Announcements Raporti javor i alarmeve të sigurisë për malware për 20...

Raporti javor i alarmeve të sigurisë për malware për 20 shkurt - 26 shkurt 2022

Këtë javë, ekipi i kërkimit të malware SpyHunter ka nxjerrë në pah një përmbledhje javore të kërcënimeve të zakonshme dhe kritike të malware që aktualisht po prekin kompjuterët në mbarë botën. Hidhini një sy raportit të kësaj jave dhe qëndroni përpara kërcënimeve në trend të malware!

Këtë javë në Video Malware

Ky episod diskuton temat e mëposhtme: Si DeadBolt Ransomware synon pajisjet e ruajtjes QNAP, si " Search With Pure " lidhet me programe potencialisht të padëshiruara dhe kërcënimi CCPS Ransomware i bashkohet familjes së kërcënimeve STOP/Djvu për të zhvatur para nga përdoruesit e viktimizuar të kompjuterit.

Sinjalizimet e javës për sigurinë e malware

 

Msedgewebview2.exe
Skedari msedgewebview2.exe shoqërohet me një kërcënim që hakerët e kanë përdorur për të ngarkuar në kompjuterët Windows 11 dhe për të ekzekutuar në sfond pa u zbuluar. Kërcënimi msedgewebview2.exe mund të lejojë hakerat të imitojnë aplikacione legjitime që çojnë në probleme serioze të sistemit dhe rrëzime. Lexo më shumë

 

 

Tone.exe
Skedari tone.exe është një kalë trojan kompjuteri që mund të përdoret nga hakerat ose hajdutët kibernetikë për të kryer veprime të ndryshme në sistemin e infektuar duke e kontrolluar atë praktikisht ose duke hyrë në skedarë të tjerë të ruajtur në hard diskun e kompjuterit. Lexo më shumë

 

 

Xervoo.net
Faqja Xervoo.net është një rrëmbyes i shfletuesit që ka komponentë të lidhur ose shtesa të shfletuesit që mund të rezultojnë në ngarkimin e promovimeve të kartave të dhuratave që premtojnë karta dhuratë prej 50 dollarësh përmes sinjalizimeve të bezdisshme që shfaqen dhe reklamave të rastësishme. Lexo më shumë

 

 

S.viixie.com
S.viixie.com është një lloj uebsajti që është ndërhyrës ku përbërësit e tij mund të modifikojnë cilësimet e internetit ose të shfletuesit duke rezultuar në ngarkimin e faqes kryesore të S.viixie.com ku përdoruesve të kompjuterit paraqiten oferta të dyshimta, aplikacione, instalues të rremë ose shërbime të rastësishme që nuk shërbejnë për qëllime të mira të përdorshme. Lexo më shumë

Lajmet më interesante të kësaj jave për sigurinë kompjuterike dhe malware

  Malware 'HermeticWiper' që fshin të dhënat godet kompjuterët Windows mes pushtimit rus në Ukrainë
Ndërsa tensionet në Ukrainë nxehen me një pushtim rus, kërcënimet e malware si HermeticWiper po përdoren nga hakerat rusë që godasin kompjuterët Windows në rajonin e Ukrainës. Lexo më shumë
  Miliona dollarë në NFT të phished nga përdoruesit e OpenSea
Hakerët dhe mashtruesit kibernetikë kanë kontrolluar NFT-të me vlerë miliona dollarë përmes një procesi të phishing-ut nga përdoruesit e platformës OpenSea, duke vënë në dyshim sigurinë e botës së sapogjetur NFT. Lexo më shumë

Po ngarkohet...