Threat Database Ransomware Sa58 Ransomware

Sa58 Ransomware

Studiuesit e sigurisë kanë zbuluar një ransomware të ri të njohur si Sa58. Ky softuer kërcënues është krijuar për të enkriptuar skedarët në kompjuterët e infektuar, duke shtuar ekstensionin '.sa58' në emrat e skedarëve të të gjithë skedarëve të enkriptuar. Për më tepër, ai krijon një shënim shpërblimi në formën e një skedari 'info.txt', i cili përmban udhëzime se si t'u paguhet një shpërblim sulmuesve. Megjithatë, pagesa e shumës së kërkuar nuk garanton që viktimat do t'i marrin të dhënat e tyre.

Një përmbledhje e kërkesave të Sa58 Ransomware

Viktimat e kërcënimit udhëzohen të paguajnë 500 dollarë në Bitcoin në adresën e dhënë të kripto-portofolit brenda 24 orëve. Përndryshe, dosjet e tyre do të humbasin përgjithmonë. Fatkeqësisht, pagimi i shpërblimit nuk garanton që hakerët do të mbajnë fundin e ujdisë, kështu që nuk rekomandohet të bëhet një gjë e tillë. Mënyra më efektive për t'u mbrojtur nga humbja e të dhënave për shkak të një sulmi ransomware është që skedarët tuaj të kopjohen në një server të largët ose në një pajisje ruajtëse të shkëputur. Për më tepër, është e nevojshme të eliminohet ransomware nga pajisjet e infektuara për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm.

Si depërtojnë kërcënimet si Ransomware Sa58 në pajisjet?

Aktorët me mendje të liga po përdorin gjithnjë e më shumë metoda të ndryshme për të infektuar kompjuterët me ransomware. Këto përfshijnë dërgimin e skedarëve ose lidhjeve të dëmtuara përmes emailit dhe skedarëve të shkarkuar nga burime jo të besueshme, përdorimin e përditësuesve të rremë të softuerit dhe instaluesve mashtrues dhe dërgimin e përdoruesve në faqet e internetit që presin softuer të piratuar ose lloje të caktuara trojan. Pasi të shkarkohet dhe ekzekutohet ransomware, ai mund të fillojë të enkriptojë të dhënat në kompjuter.

Për të mos u bërë viktimë e ransomware, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm ndaj shkarkimit të skedarëve nga faqet jozyrtare, rrjetet P2P, shkarkuesit e palëve të treta, faqet e pritjes së skedarëve falas, etj., pasi këto shpesh përdoren nga kriminelët kibernetikë për të shpërndarë malware. Ekzekutuesit e komprometuar, skedarët JavaScript, dokumentet e MS Office, PDF-të, arkivat, skedarët ISO dhe lloje të tjera skedarësh mund të përdoren të gjitha për të përhapur ransomware.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të lënë nga Sa58 Ransomware është:

Është e trishtueshme të them, por të gjithë skedarët tuaj janë të koduar!

Por mos qani, ka një mënyrë për t'i rikuperuar ato - paguani 500 dollarë në BTC në këtë portofol:
3J98t1WpEZ73CNmQviecrnyiWrnqRhWNLy

Keni 24 orë. Pas tyre skedarët tuaj do të mbeten të paarritshëm për përjetësinë e ardhshme.'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...