Threat Database Ransomware Bozewerkers Ransomware

Bozewerkers Ransomware

Bozewerkers është një variant kërcënues ransomware që kodon të dhënat në pajisjet e infektuara dhe shton ekstensionin '.givemenitro' te emrat e skedarëve. Bozewerkers Ransowmare gjithashtu ndryshon sfondin e desktopit dhe shfaq një shënim shpërblimi me udhëzime për viktimat në një dritare kërcyese. Bozewerkers Ransomware është identifikuar si një variant i Nitro Ransomware , i cili është një tjetër kërcënim i fuqishëm malware.

Cilat janë kërkesat e Bozewerkers Ransowmare?

Bozewerkers Ransomware përpiqet të zhvasë një pagesë prej 5500 dollarë në Bitcoin nga viktimat e saj. Megjithatë, vetëm transferimet e bëra duke përdorur kriptomonedhën Bitcoin supozohet se do të pranohen nga aktorët e kërcënimit. Shënimi i shpërblimit të malware siguron një adresë portofolin BTC dhe dy emra përdoruesish ('@Siilenced' dhe '@Palmbomen') që viktimat të kontaktojnë duke përdorur platformën e mediave sociale Telegram. Viktimat duhet të paguajnë shpërblimin brenda një periudhe të caktuar ose rrezikojnë të humbasin të dhënat e tyre përgjithmonë.

Si të parandaloni infeksionet nga kërcënimet si Bozewerkers Ransomware

Nuk ka asnjë zgjidhje të vetme për t'u mbrojtur nga sulmet kërcënuese, por ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të zvogëluar ndikimin e tyre dhe për të minimizuar ndikimin që malware mund të ketë në pajisjet tuaja.

  1. Kryeni rregullisht kopje rezervë të të dhënave

Mënyra më e thjeshtë për t'u mbrojtur nga ransomware është duke rezervuar rregullisht të dhënat tuaja. Kjo ju lejon të përdorni një kopje të skedarëve tuaj edhe nëse ato kodohen ose korruptohen nga një sulm. Sigurohuni që të gjitha kopjet rezervë të të dhënave të ruhen jashtë vendit ose në ruajtjen e resë kompjuterike që nuk është e lidhur me rrjetin tuaj.

  1. Qëndroni vigjilent për taktikat e phishing

Taktikat e phishing përdoren shpesh nga sulmuesit si pjesë e një fushate sulmi ransomware, pasi ato shpesh mbështeten tek përdoruesit që klikojnë lidhje të dëmtuara ose hapin bashkëngjitje të cenueshme që përmbajnë kodin e malware të nevojshëm për një sulm. Është thelbësore të mësoni se si të dalloni emailet e dyshimta dhe të shmangni ndjekjen e udhëzimeve që gjenden brenda, pavarësisht sa urgjente mund të duken ato.

  1. Përditësoni arna automatikisht

Është thelbësore që të përditësoni programet softuerike me arnimet më të fundit të sigurisë sa më shpejt të jetë e mundur pasi ato të lëshohen nga shitësi – kjo do të thotë që një sulmues nuk mund të shfrytëzojë asnjë dobësi të gjetur në versionet e vjetra që tani janë rregulluar. Ju mund të konfiguroni shumicën e sistemeve operative të kompjuterit që të instalojnë përditësime automatikisht në mënyrë që të mos kërkohet asnjë përpjekje manuale.

Mesazhi i treguar për viktimat e Bozewerkers Ransomware është:

'Oops skedarët tuaj janë të koduar

Kompjuteri juaj është koduar nga ekipi Bozewerkers.
Ju lutemi paguani një shumë prej 5500 dollarë në BTC për të rikthyer skedarët tuaj dhe kompjuterin tuaj.
Mund të na kontaktoni në telegramin @Siilenced dhe të kundërshtoni BLOCK

Plotësoni kodin që keni blerë "mos u mundoni të merrni me mend bcs, atëherë kompjuteri juaj do të f***kohet në një çast

@Siilenced @Palmbomen

bc1qkr6ju8slg38fudxtstpnlefgmgv5l0gk8lncxm'

Në trend

Po ngarkohet...