Threat Database Potentially Unwanted Programs Zgjerimi i orës në mbarë botën

Zgjerimi i orës në mbarë botën

Zgjerimi i orës në mbarë botën u zbulua duke u promovuar nga faqet e internetit të dyshimta. Kjo shtesë e shfletuesit u ofron përdoruesve mundësinë për të shfaqur orët nga zonat e zgjedhura kohore drejtpërdrejt në faqen kryesore të shfletuesit. Kjo padyshim mund të jetë një veçori tërheqëse për njerëzit që ndjekin ngjarje nga vende të ndryshme ose punojnë në ekipe ndërkombëtare me anëtarë nga zona të ndryshme kohore. Fatkeqësisht, një inspektim më i afërt i Zgjerimit të orës në mbarë botën ka zbuluar se aplikacioni është një tjetër rrëmbyes ndërhyrës i shfletuesit. Në këtë rast, përdoruesit do të përjetojnë ridrejtime të shfletuesit në një adresë të panjohur - 'search.worldwideclockextension.com.'

Më shumë detaje rreth Rrëmbyesit të shfletuesit të zgjerimit të orës në mbarë botën

Pasi të instalohet Zgjerimi i orës në mbarë botën, efektet e tij ka të ngjarë të jenë të dukshme menjëherë në shfletues. Motori i parazgjedhur i kërkimit, skeda/dritarja e re dhe cilësimet e faqes kryesore do të ndryshohen të gjitha në search.worldwideclockextension.com. Aplikacionet ndërhyrëse të këtij lloji shpesh i pengojnë përdoruesit të bëjnë ndryshime të mëtejshme në cilësimet e shfletuesit. Si rezultat, përdoruesit do të ridrejtohen në motorin e rremë të kërkimit sa herë që futin një pyetje kërkimi në shiritin e URL-së ose hapin një skedë të re. Motori i kërkimit artificial i promovuar nuk mund të gjenerojë rezultatet e veta të kërkimit, kështu që i ridrejton më tej përdoruesit tek ato legjitime. Në këtë rast, rezultatet përfundimtare të kërkimit janë marrë nga Bing (bing.com), por kjo mund të ndryshojë në varësi të faktorëve të tillë si gjeolokacioni i përdoruesit.

Softueri i rrëmbimit të shfletuesit si Zgjerimi i orës në mbarë botën është gjithashtu i njohur për aftësinë për të spiunuar aktivitetin e shfletimit të përdoruesve dhe për të mbledhur të dhëna të tilla si URL-të e vizituara, faqet e uebit të shikuara, pyetjet e kërkimit të shtypura, detaje të identifikueshme personalisht, emrat e përdoruesve/fjalëkalimet dhe të lidhura me financat. informacion. Këto të dhëna më pas mund t'u shiten palëve të treta ose të shfrytëzohen në mënyra të tjera.

Shenjat e zakonshme të një aktiviteti të rrëmbyesit të shfletuesit

Shenja më e dukshme e një rrëmbyesi të shfletuesit është një ndryshim i padëshiruar në faqen tuaj fillestare të paracaktuar ose faqen e skedës së re. Supozoni se papritmas duket ndryshe nga zakonisht, me reklama të panjohura ose lidhje me faqe të dyshimta. Në atë rast, ka një shans që një PUP (Programi Potencialisht i Padëshiruar) të ketë arritur të hyjë fshehurazi në pajisjen tuaj. Rrëmbyesit e shfletuesit gjithashtu mund të ndryshojnë motorin tuaj të paracaktuar të kërkimit pa pëlqimin tuaj. Provoni të kryeni një kërkim - nëse ai shfaq rezultate nga një burim i panjohur, motorët tuaj të kërkimit ka të ngjarë të jenë ndryshuar pa lejen tuaj.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...