Threat Database Ransomware Xaro Ransomware

Xaro Ransomware

Xaro Ransomware është një program kërcënues që kërcënon rëndë sistemet kompjuterike. Ky lloj infeksioni malware është krijuar për të enkriptuar skedarët personalë të ruajtur në një pajisje të synuar, duke e bërë të pamundur qasjen e viktimës në to pa çelësat e deshifrimit të mbajtura nga sulmuesit.

Sapo Xaro Ransomware infekton një pajisje, ai kryen një skanim skedari dhe kodon çdo dokument, foto, arkivë, baza të dhënash, PDF dhe lloje të tjera skedarësh që gjen. Me ndihmën e një algoritmi të fuqishëm të kriptimit, ransomware i bën skedarët e viktimës të paarritshëm dhe e bën të vështirë rikuperimin e tyre pa ndihmën e sulmuesve.

Xaro Ransomware i përket familjes së malware STOP/Djvu , i njohur për aktivitetet e tij të dëmshme dhe variantet e shumta të ransomware. Ky malware funksionon duke shtuar një shtesë të re skedari, të tillë si '.xaro', në emrin e çdo skedari të kyçur. Për më tepër, ransomware krijon një skedar teksti të quajtur '_readme.txt' në pajisjen e infektuar, i cili përmban udhëzime nga operatorët Xaro Ransomware.

Kriminelët kibernetikë që përhapin infeksionet e familjes STOP/Djvu Ransomware, dihet se përdorin malware shtesë në pajisjet e komprometuara. Kjo ngarkesë shtesë shpesh përfshin vjedhës informacioni si Vidar ose RedLine , të cilët përbëjnë një kërcënim shtesë për të dhënat dhe privatësinë e viktimës.

Kërcënimet e Ransomware si Xaro mund të shkaktojnë dëme të rënda në sistemet e infektuara

Xaro Ransomware kodon skedarët e viktimës dhe më pas paraqet një mesazh që kërkon shpërblim. Mesazhi informon në mënyrë eksplicite viktimën për enkriptimin e skedarëve të tyre dhe thotë se e vetmja mënyrë e mundshme për të rivendosur të dhënat është blerja e çelësave/veglave të deshifrimit nga kriminelët kibernetikë përgjegjës për sulmin. Shuma e shpërblimit është vendosur në 980 USD, por ka një mundësi për një ulje prej 50% (490 USD) nëse viktima kontakton sulmuesit përmes adresave të dhëna të emailit brenda 72 orëve. Si siguri, mesazhi ofron një test të deshifrimit falas që mund të kryhet në një skedar të vetëm përpara se të bëni ndonjë pagesë.

Në shumicën dërrmuese të rasteve, procesi i deshifrimit pa përfshirjen e kriminelëve kibernetikë është zakonisht i pamundur. Ka vetëm përjashtime të rralla në rastet kur ransomware është ende në zhvillim e sipër ose shfaq dobësi të konsiderueshme.

Për më tepër, është thelbësore të pranohet se viktimat shpesh nuk marrin mjetet e premtuara të deshifrimit edhe pas përmbushjes së kërkesave për shpërblim. Prandaj, ekspertët këshillojnë fuqimisht të mos paguani shpërblimin pasi rikuperimi i të dhënave nuk është i garantuar dhe akti i pagesës mbështet drejtpërdrejt aktivitetet kriminale të këtyre aktorëve keqdashës.

Ndërsa heqja e Xaro Ransomware nga sistemi operativ do të parandalojë procesin e mëtejshëm të enkriptimit të skedarëve, vetëm ky veprim nuk do të rivendosë të dhënat e prekura tashmë nga ransomware.

Përdoruesit duhet të marrin masa efektive për të mbrojtur të dhënat e tyre nga kërcënimet si Xaro Ransomware

Për të mbrojtur të dhënat dhe pajisjet e tyre nga sulmet e ransomware, përdoruesit mund të zbatojnë një kombinim të masave proaktive dhe praktikave më të mira.

Para së gjithash, mbajtja e softuerit të përditësuar kundër malware është thelbësore. Përditësimi i rregullt i këtyre mjeteve të sigurisë ndihmon për t'u siguruar që ata kanë përkufizimet më të fundit të virusit dhe mund të zbulojnë dhe parandalojnë në mënyrë efektive infeksionet e ransomware. Në të njëjtën kohë, procesi i heqjes së malware me softuer të fuqishëm antivirus është një mënyrë efikase për të hequr qafe skedarët me qëllim të keq.

Duke pasur parasysh metodat e shpërndarjes së ransomware, përdoruesit gjithashtu duhet të kenë kujdes kur ndërveprojnë me bashkëngjitjet e postës elektronike të padëshiruar, shkarkojnë skedarë nga faqet e internetit të panjohura ose klikojnë në lidhje të dyshimta. Bashkëngjitjet me qëllim të keq shpesh përmbajnë trojanë dhe malware të tjerë. Të qenit vigjilent në lidhje me burimin dhe legjitimitetin e skedarëve dhe lidhjeve mund të ndihmojë në shmangien e shkarkimit të padashur të ransomware dhe skedarëve të tjerë me qëllim të keq në pajisjet e tyre.

Rezervimi i rregullt i të dhënave kryesore është thelbësor. Rezervimet duhet të ruhen në mënyrë të sigurt, mundësisht jashtë linje ose në shërbimet cloud dhe të testohen periodikisht për të siguruar integritetin e tyre. Në rast të një sulmi ransomware, kopjimi i fundit i skedarëve origjinal i lejon përdoruesit të rivendosin të dhënat e tyre pa paguar shpërblimin. Në rastin e një infeksioni ransomware, rikuperimi i skedarëve mund të jetë i ndërlikuar, veçanërisht kur nuk ka asnjë mjet rikuperimi të disponueshëm. Prandaj, kopjet rezervë të skedarëve (veçanërisht në ruajtjen e cloud) janë jetike.

Edukimi dhe ndërgjegjësimi janë jetik në parandalimin e incidenteve të ransomware. Meqenëse mjetet e deshifrimit të ransomware në internet nuk funksionojnë në çdo infeksion ransomware, përdoruesit duhet të dinë për kërcënimet dhe teknikat më të fundit të ransomware, të kuptojnë shenjat paralajmëruese të emaileve ose faqeve të internetit të dyshimta dhe të jenë të kujdesshëm në lidhje me ndarjen e informacionit personal në internet.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të krijuar nga Xaro Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-otP8Wlz4eh
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...