Threat Database Browser Hijackers Smartresultsnow.net

Smartresultsnow.net

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 342
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 4,806
Parë për herë të parë: February 12, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Gjatë një inspektimi të rrëmbyesve të shfletuesve, studiuesit zbuluan Smartresultsnow.net, një motor kërkimi të dyshimtë. Uebfaqe të tilla shpesh nuk janë në gjendje të gjenerojnë rezultate kërkimi. Megjithatë, Smartresultsnow.net mund të japë rezultate për pyetjet e iniciuara të kërkimit. Fatkeqësisht për përdoruesit, rezultatet e shfaqura mund të jenë të pasakta dhe potencialisht të përmbajnë përmbajtje të diskutueshme apo edhe të dëmshme.

Në shumicën dërrmuese të rasteve, motorë kërkimi të rremë ose të paligjshëm si Smartresultsnow.net promovohen përmes përdorimit të rrëmbyesve ndërhyrës të shfletuesit ose PUP-ve (Programe Potencialisht të Padëshiruara). Ky softuer është i njohur për të ndryshuar cilësimet e shfletuesit, duke shkaktuar ridrejtime në sajte si smartresultsnow.net. Për më tepër, këto faqe interneti dhe softueri që i promovon ato shpesh janë të pajisura me funksionalitetin e mbledhjes së të dhënave të ndjeshme të përdoruesit.

Si funksionojnë rrëmbyesit e shfletuesve për të promovuar destinacione të dyshimta?

Softueri i rrëmbimit të shfletuesit ndryshon cilësimet e paracaktuara të një shfletuesi, duke përfshirë motorin e kërkimit të paracaktuar, skedën e re dhe faqen kryesore. Kjo do të thotë që çdo skedë ose dritare e re e hapur dhe çdo kërkim i kryer duke përdorur shiritin URL do të ridrejtohet automatikisht në faqen e internetit të promovuar nga rrëmbyesi. Në këtë rast, faqja e internetit që promovohet është Smartresultsnow.net.

Është e dobishme të dini se rrëmbyesit e shfletuesit mund të pengojnë aksesin në cilësimet që lejojnë heqjen e tyre ose madje të zhbëjnë çdo përpjekje për t'i hequr ato.

Motorë të tillë kërkimi të rremë ose të dyshimtë mund t'i drejtojnë përdoruesit në sajte legjitime si Bing, Yahoo dhe Google, por bazuar në disa faktorë, ato gjithashtu mund të gjenerojnë rezultate të pasakta kërkimi. Rezultatet mund të promovojnë përmbajtje të parëndësishme, të pabesueshme apo edhe të dëmshme.

Për më tepër, këta motorë kërkimi të paligjshëm dhe rrëmbyes të shfletuesve janë famëkeq për mbledhjen e shpeshtë të informacionit të përdoruesit, duke përfshirë URL-të e vizituara, faqet e shikuara, pyetjet e kërkuara, detajet e emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit, informacionin personal të identifikueshëm dhe informacionin financiar, të cilat mund t'u shiten palëve të treta ose të shfrytëzohen nga vetë operatorët e PUP-së specifike.

URL-të

Smartresultsnow.net mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

smartresultsnow.net

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...