Threat Database Potentially Unwanted Programs Adware për kontrollin e medias

Adware për kontrollin e medias

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 11,763
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 16
Parë për herë të parë: January 31, 2023
Parë për herë të fundit: September 19, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Aplikacioni Media Control është identifikuar si adware, që do të thotë se shfaq reklama ndërhyrëse. Nuk është tipike për përdoruesit që me vetëdije të shkarkojnë dhe instalojnë programe të mbështetura nga reklamat. Media Control nuk bën përjashtim, pasi u zbulua se promovohej në një faqe interneti mashtruese.

Pasojat e mundshme të instalimit të reklamave të kontrollit të mediave

Ashtu si shumica e programeve reklamuese, Media Control ka të ngjarë të jetë në gjendje të shfaqë reklama të dizajnuara për t'i çuar përdoruesit në destinacione të pabesueshme, të tilla si faqet e phishing, faqet mashtruese të mbështetjes teknike, faqet e shkarkimit për adware të tjerë, rrëmbyesit e shfletuesit, etj. Këto reklama gjithashtu mund të shkaktojnë të papritura shkarkimet dhe instalimet kur përdoruesit ndërveprojnë me ta. Shembuj të faqeve të internetit që mund të hapin reklamat e Media Control përfshijnë "PC juaj është i infektuar me 5 viruse!", "TROJAN_2022 dhe viruse të tjera të zbuluara " dhe "Programi i besnikërisë" i Amazon .

Përveç shfaqjes së reklamave ndërhyrëse, Media Control mund të ketë gjithashtu aftësinë për të mbledhur të dhëna të lidhura me shfletimin. Aplikacionet e këtij lloji shpesh lexojnë dhe ndryshojnë të dhënat e përdoruesit në faqet e internetit të vizituara. Informacioni i marrë më pas mund t'u shiten palëve të treta ose të përdoret për qëllime marketingu pa dijeninë ose pëlqimin e përdoruesve.

Shenjat e pranisë së adware në një kompjuter

Një mënyrë e thjeshtë për të dalluar një aktivitet të mundshëm adware janë reklamat e pazakonta pop-up ose baner që shfaqen në ekranin e kompjuterit tuaj, edhe kur nuk jeni duke shfletuar internetin. Këto zakonisht përmbajnë reklama për produkte që lidhen me atë që promovohet në faqen e internetit që keni vizituar dhe mund t'ju ridrejtojnë në sajte me përmbajtje të dyshimtë apo edhe të rrezikshme.

Një tjetër simptomë e zakonshme e infeksioneve adware është prania e shiritave të rinj të veglave të shfletuesit në shfletuesin tuaj të internetit, pavarësisht se nuk i keni instaluar kurrë vetë. Këto shirita veglash zakonisht përmbajnë lidhje me faqet e sponsorizuara dhe nganjëherë komponentë spyware të aftë për të gjurmuar aktivitetin tuaj në internet.

Një tjetër simptomë kyçe e lidhur me praninë e adware dhe PUP (Programi Potencialisht i Padëshiruar) janë ndryshimet që janë bërë në cilësimet e faqes kryesore të shfletuesit, si adresa URL, faqerojtësit, motorët e kërkimit dhe të tjera, pa lejen ose dijeninë tuaj. Këto aplikacione shpesh vendosin një motor të ri kërkimi të paracaktuar në sistemin e një përdoruesi që nuk mund të hiqet derisa burimi të jetë identifikuar dhe hequr nga vetë sistemi.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...