Threat Database Potentially Unwanted Programs Blloko adware-in e aksesit në sajt

Blloko adware-in e aksesit në sajt

Adware është softuer që mund të japë reklama ndërhyrëse në faqet e internetit dhe ndërfaqe të tjera. Këto reklama mund të përdoren si një mënyrë për të promovuar taktika në internet, softuer të dyshimtë dhe PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara), si dhe platforma të dyshimta të lojërave/basteve në internet. Për më tepër, aplikacionet e këtij lloji shpesh pajisen me funksione të mbledhjes së të dhënave. Operatorët e adware janë të interesuar kryesisht për aktivitetin e shfletimit të përdoruesve, të tilla si URL-të e vizituara, faqet e shikuara dhe pyetjet e kërkuara. Megjithatë, disa adware dhe PUP mund të mbledhin gjithashtu informacione personale, emra përdoruesi/fjalëkalime dhe të dhëna financiare të nxjerra nga të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve. Ky informacion i ekfiltruar mund të shfrytëzohet në mënyra të ndryshme për fitim, duke përfshirë shitjen tek çdo palë e tretë e interesuar.

Shenjat e programeve potencialisht të padëshiruara (PUPS) që janë të pranishme në pajisjen tuaj

Adware është softuer që mund të shfaqë reklama, të mbledhë të dhënat e përdoruesit, të ridrejtojë trafikun në ueb dhe më shumë. Fatkeqësisht, një adware mund të jetë i vështirë për t'u zbuluar dhe identifikuar sepse këto aplikacione fitojnë akses në pajisje nëpërmjet taktikave mashtruese të shpërndarjes që shpesh maskojnë faktin që artikuj shtesë janë duke u vendosur në sistemin e përdoruesit.

  1. Reklamat që shfaqen papritmas në shfletues

Një shenjë treguese e një pranie adware është shfaqja e papritur e reklamave në shfletuesin tuaj ose në sistemin në tërësi. Pop-ups dhe parulla që tregojnë shërbime të ndryshme që shfaqen papritur në shfletuesin tuaj shpesh tregojnë praninë e programeve reklamuese në sistemin tuaj.

  1. Rezultatet e dyshimta të kërkimit

PUP-të mund të shkaktojnë ridrejtime në motorë kërkimi të dyshimtë ose të rremë dhe përdoruesve mund t'u paraqiten rezultate kërkimi që janë plot me lidhje të sponsorizuara dhe reklama të maskuara si përmbajtje legjitime. Gjëja kryesore këtu është t'i kushtoni vëmendje rezultateve që merrni kur kërkoni, në krahasim me rezultatet që duhet të shfaqen zakonisht - nëse ato ndryshojnë ndjeshëm, atëherë ka një shans që të ndodhë diçka e keqe!

  1. Ridrejtimet dhe ndryshimet e shfletuesit në cilësimet e faqes kryesore

PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesit gjithashtu mund të shkaktojnë ridrejtime të papritura, të cilat i largojnë përdoruesit nga destinacioni i synuar ose i detyrojnë ata të vizitojnë faqet e internetit të dyshimta. Për më tepër, ndryshimet e bëra nga softueri mund ta bëjnë të vështirë për përdoruesit të rivendosin cilësimet e faqes kryesore të shfletuesit të tyre.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...