Venadvstar.com

Venadvstar.com është një nga faqet e shumta të internetit që shfaq mesazhe mashtruese për të mashtruar vizitorët që ta lejojnë atë të shfaqë njoftime. Për më tepër, faqja mund t'i ridrejtojë vizitorët në destinacione të tjera të dyshimta në internet. Faqja u zbulua nga studiues të sigurisë kibernetike, ndër faqet e tjera që përdorin rrjete reklamuese mashtruese.

Mesazhe mashtruese hasen në Venadvstar.com

Venadvstar.com është një faqe interneti që përpiqet të mashtrojë vizitorët që të klikojnë butonin e treguar "Lejo" për të kaluar një CAPTCHA të rreme. Nëse klikohet, kjo i lejon sajtit të shfaqë njoftime ndërhyrëse. Njoftimet e gjeneruara nga burime të tilla të dyshimta shpesh janë mashtruese në natyrë dhe mund të pretendojnë se një kompjuter është i infektuar me malware, duke i nxitur përdoruesit të heqin kërcënimet e 'zbuluara'. Klikimi i këtyre njoftimeve mund të çojë në faqe interneti phishing, faqe mashtrimi me mbështetje teknike, faqe që presin aplikacione kërcënuese dhe destinacione të tjera ndoshta të dëmshme. Për më tepër, Venadvstar.com i ridrejton vizitorët në një faqe tjetër jo të besueshme që ofron një shkarkim skedari. Pranimi i shkarkimeve të tilla mund të çojë në instalimin e programeve reklamuese, rrëmbyesve të shfletuesit ose PUP-ve të tjerë ndërhyrës (Programe potencialisht të padëshiruara) në pajisjen e përdoruesit.

Cilat janë faqet e internetit Mashtrues si Venadvstar.com?

Uebsajtet mashtruese krijohen nga aktorë me mendje djallëzore, të cilët i përdorin ato si një platformë për të mbledhur të dhëna sensitive të përdoruesve, për të promovuar taktikat në internet, për të nxitur aplikacione të dyshimta ose PUP, ose përpiqen të përfitojnë nga programet e filialeve për produkte legjitime si një mënyrë për të fituar tarifa komisioni. Për vizitorët që nuk dyshojnë, këto sajte mund të duken autentike, pasi shpesh imitojnë markat legjitime, duke u dukur pothuajse identike me versionin origjinal. Sidoqoftë, këtyre faqeve të internetit mashtruese zakonisht u mungojnë protokollet bazë të sigurisë. Kjo mungesë mbrojtjeje i vë përdoruesit në rrezik të grumbullimit ose manipulimit të informacionit të tyre privat pa pëlqimin e tyre.

Si mund të mbrohen përdoruesit nga faqet e internetit mashtruese?

Është e nevojshme të jeni të vetëdijshëm se si ndërveproni me internetin kur përpiqeni të shmangni faqet mashtruese. Së pari, është një praktikë e mirë vetëm të vizitosh faqe interneti me reputacion me masa të forta sigurie. Për më tepër, është e mençur të kontrolloni dy herë lidhjet e uebsajtit përpara se të futni të dhënat tuaja personale – zakonisht, URL-të do të përfshijnë flamuj të kuq si gabime shkrimi ose karaktere që nuk i përkasin një adrese autentike ueb (si p.sh. një "0" në vend të një "O" ). Për më tepër, nëse paraqitet me një ofertë nga një burim i panjohur, gjithmonë hulumtojeni atë tërësisht në fillim; nëse diçka tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë, atëherë kjo duhet të ndezë këmbanat paralajmëruese në kokën tuaj! Për më tepër, kompanitë e vërteta pothuajse kurrë nuk kërkojnë klientë të papritur.

Në trend

Po ngarkohet...