Shbzek.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,701
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1,040
Parë për herë të parë: March 5, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Shbzek.com është një faqe interneti mashtruese që përdor një taktikë mashtruese për të joshur përdoruesit që pa vetëdije të aktivizojnë njoftimet e saj shtytëse. Abonimi në njoftimin e një faqeje të dyshimtë mund të rezultojë në dërgimin e sinjalizimeve të padëshiruara për spam përdoruesve që nuk dyshojnë. Duke përdorur funksionin e integruar të njoftimeve shtytëse të shfletuesit, Shbzek.com shfaq reklama pop-up që përmbajnë mesazhe të padëshiruara në pajisjet e viktimave.

Për të mashtruar përdoruesit që të abonohen në njoftimet e saj push, Shbzek.com shfaq mesazhe dhe sinjalizime të rreme gabimi. Nëse një përdorues pajtohet në njoftimet e Shbzek.com, ai ka të ngjarë të fillojë të marrë reklama të shumta spam pop-up në pajisjen e tyre, edhe kur vetë shfletuesi është i mbyllur. Këto reklama zakonisht promovojnë faqe interneti për të rritur, lojëra në internet në internet, përditësime të rreme të softuerit dhe programe të padëshiruara.

Uebfaqe mashtruese si Shbzek.com përdorin shpesh kontrolle të rreme CAPTCHA

Mesazhet mashtruese të paraqitura nga Shbzek.com përpiqen të bindin përdoruesit se duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA për të vërtetuar se nuk janë robotë. Teksti i saktë i mesazhit të shfaqur mund të jetë i ngjashëm me 'Shtypni Lejo për të verifikuar që nuk jeni robot.'

CAPTCHA është një masë sigurie e krijuar për të bërë dallimin midis përdoruesve njerëzorë dhe robotëve ose skripteve të automatizuara. Një kontroll legjitim CAPTCHA është një lloj testi i përgjigjes ndaj sfidës që vërteton përdoruesit njerëzorë dhe parandalon që bots ose skriptet të kenë akses në burimet e një faqe interneti. CAPTCHA-të legjitime përdoren nga pronarët e faqeve të internetit për të mbrojtur faqet e tyre kundër sulmeve të automatizuara dhe për të mbrojtur të dhënat e përdoruesve nga aksesi i paautorizuar.

Nga ana tjetër, kontrollet e rreme CAPTCHA janë krijuar për të mashtruar përdoruesit që të zbulojnë informacione personale ose të shkarkojnë softuer me qëllim të keq. Këto CAPTCHA të rreme mund të shfaqen në faqet e internetit që janë komprometuar nga kriminelët kibernetikë ose aktorë keqdashës. Ata gjithashtu mund të jenë pjesë e mashtrimeve të phishing ose sulmeve malware, me qëllim vjedhjen e informacionit personal, kredencialeve ose të dhënave të ndjeshme nga përdoruesit.

Kontrollet e rreme CAPTCHA shpesh janë të lehta për t'u identifikuar sepse ato mund të përmbajnë gabime ose mospërputhje në testin e përgjigjes ndaj sfidës. Ata gjithashtu mund të kërkojnë informacione personale të panevojshme, të tilla si detajet e kartës së kreditit ose numrat e sigurimeve shoqërore. Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur hasin në një kontroll CAPTCHA që duket i dyshimtë ose i pazakontë dhe duhet të verifikojnë gjithmonë legjitimitetin e faqes së internetit përpara se të futin ndonjë informacion personal.

Sigurohuni që të ndaloni njoftimet që vijnë nga burime jo të besueshme si Shbzek.com

Nëse një përdorues po merr njoftime të padëshiruara të shfletuesit nga faqet e internetit mashtruese, ka disa hapa që mund të ndërmarrin për t'i ndaluar ato. Hapi i parë është të identifikoni se cila faqe interneti po dërgon njoftimet. Kjo mund të bëhet duke kontrolluar cilësimet e njoftimeve në shfletues dhe duke kërkuar ndonjë faqe interneti të panjohur që ka leje për të dërguar njoftime. Përdoruesi duhet të revokojë lejen që këto faqe interneti të dërgojnë njoftime menjëherë.

Hapi i dytë është të pastroni cache-in dhe cookies të shfletuesit. Kjo do të heqë çdo të dhënë që faqet e internetit mashtruese mund të kenë përdorur për të dërguar njoftime. Në disa raste, pastrimi i memories dhe kukit mund të ndalojë gjithashtu shfaqjen e plotë të njoftimeve.

Nëse hapat e mësipërm nuk funksionojnë, përdoruesi mund të marrë masa më drastike, të tilla si rivendosja e cilësimeve të shfletuesit në gjendjen e tyre të paracaktuar, apo edhe çinstalimi dhe riinstalimi i shfletuesit fare. Është e rëndësishme të theksohet se këto masa mund të rezultojnë në humbjen e fjalëkalimeve të ruajtura, faqeshënuesve dhe të dhënave të tjera, kështu që përdoruesi duhet të rezervojë çdo informacion të rëndësishëm përpara se të vazhdojë.

URL-të

Shbzek.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

shbzek.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...