Threat Database Rogue Websites Captchagenius.top

Captchagenius.top

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1
Parë për herë të parë: May 25, 2023
Parë për herë të fundit: May 26, 2023

Captchagenius.top është një faqe interneti që është identifikuar si e pabesueshme dhe potencialisht e dëmshme gjatë një hetimi në një seri sajtesh të dyshimta. Faqja e internetit angazhohet në praktika mashtruese, veçanërisht duke promovuar mesazhet e padëshiruara të shfletuesit dhe duke ridrejtuar vizitorët në faqe të ndryshme që ka të ngjarë të jenë jo të besueshme ose të dëmshme.

Individët hyjnë kryesisht në faqet e internetit Captchagenius.top dhe të ngjashme nëpërmjet ridrejtimeve të krijuara nga faqet që përdorin rrjete reklamash mashtruese, njoftime të padëshiruara, URL të shkruara gabimisht, reklama ndërhyrëse ose adware të instaluar.

Truket e Captchagenius.top për vizitorët përmes Clickbait dhe Mesazheve Lure

Sjellja specifike e ueb faqeve mashtruese, të tilla si Captchagenius.top, mund të ndikohet nga adresa IP ose vendndodhja e vizitorit. Faqja Captchagenius.top është vërejtur duke u paraqitur vizitorëve me një test të rremë verifikimi CAPTCHA si një mënyrë për të maskuar qëllimin e vërtetë për t'i mashtruar ata që të abonohen pa e ditur në shërbimet e tij të njoftimit shtytës.

Për të dhënë detaje të mëtejshme, faqja e internetit paraqet një imazh të një roboti së bashku me një mesazh që thotë, "Kliko Lejo për të konfirmuar që nuk je robot!" Megjithatë, ndjekja e udhëzimeve dhe klikimi i butonit "Lejo" nuk funksionon si një metodë verifikimi. Në vend të kësaj, përdoruesit do të mundësojnë Captchagenius.top të shfaqë njoftimet e shfletuesit në pajisjet e tyre.

Uebfaqet mashtruese i përdorin këto njoftime për të kryer fushata reklamuese ndërhyrëse. Reklamat që ata shfaqin ka të ngjarë të promovojnë phishing të ndryshëm, mbështetje teknike ose taktika të tjera në internet, PUP të pabesueshëm ose ndërhyrës dhe ndonjëherë edhe malware. Rrjedhimisht, përdoruesit që ndeshen me faqe interneti si Captchagenius.top mund të ekspozohen ndaj një sërë pasojash negative, duke përfshirë infeksionet e sistemit, çështje të rënda të privatësisë, humbje financiare dhe madje edhe vjedhje identiteti.

Kushtojini vëmendje shenjave që tregojnë një kontroll potencialisht të rremë CAPTCHA

Dallimi midis një kontrolli të rremë CAPTCHA dhe një kontrolli të ligjshëm mund të jetë sfidues, por ka disa faktorë që përdoruesit mund t'i marrin në konsideratë për t'i ndihmuar ata të mos bien pas kësaj skeme.

Së pari, përdoruesit duhet t'i kushtojnë vëmendje modelit dhe pamjes së përgjithshme të CAPTCHA. CAPTCHA-të legjitime zakonisht kanë një pamje profesionale dhe të qëndrueshme, me udhëzime të qarta dhe elementë lehtësisht të dallueshëm. Nga ana tjetër, CAPTCHA-të e rreme mund të kenë cilësi të dobët të dizajnit, gabime drejtshkrimore ose gramatikore, ose mund të përdorin elemente vizuale të pazakonta ose të papërputhshme.

Së dyti, përdoruesit duhet të marrin parasysh qëllimin e CAPTCHA. CAPTCHA-të legjitime përdoren kryesisht për të verifikuar që përdoruesi nuk është një bot, duke synuar të rrisë sigurinë e faqes në internet. Ato zakonisht përfshijnë zgjidhjen e enigmave të thjeshta ose identifikimin e personazheve të shtrembëruar. Në të kundërt, CAPTCHA-të e rreme mund të pretendojnë se i shërbejnë një qëllimi të ngjashëm, por në të vërtetë kanë qëllime të fshehura, të tilla si mashtrimi i përdoruesve për të mundësuar njoftimet e shfletuesit ose kryerjen e veprimeve të tjera me qëllim të keq.

Për më tepër, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm ndaj sjelljes ose kërkesave të lidhura me CAPTCHA. CAPTCHA-të legjitime zakonisht nuk kërkojnë që përdoruesit të lëshojnë informacione personale përtej asaj që është e nevojshme për verifikim, dhe as nuk kërkojnë qasje në njoftimet e shfletuesit. Sidoqoftë, CAPTCHA-të e rreme mund të kërkojnë të dhëna personale të panevojshme ose t'i nxisin përdoruesit të klikojnë mbi butonat që japin leje për njoftime ose veprime të tjera potencialisht të dëmshme.

Në fund të fundit, përdoruesit duhet të ushtrojnë skepticizëm dhe të marrin në konsideratë kontekstin në të cilin shfaqet CAPTCHA. Supozoni se ata hasin një CAPTCHA në një faqe interneti që duket e dyshimtë ose e palidhur me qëllimin e pritur. Në këtë rast, këshillohet që të vazhdoni me kujdes dhe potencialisht të kërkoni informacion ose ndihmë shtesë për të vërtetuar legjitimitetin e tij.

 

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...