Threat Database Ransomware Wwpl Ransomware

Wwpl Ransomware

Studiuesit e sigurisë kibernetike kanë zbuluar një kërcënim të ri ransomware të njohur si Wwpl Ransomware. Ngjashëm me llojet e tjera të ransomware, Wwpl funksionon duke enkriptuar skedarët në kompjuterin e viktimës pasi të infiltrohet në sistem. Ky softuer kërcënues ndryshon emrat origjinalë të skedarëve duke u shtuar atyre shtesën '.wwpl'. Për shembull, një skedar me emrin '1.pdf' do të transformohej në '1.pdf.wwpl', ndërsa '2.doc' do të riemërohej si '2.doc.wwpl', e kështu me radhë. Krahas kriptimit të skedarit, Wwpl gjeneron një shënim shpërblesëje në formën e një skedari teksti të titulluar '_readme.txt' në pajisjen e komprometuar.

Vlen të përmendet se Wwpl Ransomware është i lidhur me familjen STOP/Djvu Ransomware . Rrjedhimisht, sugjeron mundësinë e instalimit të kërcënimeve shtesë të dëmshme të softuerit në pajisjet e shkelura. Në të vërtetë, operatorët pas varianteve STOP/Djvu janë vërejtur duke përfshirë vjedhës informacioni, si RedLine dheVidar , gjithashtu në sistemet e infektuara.

Ransomware Wwpl zhvat viktimat duke marrë peng të dhënat

Shënimi i shpërblimit të gjetur në sulm përmban informacione thelbësore në lidhje me komunikimin me sulmuesit dhe kërkesat e tyre për një pagesë shpërblimi. Viktimat udhëzohen në mënyrë specifike që të krijojnë kontakte me sulmuesit përmes adresave të caktuara të emailit - 'support@freshmail.top' ose 'datarestorehelp@airmail.cc'. Duke kontaktuar këto adresa emaili, viktimat mund të marrin udhëzime të mëtejshme se si të marrin softuerin dhe çelësin e nevojshëm të deshifrimit për të rikuperuar të dhënat e tyre të koduara.

Shuma e shpërblimit të specifikuar në shënim ndryshon, duke filluar nga 490 dollarë në 980 dollarë. Tarifa e saktë e shpërblimit varet nga fakti nëse viktimat fillojnë kontaktin me sulmuesit brenda një periudhe fillestare të specifikuar prej 72 orësh ose pasi të ketë kaluar kjo kornizë kohore. Për më tepër, shënimi përmend mundësinë e deshifrimit të një skedari pa kosto, me kusht që të konsiderohet se i mungojnë informacionet e vlefshme ose të ndjeshme.

Megjithatë, është thelbësore të theksohet se pagimi i një shpërblimi për aktorët e kërcënimit është fuqimisht i dekurajuar. Nuk ka asnjë garanci që sulmuesit do të përmbushin pjesën e tyre dhe do të ofrojnë mjetet e nevojshme të deshifrimit, edhe pas marrjes së pagesës. Është një rrezik që viktimat duhet ta konsiderojnë me kujdes përpara se të vazhdojnë. Për më tepër, shumë kërcënime ransomware kanë aftësinë për të përhapur dhe enkriptuar të dhënat në makina të tjera të lidhura në të njëjtin rrjet lokal. Prandaj, është shumë e këshillueshme që të merren masa të menjëhershme për të hequr ransomware nga sistemet operative të prekura për të parandaluar enkriptimin e mëtejshëm të të dhënave të vlefshme dhe për të zbutur dëmet e mundshme.

Siguria e të dhënave dhe pajisjeve tuaja është thelbësore

Për të rritur mbrojtjen e pajisjeve të tyre dhe për të mbrojtur të dhënat e tyre nga kërcënimi i ransomware, përdoruesit duhet të përqafojnë një strategji holistike që përfshin disa parime kryesore.

  • Përditësimet e shpeshta të softuerit : Sigurimi që i gjithë softueri, duke përfshirë sistemet operative dhe aplikacionet, të qëndrojnë të përditësuar me arnimet dhe rregullimet më të fundit të sigurisë është thelbësore. Kjo qasje proaktive ndihmon në adresimin e dobësive që mund të shfrytëzojnë sulmuesit e ransomware.
  • Praktika të kujdesshme të shfletimit : Përdoruesit duhet të tregojnë kujdes gjatë lundrimit në sferën online, duke u përmbajtur nga vizitat e faqeve të dyshimta të internetit, duke klikuar në lidhje të panjohura ose duke shkarkuar skedarë nga burime të pabesueshme. Miratimi i praktikave të shfletimit të sigurt shërben si një mbrojtje e fortë kundër blerjes pa dashje të ransomware.
  • Menaxhimi i fortë i fjalëkalimeve : Krijimi i fjalëkalimeve të forta dhe unike për të gjitha llogaritë është thelbësor. Për më tepër, marrja në konsideratë e zbatimit të vërtetimit me dy faktorë (2FA) sa herë që është e mundur, shton një shtresë shtesë sigurie dhe zvogëlon gjasat e aksesit të paautorizuar.
  • Rezervimi i të dhënave : Krijimi i një rutine të rezervimit të rregullt të të dhënave kritike në pajisjet e ruajtjes së jashtme ose platformat e sigurta të resë kompjuterike është me rëndësi të madhe. Në rast të keq të një sulmi ransomware, mbajtja e kopjeve rezervë të përditësuar siguron aftësinë për të rivendosur të dhënat pa iu nënshtruar kërkesave për shpërblesë.
  • Softuer me reputacion të sigurisë : Instalimi i softuerit të besueshëm kundër malware në pajisje ofron një shtresë shtesë mbrojtjeje kundër ransomware. Përditësimi dhe ekzekutimi i vazhdueshëm i skanimeve të sigurisë ndihmon në zbulimin dhe zbutjen e kërcënimeve të mundshme.

Nëpërmjet zbatimit të këtyre masave gjithëpërfshirëse, përdoruesit mund të reduktojnë ndjeshëm ndjeshmërinë e tyre ndaj sulmeve të ransomware dhe të forcojnë sigurinë e pajisjeve dhe të dhënave të tyre kundër dëmtimit të mundshëm.

Shënimi i shpërblesës i krijuar nga Wwpl Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-xoUXGr6cqT
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...