Threat Database Potentially Unwanted Programs Adware për të ndihmuar shkarkimin e skedarëve

Adware për të ndihmuar shkarkimin e skedarëve

Ndihma për shkarkimin e skedarëve është një shtesë e shfletuesit që u zbulua se promovohej nga faqet e internetit të dyshimta. Files Downloader Assist reklamohet si një mjet i përshtatshëm dhe i fuqishëm i menaxhimit të shkarkimeve, por është zbuluar se nuk është gjë tjetër veçse adware. Kjo do të thotë që operatorët e Files Downloader Assist mund ta përdorin atë për të drejtuar fushata reklamuese ndërhyrëse në pajisjet e përdoruesve dhe për të mbledhur të dhënat e tyre në lidhje me shfletimin. Si e tillë, është jetike që përdoruesit të dinë rreziqet e mundshme që lidhen me këtë shtesë përpara se ta shkarkojnë dhe instalojnë atë.

Një përmbledhje e aplikacioneve të adware, si p.sh. Ndihma për shkarkimin e skedarëve

Adware është softuer që shfaq reklama në faqet e internetit dhe ndërfaqe të tjera. Këto reklama mund të përdoren për të promovuar taktika, softuer të padëshiruar apo edhe kërcënues dhe destinacione të dyshimta në internet si platformat e lojërave/basteve. Kur klikohet, disa nga këto reklama mund të ekzekutojnë shkarkime ose instalime pa dijeninë e përdoruesit. Megjithatë, përmbajtja legjitime e promovuar nga këto reklama ndoshta nuk do të miratohet nga zhvilluesit e saj, por më tepër nga mashtruesit që përdorin programe shoqëruese për të fituar komisione të paligjshme.

Ndihma e shkarkimit të skedarëve gjithashtu mund të gjurmojë aktivitetin e shfletimit të përdoruesve duke mbledhur të dhëna të ndryshme - URL të vizituara, faqe të shikuara, pyetje kërkimi, shkarkime, faqeshënues dhe më shumë. Disa aplikacione të këtij lloji janë gjithashtu në gjendje të mbledhin të dhëna private shtesë, të tilla si emrat e përdoruesve/fjalëkalimet, informacionet personale, të dhënat financiare, etj. Të dhënat e mbledhura më pas mund të shiten nga operatorët e adware ose të shfrytëzohen ndryshe për përfitim.

Shenjat e pranisë së një PUP (Progam potencialisht të padëshiruar).

Shumë njerëz nuk e kuptojnë këtë, por pajisjet e tyre ka të ngjarë të kenë të instaluar adware, rrëmbyes të shfletuesit ose PUP. Këto programe mund të shkaktojnë probleme të ndryshme në një pajisje, të tilla si ulja e performancës dhe rreziqet e sigurisë. Përdoruesit e kompjuterit duhet të jenë në gjendje të identifikojnë dhe heqin çdo program të padëshiruar që ka hyrë në pajisjet e tyre. Ja çfarë duhet të dini rreth PUP-ve dhe si të dalloni nëse pajisja juaj ka ndonjë:

  1. Nëse në kompjuterin tuaj funksionojnë aplikacione të panjohura në sfond, kjo zakonisht është një shenjë e një PUP.
  2. Kontrolloni proceset aktive në sistem dhe nëse ka ndonjë aplikacion të listuar që nuk e njihni ose nuk mbani mend t'i instaloni qëllimisht, ato ka të ngjarë t'i përkasin një PUP.
  3. Një tjetër shenjë se një PUP i mundshëm është i pranishëm në sistemin tuaj është nëse përjetoni ridrejtime të tepërta të faqes në internet gjatë përdorimit të shfletuesit tuaj të internetit.

Një tregues i mirë i pranisë së një PUP në kompjuterin tuaj është fluksi i papritur i reklamave pop-up gjatë sesioneve të shfletimit të internetit ose aktiviteteve të tjera. Reklamat e dorëzuara mund të promovojnë përmbajtje të pabesueshme ose lidhje që çojnë në faqet e internetit të korruptuara.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...