Thebestwefind.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 304
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 6,719
Parë për herë të parë: February 12, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Studiuesit e sigurisë kibernetike kanë zbuluar një tjetër motor kërkimi të dyshimtë që po promovohet përmes PUP-ve ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara) dhe rrëmbyesve të shfletuesit. Motori i rremë i kërkimit është thebestwefind.com dhe adresa mund të vendoset me forcë si faqet kryesore të shfletuesve, faqet e skedave të reja dhe motorët e kërkimit të paracaktuar pa e kuptuar përdoruesit. Një sjellje e tillë është tipike për programet e rrëmbimit të shfletuesit. Përveç ridrejtimeve të padëshiruara, PUP-të dhe motorët e rremë të kërkimit gjithashtu shpesh spiunojnë aktivitetin në internet të përdoruesve.

Pse shfletuesi juaj po hap faqen Thebestwefind.com?

Rrëmbyesit e shfletuesve janë aplikacione pushtuese që mund të instalohen në pajisje pa dijeninë e përdoruesve. Ato përdoren më shpesh si mjete që promovojnë një motor kërkimi të rremë ose të dyshimtë. Kjo do të thotë që nëse një rrëmbyes i shfletuesit që promovon thebestwefind.com është i instaluar në kompjuterin tuaj, çdo skedë e re ose dritare e hapur dhe kërkimet e kryera nëpërmjet shiritit të URL-së do të ridrejtohen në këtë sajt.

Për më tepër, këto programe të pasigurta gjithashtu mund të kufizojnë aksesin në cilësimet e lidhura me heqjen dhe të zhbëjnë ndryshimet e bëra nga përdoruesi. Ndryshe nga motorët e ligjshëm të kërkimit si Yahoo, Bing dhe Google, thebestwefind.com nuk gjeneron rezultate të sakta kërkimi dhe madje mund të reklamojë përmbajtje mashtruese ose të dëmshme.

Përveç ridrejtimit të përdoruesve në faqet e padëshiruara të internetit, rrëmbyesit e shfletuesit mund të mbledhin gjithashtu të dhëna të ndjeshme, të tilla si pyetjet e kërkuara, URL-të e vizituara, faqet e uebit të shikuara, faqerojtësit, adresat IP, detajet e identifikueshme personalisht, emrat e përdoruesve/fjalëkalimet dhe informacione të lidhura me financat, të cilat mund të pastaj t'u shiten palëve të treta ose të përdoren për qëllime të tjera të liga.

Si shpërndahen rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të (Programet potencialisht të padëshiruara)?

Është një taktikë e zakonshme për hakerat që të vendosin artikuj të padëshiruar brenda shkarkimeve falas nga burime të ndryshme si torrentët, shërbimet e piratuara të videove sipas kërkesës, faqet e softuerit dhe më shumë. Shumë përdorues gjithashtu mund të mashtrohen duke klikuar në reklama mashtruese që promovojnë shkarkime falas, por në vend të kësaj ofrojnë PUP. Sulmuesit gjithashtu mund të ripaketojnë aplikacione të njohura ose pa pagesë me artikuj shtesë, kështu që kur përdoruesit shkarkojnë një aplikacion të besuar, ata ende mund të instalojnë pa e ditur një rrëmbyes shfletuesi së bashku me të. Kjo taktikë zakonisht njihet si 'bashkim' dhe përdoruesit duhet të kontrollojnë gjithmonë detajet e instalimit për artikuj të parazgjedhur ose programe shtesë të vendosura për t'u dorëzuar në pajisjet e tyre.

URL-të

Thebestwefind.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

thebestwefind.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...