheve specifike. Kontrollet e rreme CAPTCHA mund të kërkojnë informacione të tepërta personale, të kërkojnë pagesë ose t'i nxisin përdoruesit të shkarkojnë softuer shtesë, të cilat janë tregues të qëllimit mashtrues.

Së fundi, marrja në konsideratë e reputacionit dhe besueshmërisë së faqes së internetit ose platformës ku haset kontrolli CAPTCHA mund të jetë i dobishëm. Uebsajtet legjitime me masa të forta sigurie kanë më shumë gjasa të zbatojnë kontrolle të vërteta CAPTCHA, ndërsa faqet e internetit të dyshimta ose të panjohura mund të përdorin kontrolle të rreme CAPTCHA si pjesë e aktiviteteve të tyre mashtruese.

Duke qenë vigjilentë dhe duke analizuar kontekstin, dizajnin, qëllimin, veprimet e kërkuara dhe reputacionin e faqes së internetit ose platformës, përdoruesit mund të dallojnë shenjat që dallojnë një kontroll të rremë CAPTCHA nga ai i ligjshëm. Ky ndërgjegjësim i lejon përdoruesit të marrin vendime të informuara dhe të mbrohen nga mashtrimet e mundshme, përpjekjet për phishing ose aktivitete të tjera mashtruese.

URL-të

Captchawizard.lart mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

captchawizard.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...