WhiteSnake

WhiteSnake është një lloj malware që është krijuar për të mbledhur informacione të ndjeshme nga kompjuterë të cenueshëm. Është një lloj relativisht i ri malware që u zbulua për herë të parë në vitin 2020, dhe që atëherë është gjetur se është përdorur në disa sulme të profilit të lartë.

Si përhapet WhiteSnake?

Malware-i WhiteSnake zakonisht shpërndahet përmes emaileve phishing ose përmes një faqe interneti të komprometuar që është injektuar me kod me qëllim të keq. Pasi infekton një sistem, ai krijon një lidhje me serverin e tij të komandës dhe kontrollit, duke i lejuar sulmuesit të kontrollojnë në distancë makinën e infektuar dhe të vjedhin të dhëna.

Një nga veçoritë më të dukshme të WhiteSnake është aftësia e tij për të shmangur zbulimin nga softueri antivirus. Ai përdor një sërë teknikash për të shmangur zbulimin, duke përfshirë fshehjen e kodit të tij, përdorimin e teknikave kundër korrigjimit dhe përdorimin e enkriptimit për të fshehur aktivitetin e tij.

Çfarë të dhënash mbledh WhiteSnake?

Malware mund të mbledhë një gamë të gjerë të dhënash të ndjeshme, duke përfshirë kredencialet e hyrjes, numrat e kartës së kreditit dhe informacione të tjera personale. Ai gjithashtu mund të mbledhë të dhëna nga klientët e postës elektronike, shfletuesit e uebit dhe aplikacione të tjera.

WhiteSnake besohet të jetë zhvilluar nga një grup i sofistikuar hakerimi me lidhje me Kinën. Përdorimi i tij ka qenë i lidhur me disa sulme të profilit të lartë, duke përfshirë kompromisin e një korporate të madhe ndërkombëtare në 2020.

Heqja e WhiteSnake mund të jetë një proces i vështirë për t'u kryer me dorë pasi skedarët e tij mund të fshihen dhe përhapen në të gjithë hard diskun e një kompjuteri të infektuar. Metoda më e mirë për heqjen e WhiteSnake, siç rekomandohet nga ekspertët e sigurisë kompjuterike, është përdorimi i një aplikacioni të përditësuar antimalware.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...