Threat Database Rogue Websites Theronadforyou24.com

Theronadforyou24.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 419
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 4,493
Parë për herë të parë: April 24, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Theronadforyou24.com është një faqe interneti mashtruese, siç konfirmohet pas një analize nga studiuesit e sigurisë kibernetike. Qëllimi kryesor i kësaj faqeje interneti duket të jetë të lehtësojë promovimin e njoftimeve të shfletuesit të padëshiruar dhe të ridrejtojë vizitorët në uebsajte të ndryshme, të cilat gjithashtu ka të ngjarë të jenë jo të besueshme ose të paraqesin rreziqe të mundshme.

Shumica e përdoruesve përfundojnë në faqe si Theronadforyou24.com përmes ridrejtimeve që krijohen nga faqet e tjera të internetit që përdorin rrjete reklamuese mashtruese. Për më tepër, këto ridrejtime mund të shkaktohen nga URL-të e shkruara gabimisht, njoftimet e padëshiruara, reklamat ndërhyrëse ose prania e programeve reklamuese që janë instaluar në sistemet e përdoruesve.

Faqet mashtruese si Theronadforyou24.com mund t'u paraqesin vizitorëve me mesazhe joshëse ose klikim

Sjellja e faqeve mashtruese, duke përfshirë përmbajtjen që ato ngarkojnë dhe miratojnë, mund të ndryshojnë në varësi të adresave IP ose vendndodhjeve gjeografike të vizitorëve.

Gjatë analizës së tyre, ata vunë re se faqja e internetit Theronadforyou24.com përdorte një taktikë mashtruese duke shfaqur një verifikim të rremë CAPTCHA. Në vend që t'i shërbejë qëllimit të synuar për të verifikuar identitetin e vizitorit, 'testi' është krijuar për të mashtruar përdoruesit për të dhënë pëlqimin që Theronadforyou24.com të japë njoftime të shfletuesit.

Uebfaqet mashtruese shfrytëzojnë aftësinë e tyre për të dërguar njoftime të shfletuesit si një mjet për t'u paraqitur përdoruesve me reklama të padëshiruara. Këto reklama shpesh promovojnë taktika në internet, softuer të pabesueshëm ose të dëmshëm, dhe në disa raste, madje edhe malware. Rrjedhimisht, duke u përballur me faqet e internetit si Theronadforyou24.com, përdoruesit e ekspozojnë veten ndaj rreziqeve të infeksioneve të sistemit, çështjeve të rënda të privatësisë, humbjeve financiare dhe vjedhjes së mundshme të identitetit.

Sigurohuni që të ndaloni çdo njoftim që vjen nga burime të panjohura ose jo të besueshme

Për të parandaluar njoftimet ndërhyrëse nga faqe interneti mashtruese ose burime të tjera jo të besueshme, përdoruesit mund të marrin disa masa efektive. Së pari, ata duhet të rishikojnë dhe modifikojnë cilësimet e shfletuesit të tyre për të kontrolluar lejet e njoftimeve. Kjo zakonisht mund të bëhet përmes menysë së cilësimeve ose preferencave të shfletuesit, ku përdoruesit mund të menaxhojnë dhe çaktivizojnë njoftimet nga faqet e internetit specifike.

Për më tepër, është jetike të tregohet kujdes kur vizitoni faqe interneti të panjohura ose të dyshimta. Përdoruesit duhet të jenë vigjilentë gjatë shfletimit dhe të shmangin klikimin në reklama mashtruese, pop-ups ose lidhje mashtruese që mund të shkaktojnë njoftime të padëshiruara.

Instalimi dhe mirëmbajtja e softuerit anti-malware me reputacion rekomandohet shumë. Këto mjete sigurie mund të ndihmojnë në zbulimin dhe bllokimin e njoftimeve ndërhyrëse nga burime keqdashëse ose jo të besueshme.

Të jesh i vetëdijshëm për faqet e internetit të vizituara dhe të përmbahesh nga bashkëveprimi me përmbajtje të dyshimtë, si reklama ose oferta të dyshimta, është gjithashtu thelbësore. Përdoruesit duhet të mbështeten në burime të besuara për aktivitetet e tyre në internet dhe të shmangin përfshirjen me faqet e internetit të paverifikuara ose potencialisht të dëmshme.

URL-të

Theronadforyou24.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

theronadforyou24.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...