Threat Database Ransomware Vaze Ransomware

Vaze Ransomware

Vaze është një variant i ransomware që përdor enkriptimin për të kyçur skedarët në pajisjen e viktimës. Si pjesë e funksionimit të tij, ai ndryshon emrat e skedarëve të të gjithë skedarëve të enkriptuar duke u shtuar atyre shtesën '.vaze'. Për më tepër, Vaze gjeneron një shënim shpërblimi, i cili ruhet si '_readme.txt' në pajisjet e shkelura për të njoftuar viktimën për sulmin dhe shumën e kërkuar të shpërblimit për të rifituar aksesin në skedar.

Vaze i përket familjes STOP/Djvu Ransomware dhe mund të shpërndahet së bashku me kërcënime të tjera malware, të tilla si info vjedhësit RedLine ose Vidar . Individët përgjegjës për Vaze Ransomware zakonisht përdorin taktika të ndryshme për shpërndarjen e malware, duke përfshirë emailet e padëshiruara, bashkëngjitjet e korruptuara, përditësimet e rreme të softuerit dhe reklamat e pasigurta.

Pasi Vaze depërton në pajisjen e viktimës, ai fillon procesin e enkriptimit në skedarë duke përdorur një algoritëm të sofistikuar kriptimi, duke e bërë praktikisht të pamundur rikuperimin e skedarit pa paguar shumën e specifikuar të shpërblimit.

Vaze Ransomware merr peng lloje të shumta skedarësh

Shënimi i shpërblimit informon viktimat për sulmin e ransomware duke detajuar kërkesat e kriminelëve kibernetikë. Ai thekson se mënyra e vetme për të rifituar aksesin në skedarët e tyre të kyçur është duke blerë një mjet deshifrimi së bashku me një çelës unik duke paguar një shpërblim. Aktorët e kërcënimit ofrojnë të deshifrojnë një banesë pa kosto, me kusht që ajo të mos përmbajë informacion të vlefshëm.

Në përpjekje për t'i shtyrë viktimat të veprojnë sipas kërkesave, shënimi gjithashtu paraqet një zbritje të kufizuar në kohë për këdo që kontakton sulmuesit brenda 72 orëve fillestare. Ndërsa çmimi i rregullt për çelësin privat dhe softuerin e deshifrimit është 980 dollarë, çmimi i zbritur i shpërblimit është vendosur në 490 dollarë për ata që përgjigjen me shpejtësi. Për të lehtësuar komunikimin, shënimi i shpërblimit përfundon duke ofruar dy adresa emaili - 'support@freshmail.top' dhe 'datarestorehelp@airmail.cc', në mënyrë që viktimat të kontaktojnë sulmuesit.

Viktimat e ransomware përballen me një vendim sfidues kur mendojnë nëse duhet të paguajnë shpërblimin e kërkuar për të rifituar aksesin në skedarët e tyre të koduar. Megjithatë, këshillohet fuqimisht kundër pagesës së shpërblimit, pasi nuk ka asnjë garanci që aktorët e kërcënimit do të mbështesin përfundimin e tyre të pazarit dhe do të ofrojnë mjetin e nevojshëm të deshifrimit.

Sigurohuni që pajisjet dhe të dhënat tuaja të kenë mbrojtje të mjaftueshme kundër sulmeve të Ransomware

Mbrojtja e pajisjeve dhe të dhënave nga kërcënimet e ransomware kërkon një qasje shumështresore që përfshin masa të ndryshme që përdoruesit mund të marrin. Këtu janë hapat kryesorë që individët mund të zbatojnë për të përmirësuar sigurinë e pajisjes dhe të dhënave të tyre:

  • Përditësimet e rregullta të softuerit: Sigurohuni që sistemet operative, aplikacionet dhe programet e sigurisë të jenë të përditësuara me arnimet dhe rregullimet më të fundit. Përditësimet e softuerit shpesh përfshijnë përmirësime të sigurisë dhe ndihmojnë në mbrojtjen kundër dobësive të njohura të shfrytëzuara nga ransomware.
  • Instaloni Softuerin Anti-Malware: Vendosni zgjidhje me reputacion kundër malware në të gjitha pajisjet. Këto mjete ofrojnë mbrojtje në kohë reale, skanojnë për softuer me qëllim të keq dhe bllokojnë ransomware para se të mund të infektojnë sistemin.
  • Tregoni kujdes me emailin dhe bashkëngjitjet: Jini të kujdesshëm kur hapni bashkëngjitjet e postës elektronike ose klikoni në lidhje të dyshimta. Sulmet ransomware shpesh ndodhin përmes emaileve phishing. Verifikoni vërtetësinë e dërguesve të postës elektronike, shmangni hapjen e bashkëngjitjeve nga burime të panjohura dhe shqyrtoni me kujdes emailet për çdo shenjë phishing.
  • Rezervimi i të dhënave rregullisht: Zbatoni një strategji të fuqishme rezervë për të krijuar kopje rezervë të rregullt të skedarëve dhe të dhënave kritike. Ruani kopjet rezervë në zgjidhje offline ose të bazuara në renë kompjuterike që nuk janë të aksesueshme drejtpërdrejt nga sistemi primar. Provoni rregullisht procesin e rezervimit për t'u siguruar që të dhënat mund të rikuperohen nëse është e nevojshme.

Duke ndjekur këto masa, përdoruesit mund të reduktojnë ndjeshëm mundësinë për t'u bërë viktimë e sulmeve të ransomware dhe të mbrojnë pajisjet dhe të dhënat e tyre nga rrezikimi.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të Vaze Ransomware është si më poshtë:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
https://we.tl/t-tnzomMj6HU
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...