SearchIT New Tab

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 5,226
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1,229
Parë për herë të parë: January 31, 2023
Parë për herë të fundit: September 27, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Studiuesit e sigurisë kibernetike zbuluan një shtesë të shfletuesit të quajtur SearchIT New Tab, e cila po promovohet në faqet e internetit të dyshimta. Pas një inspektimi më të saktë, u përcaktua se Skeda e Re SearchIT funksionon si rrëmbyes i shfletuesit. Mund të modifikojë cilësimet e shfletuesve të internetit të përdoruesve me qëllim që të shkaktojë ridrejtime të shpeshta në një faqe interneti të promovuar në searchresults.store. Faqja në vetvete është një motor kërkimi i rremë.

Veprimet ndërhyrëse të lidhura me skedën e re SearchIT

Skeda e re SearchIT është një softuer rrëmbimi i shfletuesit që është gjetur se cakton searchresults.store si faqen kryesore, URL-në e skedës/dritares së re dhe motorin e parazgjedhur të kërkimit në shfletuesit e përdoruesve. Kur hapet një skedë/dritare e re e shfletuesit ose shtypet një pyetje kërkimi në shiritin e URL-së - kjo rezulton në ridrejtime të padëshiruara. Ky motor kërkimi i rremë nuk është në gjendje të ofrojë rezultate të vërteta kërkimi, kështu që në vend të kësaj shkakton ridrejtime të mëtejshme në ato legjitime, siç është Google. Duhet të theksohet se vendet ku faqet si searchresults.store toka mund të ndryshojnë në varësi të faktorëve të ndryshëm, si p.sh. gjeolokacioni i përdoruesit.

Përveç kësaj, Skeda e re SearchIT përdor veçorinë "Menaxhuar nga organizata juaj" të Google Chrome për të siguruar qëndrueshmëri dhe për të parandaluar përdoruesit të rikuperojnë shfletuesit e tyre. Gjithashtu ka të ngjarë që ky rrëmbyes i shfletuesit të mbledhë të dhëna të lidhura me shfletimin, si URL-të e vizituara, moshat e shikuara në ueb, pyetjet e kërkuara, etj., të cilat më pas mund të fitohen para duke u shitur palëve të treta.

Si përhapen rrëmbyesit e shfletuesve dhe programet e tjera potencialisht të padëshiruara (PUP)?

Rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të zakonisht përhapen përmes shkarkimeve mashtruese, të tilla si përditësime të rreme të programeve të njohura si Java ose Adobe Flash Player. Për më tepër, ato gjithashtu mund të përhapen përmes reklamave të dyshimta në faqet e internetit ose përmes bashkëngjitjeve të postës elektronike.

Një nga metodat më të zakonshme për shpërndarjen e aplikacioneve të tilla ndërhyrëse njihet si 'bundling'. Ai konsiston në përfshirjen e rrëmbyesit të shfletuesit së bashku me aplikacione të tjera, dhe kur përdoruesi shkarkon paketën, instalohen edhe artikujt shtesë. Përdoruesi mund të mos jetë as i vetëdijshëm se është shkarkuar diçka tjetër përveç aplikacionit të dëshiruar. Kjo mund të parandalohet duke lexuar me kujdes çdo hap të instalimit dhe duke hequr dorë nga çdo ofertë e dyshimtë. Është gjithashtu e mençur të përdorni softuer me reputacion kundër malware për të ndihmuar në monitorimin dhe mbrojtjen e kompjuterit tuaj nga aplikacione të tilla pushtuese.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...