Threat Database Rogue Websites Runicmaster.lart

Runicmaster.lart

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 3,606
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 272
Parë për herë të parë: May 21, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Runicmaster.top është një faqe interneti tinëzare që përdor taktika mashtruese për të detyruar përdoruesit të abonohen në njoftimet e saj push. Më pas, faqja do të jetë në gjendje të japë reklama ndërhyrëse dhe të pabesueshme në kompjuterët ose telefonat e përdoruesve. Shkurtimisht, faqja e dyshimtë përfiton nga sistemi i integruar i njoftimeve shtytëse të shfletuesit për të shfaqur reklama ndërhyrëse pop-up në pajisjet e viktimave.

Faqet mashtruese si Runicmaster.top Display Clickbait dhe Messages Josh

Për të mashtruar përdoruesit që nuk dyshojnë, Runicmaster.top përdor mesazhe të rreme gabimi dhe sinjalizime që krijojnë një ndjenjë urgjence ose rëndësie. Këto mesazhe mashtruese synojnë të bindin përdoruesit të abonohen në njoftimet shtytëse të faqes. Në këtë rast, faqja është konfirmuar që t'u tregojë vizitorëve një dritare të luajtësit të videove të shoqëruar nga një mesazh i ngjashëm me "Shtypni Lejo për të parë videon".

Fatkeqësisht, nëse përdoruesit bien në këtë kurth, ata do të bombardohen me reklama të padëshiruara, edhe kur shfletuesit e tyre janë të mbyllur. Këto reklama spam promovojnë faqe për të rritur, lojëra në internet në internet, përditësime të rreme të softuerit dhe programe të ndryshme të padëshiruara.

Tregoni kujdes dhe shmangni abonimin në njoftimet nga Runicmaster.top ose faqet e internetit të ngjashme. Rrjedha e pamëshirshme e dritareve të padëshiruara jo vetëm që mund të jetë shumë e bezdisshme, por gjithashtu paraqet rreziqe për privatësinë dhe sigurinë e përdoruesit. Përdoruesit duhet të jenë vigjilentë në ndërveprimet e tyre në internet dhe të përmbahen nga përfshirja me faqe interneti mashtruese që përpiqen të shfrytëzojnë sistemin e njoftimeve shtytëse për qëllime keqdashëse.

Ndaloni njoftimet ndërhyrëse të gjeneruara nga sajte si Runicmaster.top sa më shpejt të jetë e mundur

Përdoruesit mund të ndërmarrin disa hapa për të ndaluar marrjen e njoftimeve ndërhyrëse të krijuara nga faqet e internetit mashtruese. Së pari, ata mund të hyjnë në cilësimet e shfletuesit të tyre të internetit dhe të gjejnë seksionin që lidhet me njoftimet. Brenda kësaj menyje cilësimesh, përdoruesit mund të rishikojnë listën e faqeve të internetit që kanë leje të dërgojnë njoftime dhe të anulojnë aksesin për çdo sajt të dyshimtë ose të padëshiruar.

Një tjetër qasje efektive është identifikimi i burimit të njoftimeve pushuese ndërhyrëse. Përdoruesit mund të shqyrtojnë përmbajtjen e njoftimeve, duke përfshirë faqen e internetit ose emrin e aplikacionit, dhe të kryejnë një kërkim në ueb për të mbledhur informacione rreth burimit. Me këtë njohuri, ata mund të vizitojnë uebsajtin përkatës ose cilësimet e aplikacionit dhe të çaktivizojnë ose çabonohen nga njoftimet.

Për më tepër, instalimi i një ekstensioni ose softueri të besueshëm për bllokimin e reklamave ose anti-malware mund të ndihmojë në parandalimin e njoftimeve pushtuese ndërhyrëse. Këto mjete shpesh kanë veçori që bllokojnë ose filtrojnë njoftimet e padëshiruara, duke siguruar një shtresë shtesë mbrojtjeje kundër faqeve të internetit mashtruese.

URL-të

Runicmaster.lart mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

runicmaster.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...