Threat Database Potentially Unwanted Programs Search-News Default Search

Search-News Default Search

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 13,568
Niveli i Kërcënimit: 50 % (E mesme)
Kompjuterët e infektuar: 4
Parë për herë të parë: January 25, 2023
Parë për herë të fundit: January 29, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Ndërsa analizonin aplikacionin Search-News Default Search, studiuesit e sigurisë kibernetike zbuluan se ai funksionon si një rrëmbyes i shfletuesit. Aplikacioni pushtues promovon një motor kërkimi të rremë në 'search-news.xyz' duke ndryshuar disa cilësime bazë të shfletuesve të internetit të përdoruesve. Aplikacioni Search-News Default Search u vu re duke u promovuar nga faqet e internetit me hije.

Detaje rreth rrëmbyesit të parazgjedhur të shfletuesit të kërkimit të lajmeve

Search-News Default Search është një rrëmbyes i shfletuesit që vendos adresën 'search-news.xyz' si motorin e paracaktuar të kërkimit, faqen kryesore dhe faqen e skedës së re të shfletuesit të përdoruesit. Më pas, nuk i lejon përdoruesit të zëvendësojnë këtë adresë me ndonjë tjetër ndërsa PUP (Programi Potencialisht i Padëshiruar) është aktiv në pajisje. Megjithatë, search-news.xyz i promovuar nuk është një motor kërkimi i vërtetë. Ai funksionon duke ridrejtuar kërkimet e nisura në ueb te bing.com, një motor kërkimi legjitim. Përdoruesit e kompjuterit duhet të kenë parasysh se ky rezultat mund të mos jetë i garantuar. Shumë rrëmbyes të shfletuesve rregullojnë sjelljen e tyre bazuar në faktorë të veçantë dhe në vend të kësaj mund të fillojnë të tregojnë rezultate nga motorë kërkimi të pabesueshëm.

Për më tepër, Search-News Default Search mund të jetë në gjendje të monitorojë dhe të mbledhë informacionin e shfletimit të përdoruesve, të cilat mund të keqpërdoren për qëllime marketingu ose t'u shiten palëve të treta nga operatorët e aplikacionit. Prandaj, shmangni mbajtjen e rrëmbyesve të shfletuesit dhe PUP-ve të këtij lloji në kompjuterët ose pajisjet tuaja.

Në trend

Po ngarkohet...