Threat Database Rogue Websites 'Ra juaj e Google Cloud U HAKTUAR' Mashtrim POP-UP

'Ra juaj e Google Cloud U HAKTUAR' Mashtrim POP-UP

Pop-up "Your Google Cloud was HACKED" klasifikohet si një njoftim shtytës që përdor taktika mashtruese për të mashtruar përdoruesit që të klikojnë mbi të. Ky alarm me qëllim të keq pretendon se pajisja e përdoruesit është nën sulm ose infektuar, duke shkaktuar alarm dhe panik. Qëllimi i dritares kërcyese është të trembë përdoruesin që të klikojë mbi të dhe t'i ridrejtojë në faqet e tjera të internetit të dëmshme.

Pop-up "Your Google Cloud Was HACKED" është projektuar që të duket sikur është nga një kompani me reputacion antivirus si McAfee, Norton ose Avira. Kjo është një teknikë e zakonshme që përdoret nga mashtruesit për të fituar besimin e përdoruesit dhe për t'i bërë ata të besojnë se një skanim antivirus ka zbuluar viruse në pajisjen e tyre. Pop-up mund të përfshijë grafika dhe logo që e bëjnë atë të duket autentike dhe legjitime.

Mashtruesit shpesh përdorin taktika si POP-UP-i "Reja juaj e Google u hakua" për të mashtruar përdoruesit

Pop-up "Your Google Cloud Was HACKED" është një mashtrim dhe çdo gjë që pretendon është e rreme. Përdoruesit nuk duhet të fusin asnjë informacion personal ose të shkarkojnë ndonjë softuer nga këto dritare kërcyese. Nëse hasni këtë dritare kërcyese, rekomandohet që të mbyllni faqen menjëherë dhe të shmangni klikimin në ndonjë lidhje ose shkarkimin e ndonjë softueri. Për të parandaluar shfaqjet e ardhshme pop-up, përdoruesit duhet të përdorin softuer antivirus me reputacion, të mbajnë të përditësuar sistemin e tyre operativ dhe shfletuesin e internetit dhe të shmangin klikimin në lidhje të dyshimta ose shkarkimin e softuerëve të panjohur.

Përdoruesit duhet të marrin masa për të ndaluar njoftimet ndërhyrëse të dorëzuara nga faqet e internetit mashtrues

Njoftimet shtytëse mund të jenë të dobishme kur janë nga faqet e internetit ose aplikacionet legjitime që ofrojnë informacion të përshtatshëm dhe në kohë për përdoruesit. Megjithatë, disa faqe interneti mashtruese përdorin njoftime shtytëse për të postuar përdoruesit e padëshiruar me përmbajtje ndërhyrëse dhe të dyshimta, duke shkaktuar bezdi dhe shpërqendrim. Këtu janë disa hapa që përdoruesit mund të ndërmarrin për të ndaluar këto njoftime të padëshiruara shtytëse:

Së pari, mund të kontrolloni cilësimet e shfletuesit për të çaktivizuar njoftimet shtytëse nga faqet e internetit specifike ose për të gjitha faqet e internetit fare. Shumica e shfletuesve modernë kanë mundësinë për të menaxhuar njoftimet push në cilësimet. Përdoruesit mund t'i qasen kësaj duke lundruar në seksionin e cilësimeve të shfletuesit të tyre dhe duke zgjedhur opsionin "Njoftimet" ose "Cilësimet e faqes".

Si një masë drastike, përdoruesit mund të pastrojnë rregullisht cache-in e shfletuesit dhe skedarët e tyre të personalizimit për të siguruar që të gjitha lejet e dhëna uebsajteve për njoftime shtytëse të revokohen. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e shfaqjes së njoftimeve të padëshiruara në pajisjen e përdoruesit.

Është gjithashtu jashtëzakonisht e nevojshme të jeni të kujdesshëm kur vizitoni internetin dhe të shmangni klikimin në lidhje të dyshimta ose hyrjen në faqet e internetit të dyshimta. Uebsajtet mashtruese shpesh përdorin tituj mashtrues dhe klikim-karrem për të joshur përdoruesit të klikojnë në lidhjet e tyre.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...