Atlantida

Atlantida është një kërcënim me malware vjedhës që mund të vjedhë informacione të ndjeshme në hard diskun e një kompjuteri të prekur, i cili mund të përfshijë të dhëna personale. Atlantida klasifikohet teknikisht si një kalë trojan sepse zakonisht maskohet si një program ose skedar legjitim, por pasi të instalohet në një pajisje, mund të kryejë veprime me qëllim të keq pa lejen ose dijeninë e përdoruesit.

Çfarë të dhënash mbledh Atlantida?

Atlantida përdoret kryesisht për të mbledhur kriptomonedha, si Bitcoin, Ethereum dhe Litecoin. Ai e bën këtë duke mbledhur skedarët e portofolit të viktimës, të cilat përmbajnë çelësat privatë që nevojiten për të hyrë dhe transferuar kriptomonedhën. Një veprim i tillë është pjesë e detyrave të vjedhjes së të dhënave të Atlantida. Pasi malware të ketë akses në këto skedarë të portofolit përmes vjedhjes së të dhënave, ai mund të transferojë kriptomonedhën e viktimës në portofolin e sulmuesit pa dijeninë e viktimës.

Përveç vjedhjes së kriptomonedhës, Atlantida mund të vjedhë edhe lloje të tjera të informacionit të ndjeshëm, të tilla si kredencialet e hyrjes për llogaritë në internet, numrat e kartave të kreditit dhe informacione të tjera financiare. Malware mund të marrë pamje nga ekrani i desktopit të viktimës, të regjistrojë goditjet e tasteve dhe të mbledhë të dhëna të tjera që mund të përdoren për vjedhje identiteti ose qëllime të tjera keqdashëse.

Si përhapet Atlantida dhe si të hiqet Atlantida?

Atlantida zakonisht shpërndahet përmes emaileve të padëshiruara, përditësimeve të rreme të softuerit ose duke shfrytëzuar dobësitë në softuerët e vjetëruar. Pasi të instalohet malware, mund të jetë e vështirë për t'u zbuluar ose hequr, pasi shpesh funksionon në heshtje në sfond pa dijeninë e përdoruesit. Sidoqoftë, përdorimi i një mjeti të përditësuar antimalware është zakonisht një zgjidhje e mundshme për zbulimin dhe heqjen e sigurt të Atlantida nga një PC i infektuar. Një proces i tillë i përdorimit të një programi antimalware do të sigurojë që të gjithë skedarët ose skedarët e lidhur me Atlantida të gjenden dhe fshihen.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...